Carne comercializată fără acte, o ţeapă de zeci de miliarde de lei vechi dată statului

Distribuie articolul:

Ieri, poliţiştii IPJ Ialomiţa au efectuat 12 percheziţii la politia DUBAsediile unor firme şi la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii.
Mai multe documente de evidenţă contabilă şi sisteme de calcul au fost ridicate de poliţişti, în urma percheziţiilor efectuate la sedii de firme şi la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii.
Şapte persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa pentru audieri, trei dintre acestea fiind reţinute pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, după care au fost trimişi în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Mai apoi, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii BORACIU ION, BOCOC VASILE ŞI OPINCARU ANGHEL, la dosarul cauzei fiind reţinute următoarele fapte:
În perioada octombrie – decembrie 2012, inculpaţii BORACIU ION, BOCOC VASILE, în calitate de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale, desfăşurând acţiuni de sacrificare a animalelor, fără a întocmi documente de provenienţă a cărnii comercializate, au înregistrat în contabilitatea societăţii cheltuieli ce nu au la bază operaţiuni comerciale reale, cu consecinţa prejudicierii bugetului de stat cu suma de 283.025 lei, reprezentând impozit pe venit şi TVA. În perioada 2013 – 2014, cei doi inculpaţi nu au înregistrat în contabilitate operaţiunile comerciale efectuate şi nu au declarat organelor fiscale veniturile realizate din activităţi de comercializare a cărnii, prejudiciind bugetul statului cu încă 1.302.320 lei (adică 13 MILIARDE lei vechi) reprezentând impozit pe profit şi TVA.
Pe parcursul desfăşurării acestor fapte, inculpatul OPINCARU ANGHEL, fiind împuternicit de BOBOC VASILE, a retras din contul bancar al societăţii S C S.R.L suma totală de 4.052.700 lei (adică peste 40 MILIARDE lei vechi), sumă ce a fost folosită în folosul inculpaţilor
De asemenea, în perioada 2013 – 2014, inculpaţii BORACIU ION şi OPINCARU ANGHEL, în calitate de reprezentanţi ai unei alte firme, s-au sustras de la plata impozitelor, prin nedeclararea veniturilor din vânzarea cărnii, prejudiciind statul cu încă 1.318.545 lei, adică încă 13 MILIARDE lei vechi.
În aceeaşi perioadă inculpatul OPINCARU ANGHEL a retras – şi el ! – din contul bancar al altei societăţi (A.C.I S.R.L) suma totală de 4.073.960 lei, adică peste 40 MILIARDE lei vechi, sumă ce a fost folosită – şi ea – în folosul inculpaţilor.
La data de 15 octombrie 2015, procurorii au propus Tribunalului Ialomiţa arestarea preventivă a inculpaţilor BORACIU ION, BOCOC VASILE ŞI OPINCARU ANGHEL. Instanţa de judecată a admis propunerea procurorilor doar pentru primii doi, pentru cel de-al treilea fiind dispusă măsura arestului la domiciliu.

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *