Brutarii ialomiţeni au fost luaţi la „frământat”. Urmează morarii?

Distribuie articolul:

* 177 de controale au fost efectuate în ultima săptămână, la nivel judeţului Ialomiţa, dintre care 39 la societăţi comerciale şi 22 la persoane fizice. Totodată, au fost verificate 116 mijloace de transport.

Ştiind cât de mari sunt sumele de bani pe care le încasează de la APIA mahării panificaţiei din Ialomiţa, văzând cât de „naşpa” este calitatea pâinii vândută şi încasată fără emiterea de Bonuri fiscale, peste 100 de poliţişti ai structurilor de investigare a fraudelor, ordine publică, poliţie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa, împreună cu cei ai secţiei judeţene de poliţie transporturi, au acţionat, în perioada 7 – 13 septembrie a.c., sub coordonarea I.G.P.R., pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie. În acţiuni, au fost angrenaţi şi reprezentanţi ai organismelor de inspecţie şi control din cadrul D.S.V.S.A., D.S.P., D.J.A.D.R., Garda Financiară şi I.S.C.T.R. Ialomiţa.  În urma acţiunilor desfăşurate, au fost constatate 4 infracţiuni, dintre care 2 prevăzute de Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale. Valoarea prejudiciului în dosarele penale se ridică la suma de 120.000 de lei. De asemenea, în urma abaterilor constatate, au fost aplicate 76 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 24  la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate se ridică la 83.100 de lei, iar a bunurilor ridicate în vederea confiscării la 1.445 de lei. Cu titlu exemplificativ titrăm că în aceste zile, la nivelul Serviciului de Investigarea a Fraudelor se efectuează cercetări faţă de un bărbat în vârstă de 57 de ani, din comuna Moviliţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. Bărbatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, este suspectat de către poliţişti cu privire la faptul că nu a înregistrat în evidenţa contabilă toate operaţiunile comerciale desfăşurate în perioada 2012 – 2013 ocazionate de cultivarea şi valorificarea cerealelor şi a reţinut şi nevirat, în termenul legal, contribuţiile fiscale cu reţinere la sursă. Prejudiciul cauzat bugetului general consolidat al statului este estimat la suma de 58.000 lei.

Cine-s cei prinşi cu „mâţa-n sac” ne vom strădui să aflăm, deşi avem convingerea că majoritatea brutarilor şi comercianţilor nu înregistrează la venituri banii proveniţi din vânzarea produselor de panificaţie. Spun asta în cunoştinţă de cauză, eu cumpărând zilnic pâine. În cei 23 de ani câţi au trecut de la aşa-zisa Revoluţie, niciodată n-am primit Bon fiscal. Celor care s-ar repezi să-mi replice că e de datoria cumpărătorului să solicite eliberarea Bonului fiscal, după ce le spun că această obligativitate e o insultă grosolană, fie şi numai pentru că nu noi, cumpărătorii, primim salariu pentru a controla dacă se comite evaziune fiscală!

IONICA GHINEA


Distribuie articolul:

One thought on “Brutarii ialomiţeni au fost luaţi la „frământat”. Urmează morarii?

  1. Doamne ce lăbăreală)) E aşa de simplu să stârpeşti evaziunea))Ce heirupism pe organi))Se impune prin lege..autorizarea centrelor de vânzare a pâinii..cu bon şi cele sanitare..şi la revedere producător evazionist))dar cum e acum…ştiu eu şefi de post ce cresc porci cu pâinea primită de la producătorii evazionişti))şi onanistu’ pm pontac-coabitac,,ne minte cu o poliţie fiscală)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *