Clubul Tineretului o fi al lui Cornel Vasile! Dar terenul al cui e?

Distribuie articolul:

Vă reamintesc că atunci când a fost întrebată – în scris! – în ce constă activitatea de utilitate publică a Fundaţiei care deţine Clubul Tineretului, şi cum justifică un aşa ridicol de mic impozit pentru ditamai clădirea,   conducerea Primăriei a tras liniuţă în dreptul răspunsului remis ziarului Ştirea. Despre modul în care Cornel Vasile şi PSD-iştii acelor vremuri au intrat în posesia a ditamai clădirea denumită Clubul Tineretului, ca şi despre inactivitatea ONG condus(ă) de Cornel Vasile – fost consilier local şi actual director al Gărzii de Mediu – am scris şi o să tot scriem până ce această locaţie nu va mai fi doar o clădire exploatată în folosul ’mnealui şi, desigur, în folosul partidului.

Nu de alta, dar prea are impresia Cornel Vasile că el stă de vorbă cu proştii atunci când, întrebat fiind de ce firma domniei sale îşi are sediul chiar în încăperile amenajate, cu intrare prin spatele clădirii, sau de ce în această locaţie pare că nu se desfăşoară decât activitate comercială, el adoptă un ton arogant şi ne spune că nu are nici un avantaj de pe urma acestei clădiri, ba chiar a mai şi adus bani de-acasă pentru a face nu ştiu ce amenajări. De ce crede Cornel Vasile că el ar trebui aplaudat la scenă deschisă pentru că în curtea Clubului Tineretului „a încurajat” construirea unei clădiri aparţinând unui Club sportiv, iar în viziunea lui antreprenorială a pus ochii şi pe aşa-numitul „minicomplex sportiv” situat un pic mai încolo de clădirea Clubului? Pentru că aşa-i Cornel Vasile: un politician plin de el, deşi nimic din activitatea lui politico-administrativă nu-l îndreptăţeşte să aibă o asemenea atitudine.

 Plângerea cetăţeanului Zărnescu

 Va să zică, acolo, la Clubul Tineretului avem aşa: terasă/cârciumă (a lui Cornel Vasile, cum altfel?!), sediu firmă (tot a lui, se-nţelege!), câteva spaţii închiriate şi nişte teren pretabil pentru sport, dar care e revendicat. Dacă activitatea sportivă e sau nu profitabilă, vorbim cu altă ocazie.

Azi ne limităm doar la a pune pe tapet solicitarea unui cetăţean, pe numele lui Zărnescu Ion, solicitare depusă la Primăria Slobozia, şi înregistrată mai întâi cu nr. 41318/ 24.10.2012, mai apoi şi cu nr. 65117/19.12.2013, semn că plângerea omului a fost tratată în stilul caracteristic consilierilor locali, de ieri şi de azi. Ce solicită cetăţeanul? Conform Referatului întocmit de domnul jr. Tudoran Valentin – director în cadrul Primăriei, cetăţeanul Zărnescu Ion solicită „ eliminarea din art. 1 ce modifică art 6 alin. 2 şi 3 din HCL nr. 49/29.04.2010 a minicomplexului sportiv situat în B-dul Chimiei nr. 10, motivat de faptul că acest bun imobil nu face obiectul dreptului de proprietate al municipiului Slobozia şi ca atare Consiliul Local Slobozia nu avea dreptul să dispună asupra lui prin transmiterea în administrarea Clubului Sportiv Municipal Slobozia.”. De precizat că acest teren este situat în imediata apropiere a Clubului Tineretului, că el este administrat de CSM, dar – conform aceluiaşi Referat – Hotărârea Consiliului Local precizează că respectiva Bază sportivă şi Clubul Tineretului „sunt proprietatea Fundaţiei pentru Tineret Ialomiţa”, adică a ONG-ului condus de Cornel Vasile. (Urrrraaaaaaa! Se scandează : „ PSD şi Cornel Vasile au pus mâna pe bunul UTC!

 Ionaşcu a zis … Nedelcu zice…

Cei care nu ştiu că în spatele debarcării lui Gabi Ionaşcu din funcţie de primar, a stat o gaşcă de PSD-işti (mai ales consilieri locali!) vor avea posibilitatea să-i vadă pe aceştia „în toată splendoarea lor”, cum se porcăiesc şi se dau în stambă, filmuleţul aflat în arhiva ziarului atâta aşteptând: să se ivească momentul pentru a fi folosit! Şi cum, în acel filmuleţ ex-primarul Gabi Ionaşcu îi zicea lui Cornel Vasile că terenul de sub şi de pe lângă Clubul Tineretului e al Primăriei/Consiliului Local, iar el n-avea voie să facă şi să dreagă…Fotografia ce însoţeşte acest articol, tot de-atunci datează: din ziua în care Cornel Vasile şi Dănuţ Nedelcu s-au bălăcărit „ca la uşa cortului” cu Gabi Ionaşcu, scandalul fiind iscat tocmai din cauza patrimoniului, cel aparţinând Fundaţiei VS cel aparţinând Primăriei municipiului Slobozia. Atunci, n-am priceput mare lucru. Azi însă, când pun cap la cap informaţiile, din altă perspectivă încep să privesc lucrurile. Şi perspectiva patrimonială şi cea economico-financiară a lui Cornel Vasile pare alta, desigur! Dar, până să vorbim despre afacerile directorului Gărzii de Mediu Ialomiţa, să vorbim mai întâi despre discuţiile purtate în cadrul uneia dintre şedinţele Consiliului Local, cea în care domnul Nedelcu Dănuţ (consilier local cu ştate vechi şi prieten la cataramă cu Cornel Vasile!) a ţinut „să-şi aducă aportul” citind cu intonaţie din Legea 146/2002 cea în care se stipulează cui aparţine patrimoniul UTC, adică a fostei Organizaţii a Uniunii Tineretului Comunist. Într-adevăr, există o lege, din prevederile căreia Dănuţ a înţeles că „bunurile – imobile (construcţii şi terenuri), băneşti şi alte active (…) rămân în patrimoniul Fundaţiei, ce se constituie ca succesoare de drept. Ba, mai mult, după ce-a înţeles aceasta, Dănuţ Nedelcu a ţinut să şi „tragă concluzii” mai dihai decât făceau, pe vremuri, comuniştii. Şi-a zis către colegii lui consilieri, majoritari fiindcă-s PSD-işti: „ La un moment dat s-a făcut o greşeală şi o anumită suprafaţă de teren, tribuna şi terenul de handbal s-au înscris în Cartea Funciară a Primăriei. Fundaţia pentru Tineret Ialomiţa s-a înscris în litigiu la Cartea Funciară. Noi, primăria, chiar dacă avem carte funciară şi terenul figurează în domeniul public, ar trebui să îl retrocedăm Fundaţiei”

Mai e cazul să vă spun că mulţi dintre consilierii cărora Dănuţ Nedelcu le-a propus să voteze pentru ca Fundaţia condusă de Cornel Vasile să intre şi-n posesia a ditamai terenul şi gradenele acelui Minicomplex sportiv, habar nu aveau despre dosarul nr. 812/312/2012 aflat pe rol, în care parte este şi Administraţia Finanţelor Publice, instituţia care a scos la vânzare respectivul bun pe care l-a cumpărat cetăţeanul Zărnescu? Mai este cazul să vă spun că onor consilierii PSD-işti nu au nici un interes să facă lumină în bezna în care este ţinută „la secret” activitatea Fundaţiei pentru Tineret Ialomiţa? Mai este cazul să „dezgropăm morţii” sau a înţeles toată lumea că acolo, la Clubul Tineretului, este o afacere, una dintre multele cu care se îndeletnicesc unii „jmecheri” ai PSD Ialomiţa? Aşa cred şi eu; că nu mai este cazul…, decât să revenim pe acest subiect, desigur!

IONICA GHINEA      


Distribuie articolul:

One thought on “Clubul Tineretului o fi al lui Cornel Vasile! Dar terenul al cui e?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *