Cât tupeu să aibă Gabi Ionaşcu să se gândească să revină la Primăria Slobozia?

Distribuie articolul:

Anul 2020 s-a pogorât printre noi, alegătorii. 2020 este anul în care românii vor fi iarăşi chemaţi la urne, de-această dată, în vară, pentru alegerile locale, iar mai spre toamnă pentru alegeri parlamentare. Pe cale de consecinţă, încă de la începutul anului, în presă şi, mai ales, pe reţelele de socializare, se fac fel de fel de declaraţii, sondaje, supoziţii, tatonări… Slobozia este cel mai mare municipiu al judeţului Ialomiţa. Primăria Slobozia este cea mai mare UAT, ca buget, organigramă, putere administrativ-politico-socială. Urmare a acestei anverguri, fireşte că toate partidele urmăresc să-şi adjudece primarul, viceprimarii şi majoritatea consilierilor locali. Şi dacă partidele mari (PNL, PSD) au de unde alege, nu aceeaşi „rezervă de cadre” au partidele mici, precum PMP, USR, Pro România.

Până la sfârşitul anului 2019 aflasem că pentru funcţia de primar al municipiului Slobozia se pregătesc, deja, Dragoş Soare (PNL) şi Adrian Mocioniu (Pro România).

Începutul anului 2020, ne aduce în faţa ochilor o altă potenţială candidatură, pe cea a lui Gabi Ionaşcu, din partea PMP. Nu-i aşa că nu vă vine să credeţi? Nu-i aşa că vi se pare deja ca fiind prea mare tupeul acestui…fost primar? Nu-i aşa că nu aţi uitat ce anume „ni se trage” de pe urma lui Gabi Ionaşcu? Mă refer, desigur, în primul rând la APA noastră cea de toate zilele, pe care încă o cumpărăm îmbuteliată, prea puţini dintre cetăţeni riscând să consume apa din reţeaua publică administrată de SC Urban S.A. Ei bine, aflaţi că în marea lui nemernicie, Gabi Ionaşcu are tupeul de a declara presei locale că se gândeşte foarte serios să-şi depună candidatira. Şi nu numai pentru Primăria Slobozia, ci şi pentru Consiliul Judeţean. Da, în nimicnicia lui, acest „jmechjeraş” îşi permite să „joace la două capete”, doar-doar se va nimeri iarăşi pe vreo funcţie, aşa cum i s-a întâmplat pe când a fost să aibă norocul porcesc să pice pe funcţia de senator.

Ştiu că multora nu le-a venit să creadă că, după ce-a nenorocit un oraş, în loc să ajungă pe „centura” administraţiei şi chiar a politicii, această obrăznicătură a ajuns senator în Parlamentul României. Şi mai ştiu că mulţi nu au uitat cum „scuipa” chiar şi pe poza preşedintelui Traian Băsescu, pentru ca, mai apoi, după înlăturarea lui din PSD Ialomiţa, acest fariseu politicianist să aleagă să „pupe ghiulul” aceluiaşi Traian Băsescu pe care-l umpluse de vorbe „grele”. Aşa că nu-mi fac griji să nu cumva să fiu printre puţinii căruia să-i vină să-l suduie public pentru impertinenţa de a se crede capabil să scoată Slobozia din starea de subdezvoltare în care, culmea, tot el şi ciracii lui au adus-o!

Priviţi în jurul vostru, la tot pasul, peste tot pe unde mergeţi în acest oraş căruia nu-i putem atribui denumirea de municipiu, fără să ne fie ruşine de-o aşa pretenţie! Ce vedeţi când priviţi, obiectiv, nu sentimental sau sub influenţa apartenenţei politice? Vedeţi un oraş care l-a avut viceprimar, mai apoi primar atâţia zeci de ani pe Gabi Ionaşcu, nu-i aşa? Şi vă place ce-a făcut Ionaşcu din oraşul pe care l-a preluat de la comunişti, şi chiar mai rău l-a predat când a plecat din „foncţie”?

Ce altceva poartă semnătura lui Gabi Ionaşcu?

Ce n-a avut Slobozia înainte ca PSD să-i dea lui Ionaşcu putere administrativ-teritorială? În afară de blocurile ANL, cu cele câteva zeci de apartamente date cel puţin neprincipial şi imoral (ca să nu zicem ilegal) de către „băieţii deştepţi” către „băieţii de băieţi cu firme pe Internet”, ce altceva poartă semnătura lui Gabi Ionaşcu? Căci, chiar dacă dând dovadă de un tupeu porcesc Gabi Ionaşci va spune că n-are nici o vină pentru revoltător de marile cheltuieli şi pentru disconfortul anilor de când avem, în plin centrul oraşului, aşa-numita „Groapa lui Stoica”, numai nişte penibili din anturajul lui pot spune că el şi Alexandru Stoica nu erau în tandem, pe vremea când se înfiripa în mintea PSD-iştilor proiectul privind „Reabilitare/ Modernizare Piaţa Revoluţiei”.

Ştiu, o să-mi spuneţi că Ionaşcu este membru PMP, că acest partid nu are nici o şansă să impună un primar, nici într-un orăşel mai mic, darămite în cel mai mare pe care-l are Ialomiţa. Dar, nu-i aşa că există posibilitatea ca şi Ionaşcu să ştie asta, dar să „mărească miza” având de unde să (s)cadă măcar cât să aterizeze pe-o funcţie de locul 2 sau 3? Că nu cred că viceprimar sau vicepreşedinte nu i-ar conveni pişicherului! Fac această supoziţie având în vedere faptul că PMP joacă în aceeaşi horă în care „naşul mare” e PNL, iar cavalerul de onoare ar putea fi …Ionaşcu de la PMP!


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *