,, Atmosfera incendiară” s-a transformat în alarmă generală…

Distribuie articolul:

Vineri noapte. O noapte de Halloween, pe care tinerii României și-o doreau a fi una în care vor petrece ca americanii…București. Centrul Club pirotehnicCapitalei României. Într-o fostă fabrică de sorginte comunistă, un patron deține un Club de noapte. Din motive (ne)știute, patronul a lăsat intrarea ,, liberă” , adică fără bani. Așa se face că în Clubul ,,Colectiv” au intrat mulți. Foarte mulți. Majoritatea, adolescenți. Vrând să le facă o bucurie sau ,,să se ducă buhul” despre spectacolul oferit de nu știu care formație, trupă, patronii au mers până într-acolo încât au făcut și un foc de artificii. Sigur că n-au cerut și n-au obținut aprobarea Pompierilor, așa cum trebuie să se procedeze în asemenea cazuri, în care te joci cu focul, fie el și doar cel al unor artificii! Așa că, atunci când atmosfera ,,s-a încins”, artificiile au fost aprinse. Un minut mai târziu, o scânteie a atins buretele antifonic prins pe pereți, pe tavan și pe stâlpii de susținere a tavanului, și acesta s-a aprins, la rându-i! Și-așa CLUB  antifonare tavancum se întâmplă în mai toate Cluburile, din cauză că există doar o ușă de acces (și aceea mică!), dar și din cauză că adolescenții, tinerii, adulții din România nu au nici măcar minime cunoștințe despre cum trebuie să se comporte în cazuri de incendiu (dar și cutremure și alte calamități!) bieții copii s-au năpustit spre ușă. Ce-a urmat e o imagine de groază…S-au călcat în picioare, astfel că unii, striviți sub tocurile și adidașii altora, au căzut pradă flăcărilor care, odată cu deschiderea ușii, s-au extins cu repeziciunea Morții chitită să secere vieți omenești. Apoi, filmul evenimentelor a curs, ca într-un vis urât, derulându-se în fața ochilor îngroziți ale celor sosiți la fața locului… Pompieri, Ambulanțe, Poliție, Procuratură, oficialități…Fiecare cu-ale lui sarcini…Presa a relatat de la fața locului, oamenii aflați în fața televizoarelor sau pe rețelele de socializare s-au revoltat și îndârjit la gândul că s-ar putea ca nici de-această dată să nu fie găsiți vinovații, iar instituțiile statului să nu ia club eimăsuri pe termen mediu și lung, astfel încât asemenea nenorociri să nu se tot repete!!! Cel puțin 29 de morți, cel puțin 180 de răniți. Acesta este bilanțul incendiului care s-a petrecut în Clubul COLECTIV din centrul Capitalei României .Ca de fiecare dată, oamenii, noi, presa, atragem atenția că în România, aproape TOATE CLUBURILE DE NOAPTE SUNT ,,CAPCANE ALE MORȚII”, în care se petrec tot felul de fapte, care mai de care mai aducătoare de nenorocire pentru sănătatea mintală și integritatea corporală a tinerilor!!!
Patronii unor astfel de afaceri extrem de profitabile dau șpagă Organelor (POLIȚIE, POMPIERI, FISC) și, de ani de zile, asistăm, la accidente rutiere săvârșite în urma consumului de alcool și de droguri, la certuri soldate cu vătămare corporală, între tinerii beți & drogați, ba – iată – asistăm îngroziți la incendii care NU S-AR FI ÎNTÂMPLAT dacă se respectau Normele, nu numai ale PSI, ci și cele ce țin de organizarea responsabilă a unor petreceri…
ÎN CE ȚARĂ MAI SUNT ATÂTEA CLUBURI în care să fie primiți puștani???
ÎN CE ȚARĂ MAI SUNT ATÂTEA BARURI care să fie deschise până la orele 4 – 5 dimineața???
ÎN CE ȚARĂ mai este perturbată ATÂT DE TARE liniștea publică??? Și nu mă refer doar la decibelii ce răzbat prin pereții slab antifonați, ci mă refer și la traficul în care se aruncă, adeseori BEȚI și DROGAȚI, tinerii ieșiți din aceste Cluburi!!!


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *