Ce s-a ales din Filatura Slobozia…

Distribuie articolul:

* Unii pot spune că tot e bine că nu s-a dărâmat, aşa cum s-a întâmplat cu sute de locaţii care, înainte de 1989, au fost „bun al întregului popor”. Alţii, dimpotrivă, vor fi revoltaţi să afle ce-a ajuns ceea ce putea să fie „al nostru şi al urmaşilor, urmaşilor noştri …”.

Noi nu spunem decât ceea ce ştim. Deocamdată. Şi ştim aşa: Că societatea comercială Pet Star Holding, care îşi are sediul social în judeţul Ialomiţa este cea care produce preforme PET pentru companii precum Pepsi, Expur, Heineken şi alte asemenea branduri.
Această firmă a accesat, aşa cum au făcut alte câteva firme ale căror patroni au ştiut ce şi cum trebuie să facă, fonduri europene pentru a finaliza, până la sfârşitul acestui an, o investiţie de peste cinci milioane de euro într-o nouă fabrică în Slobozia, cu o suprafaţă de 35.000 de metri pătraţi.
Şi-această mare suprafaţă de teren, ghici care e şi unde este amplasată ! Imediat după Unitatea Militară (o altă locaţie ce-aşteaptă să fie „măritată”), fix pe ceea ce cu mulţi ani în urmă a funcţionat FILATURA DE BUMBAC.
Nu, azi nu reiterăm ce-a făcut madam Elena Neagu, din această fabrică, pe vremea când era liderul de sindicat al filatoarelor care Filatura poza 2asudau la maşinile de tors bumbacul. Azi nici nu ne mai mirăm de ce-au vizitat această locaţie parlamentarii Valeriu Zgonea şi Marian Neacşu. Azi vă mai spunem doar că aici, peste amintirea a ceea ce a însemnat, pentru acest oraş, Filatura de Bumbac, va fi relocată activitatea SC Pet Star, activitate care acum se desfăşoară pe strada cunoscută slobozenilor drept strada ce duce către Penitenciar. Ca nu cumva să i se pară cuiva ofensatoare o asemenea alăturare de denumiri, aş putea să adaug că pe aceeaşi stradă fiinţează şi Registrul Comerţului, dar cum şi această instituţie ar trebui relocată…
Dacă a fost cumpărată clădirea, de la cine a fost ea cumpărată? Dacă a fost cumpărat terenul, de la cine anume a fost el cumpărat? De unde a avut firma Pet Star Holding atâţia bani, ca să cumpere locaţia? Dacă UE îi dă banii pentru ceea ce va face, banii vin înainte sau ulterior? Şi dacă vin ulterior, cheltuiala cu cumpărarea locaţiei pare să conducă la ideea că profitul firmei este unul consistent, nu? Iată doar câteva întrebări cu care ne asaltează cititorii ziarului Ştirea…Cititori, cărora mă grăbesc să le spun că din colectarea sticlelor goale, adică a PET-urilor, iată ce mari profituri se pot scoate!
Căci, dacă nu ştiaţi, vă spun că potrivit ZF 24 , firma „aşteaptă pentru acest an o cifră de afaceri de 40 de milioane de euro, a cumpărat în 2011 pentru 1,7 milioane de euro fosta fabrică Filatura de Bumbac Slobozia, în care mai investeşte 3,8 milioane de euro pentru transformarea unităţii în care va fi relocată cea mai mare parte a activităţii firmei – proces ce ar trebui realizat până la finalul acestui an”. Q.E.D. !
IONICA GHINEA


Distribuie articolul:

4 thoughts on “Ce s-a ales din Filatura Slobozia…

 1. Ce-ţi mai place să dai indicaţii preţioase, dragă Ionica! Există pe lumea asta vreo societate comercială mai cinstită decât a voastră?! Nu prea aş vrea să auzi ce părere au mulţi beneficiari ai lucrărilor executate de Viv Serv, mai ales de preţurile practicate. Desigur, Filatura de bumbac, alături de Combinatul chimic, de Fabrica de ulei, a fost fala municipiului nostru, dar nu e Pet Star de vină pentru distrugerea acestei întreprinderi ultraperformante, la un moment dat. Ai uitat sloganul „Nu ne vindem ţara!”?! Toţi papagalii comunişti întărâtau populaţia împotriva unui Ion Raţiu, Radu Câmpeanu, ca să nu mai vorbesc de Rege. Primul lucru pe care l-au făcut Iliescu şi gaşca a fost acela de a aboli pedeapsa capitală, tocmai fiindcă ştiau ce urmează să facă: să distrugă România, vânzând-o ca fier vechi. Majoritatea securiştilor, comuniştilor şi alţi „potentaţi” au pus mâna pe averea „întregului popor”, prăduind-o în beneficiu propriu, averea acestor canalii întrecând imaginabilul. Când îl văd pe Petre Roman cum vine el să ne dea lecţii de liberalism, îmi vine să borăsc. Asta-i România jalnică, stare în care n-au adus-o capitaliştii adevăraţi, ci comuniştii cu blană capitalistă şi apucături discreţionare, aşa cum au învăţat de la „tăticii” lor.

  1. Sorine, dragă…Deci, dacă soţia ta face mâncarea prea sărată sau prea piperată, tu n-ai voie să vorbeşti despre cât de „piperată” este mâncarea la restaurant, nu? Asta pare să fie logica ta, în ceea ce mă priveşte. Atunci, bine, şi la vară…cald !

   1. Cred ca sorin a vrut să spună ca atunci când tu faci mancare aceea a ta, nu o mai critici pe a altuia. Dar realitatea este ca tu crezi ca dacă a murit filatura, nu are nimeni voie să revalorizeze ceea ce rămas după ea ( nucred ca te-ai gandit ca e rău pentrucă nuai luat tu obiectivul ). De aceea merge greu treabă la romani, pentru că vecinul are și el o capră. Era mai bine să o vedem o ruina nerecuperabila. Ce am facut dacă am gasit tot felul de pretexte învestitorilor mai mari sau mai mici (vezi Saint Gobain dar și alții ) care au încercat un demers la Slobozia ?

    1. Domnule Miricioiu, aţi putea avea dreptate în ceea ce mă priveşte doar dacă nu v-aţi fi repezit să mă criticaţi fără ca articolul ăla să fi fost atât de cârcotaş.
     În fond, cum ai fi vrut dumneata să dau eu de ştire despre ce este, acum, acolo? Lăudându-l pe patron?
     Păi, dumneata dacă ai fi aflat toate câte am aflat eu, mi-e că i-ai fi făcut cu ou şi cu oţet şi pe patron, şi pe politicieni…Face dumneavoastră munca mea şi demonstraţi-mi că aţi putea scrie aşa… „de bine”…numai ca să nu cumva să-i superi pe unii şi pe alţii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *