Cu mândrie proletară, oamenii numiţi de către PSD+PC în conducerea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru agricultură (APIA) anunţă că s-a plătit fermierilor, până pe 15 aprilie, aproape un miliard de euro din fonduri europene şi de la bugetul de stat, a declarat, marţi, vicepremierul Daniel Constantin, ministru al agriculturii şi Dezvoltării Rurale, într-o conferinţa de profil.
„APIA a plătit, până în 15 aprilie, aproape un miliard de euro din fonduri europene şi de la bugetul de stat, dar ceea ce este mai important este faptul că fermierii au avut la dispoziţie toate aceste fonduri pentru campania de primăvară. Şi aici mă refer la plăţile pe suprafaţă, la subvenţia pentru motorină care a fost plătită săptămâna trecută, iar subvenţia la bovine de 570 de milioane de lei a fost plătită luni integral către toţi crescătorii de bovine, dar într-o modalitate schimbată”, a spus Constantin.
Acesta a precizat că, în următorii 7 ani, agricultura din România va avea la dispoziţie 19 miliarde de euro, din care 8 miliarde de euro pentru dezvoltare rurală, dar va avea şi fonduri europene pentru plăţi directe. „Sunt foarte importante şi fondurile pe plăţi directe care vor veni în următorii 7 ani şi care, din păcate, unii cred că vin foarte uşor în România, dar este o muncă a 5.000 de oameni de la APIA care fac eforturi extraordinare şi unde chiar dacă apar anumite penalităţi, atunci când ai o infuzie de fonduri europene de miliarde de euro cred că acestea trec în plan secund. Anual, aceste fonduri au crescut de la 1,3 miliarde de euro până la 1,9 miliarde de euro în 2020. Mă bucur că nu mai vorbim de perioada în care se dau subvenţiile, ci de modul în care îmbunătăţim politicile şi gestionarea acestor fonduri către fermieri”, a adăugat şeful MADR. Potrivit AGERPRES, România va trebui să returneze Comisiei Europene suma de 4,24 milioane de euro, reprezentând o corecţie financiară în cadrul Politicii agricole Comune (PAC), a anunţat în data de 7 aprilie Executivul comunitar, care a notificat că are în total de recuperat 315 milioane de euro de la un număr de 11 state membre. În cazul României, a fost aplicată o corecţie financiară de 4,51 milioane de euro pentru nedefinirea anumitor condiţii de mediu şi agricultură, aşa-numitele GAEC, pentru controale efectuate în mod parţial şi pentru deficienţe ale sistemului de sancţiuni. Impactul financiar al corecţiei aplicate în cazul României este de 4,24 milioane de euro, iar diferenţa se explică prin faptul că o parte din sumă a fost deja recuperată de la România sau a fost deja rambursată de către aceasta .
Da e bine pentru ca tilhari au cumparat pamint cu sutele de hectare si acum se ingrijeste sa aiba citi mai multi bani moca Mosieri de la Nana -Este chiorul si ioana Chiorul este sef de tara ce a ajuns de ocara A luat bani a luat valuta si azi tara e vinduta Si cu flota e tot asa sa ales prafu de ia Si o sa fie vai de noi de ne-0 baga in razboi Ca chiorul e blestemat la gura jigneste minte si fura pe toata lumea injuraDoamne te rugam sa fi cu noi Scapane de asa gunoi Si cit va fi soare si nori In veci o sa-ti fim datori