Cană Gheorghe RĂMÂNE intendentul lui Victor Moraru, Stela Oancea intră-n joc!

Distribuie articolul:

Preşedintele Consiliului Judeţean bagă bani – mai mulţi – în firma gemelară pe care a şi „năşit-o”. Căci, SC Drumuri şi Poduri S.A. este o firmă. S.C. Infrastructură Drumuri şi Poduri S.A. este altă firmă. „Conaşul” (boierul, tot boier!) celor două firme este Victor Moraru – mare „dregător” al CJI care, la cele două firme, mai este şi acţionar majoritar. Cât de mulţi bani s-au cheltuit cu aceste două gemene într-ale (in)activităţii, sigur că ar trebui să-i intereseze măcar pe consilierii PNL, cei aflaţi în Opoziţie. Despre această „făcătură” atât de samavolnic săvârşită sub bagheta lui Victor Moraru, ziarul Ştirea a mai scris. În mediul online veţi putea (re)citi tastând https://www.ziarulstirea.ro/s-c-infrastructura-drumuri-si-poduri-s-a-trasa-pe-dreapta-de-consiliul-local/ Am tot scris şi despre cealaltă firmă, gemelară, coordonată de Moraru şi, înţelegem abia acum, administrată de venerabilul Gheorghe Cană. Un articol recent îl puteţi (re)citi tastând https://www.ziarulstirea.ro/victor-moraru-face-cota-parte-din-bani-pentru-firma-consiliului-judetean-ialomita/ . Asta, desigur, doar dacă vreţi să aveţi o idee exhaustivă asupra „permutărilor şi aranjamentelor” în rândul consilierilor judeţeni ai PSD, caCJI Drumuri CANA partid aflat totdeauna la Putere, măcar pe partea CJI via SC Drumuri Şi Poduri!

ExtraORDINARA urgenţă

 Pentru cei care nu ştiu, facem precizarea că onor consilierii judeţeni se întâlnesc, lunar, într-o şedinţă ordinară (aşa se numeşte oficial) în care dezbat şi aprobă proiectele vizând judeţul. În cazul în care pe panoplia cu proiecte ce urmează a fi aprobate în şedinţa ordinară apare o urgenţă, consilierii se pot întâlni şi într-o şedinţă EXTRAordinară! Aşa cum s-a întâmplat luna trecută. Din motive considerate a fi fost de-o urgenţă ce nu mai suporta amânare până ce-avea să se desfăşoare şedinţa lunară, Moraru a convocat o EXTRAordinară întâlnire cu CJI Drumuri CAconsilierii CJI-uLUI.

Una dintre urgenţele a fost cea privind „declanşarea procedurii de selecţie pentru numirea unui membru în Consiliul de Administraţie al S.C. Drumuri şi Poduri S.A.” Cine a fost aleasa? Doamna Oancea Stela, consilier judeţean care, imediat, a simţit nevoia să se laude pe facebook, iată! Ce anume o recomandă pe ’mneaei? Parafrazând, aş putea spune că „vocea şi talentul” ei, nu şi cine ştie ce pricepere într-ale (in)activităţii la Drumuri şi Poduri S.A. Slobozia/Ialomiţa. Sigur că e posibil să ne şi înşelăm în privinţa veleităţilor domniei-sale. Tocmai de aceea o să fim mai atenţi la ceea ce vor face cele două firme gemene, din care una condusă şi de domnia-sa. Revenind la şedinţa consilierilor judeţeni, vă mai spunem că imediat următoarea dintre urgenţele trecute pe Ordinea de zi a fost cea „ privind reînnoirea mandatului de membru al Consiliului de Administraţie al SC Drumuri Şi Poduri S.A. a domnului CANĂ Gheorghe şi (atenţie!) declanşarea procedurii de selecţie pentru numirea a doi administratori”. Convinsă fiind că mulţi nu ştiţi „trecutul glorios” al domnului, vă reamintesc ( recunoscând că nici noi n-am ştiut până mai ieri-alaltăieri că musiu Cană Gheorghe  a tot fost membru al acestei firme aflată de îndemâna conducerii de partid şi de stat) că venerabilul a fost ditamai Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa. Ani de-a rândul a fost şi consilier judeţean. Un timp a fost şi director al CEC Bank Sucursala Urziceni (Banca  Statului) – locul din care s-o fi şi pensionat, probabil! Şi-acum, după ce a „tocat frunză la câini” prin Consiliul de Administraţie al firmei aflată în agrada CJI, domnul Cană estCana Gheorghee capabil să fie REALES ca administrator al acesteia! Căci, ne-am luat cu amintirile şi-am uitat să vă spunem că în şedinţa aia ExtraORDINARĂ s-a aprobat şi REÎNNOIREA MANDATULUI DE ADMINISTRATOR „al domnului Cană Gheorghe în Consiliul de Administraţie al SC Drumuri şi Poduri S.A., pe o perioadă de 4 ani”  Ce a făcut atâta amar de ani, domnul Cană ca administrator? Este o întrebare pe care consilierii judeţeni ar fi trebuit să i-o adreseze, atât lui, cât şi lui Moraru. Bine, lui Moraru nu i-ar fi putut adresa o astfel de întrebare decât consilierii judeţeni ai PNL. Că doar nu v-aşteptaţi ca vreunul de la PSD „să mişte-n front” în faţa celui pe care, paradoxal, chiar ei, consilierii judeţeni ai PSD, l-au ales să le fie „NAŞ”!

IONICA GHINEA


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *