APPR părăseşte Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare

Distribuie articolul:

În atenția:

Dlui Ionel ARION – preşedintele Federației Naționale PRO AGRO

Dlui Nicu VASILE – preşedintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România LAPAR

Dlui Mircea BĂLUȚĂ – preşedintele Uniunii de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal UNCSV

 

Stimați domni,

Pe această cale vă informăm că în data de 13 aprilie 2023, consiliul director al Forumului APPR, reunit în şedință de urgență, a decis unilateral şi a votat în unanimitate ieşirea organizației noastre din Alianța pentru Agricultură și Cooperare, structură informală constituită în baza unui acord de colaborare inter-organizațională la data de 03 martie 2020 şi actualizat ulterior în 2021 şi 2022.

Hotărârea noastră a fost luată în urma disensiunilor grave şi diferențelor de opinie majore pe care le-am constatat în cadrul Alianței pe parcursul ultimelor luni. Nu suntem de acord cu abordările şi mesajele de tip extremist, populist si anti-european, cu dezinformările și afirmațiile nefondate și neargumentate care au fost lansate în spațiul public în numele Alianței. Considerăm că acestea ne aduc prejudicii de imagine şi am hotărât să ne delimităm de astfel de abordări.

În interesul fermierilor noştri, suntem obligați să căutam soluții constructive pentru a rezolva problemele sectorului – şi aceştia ne-au transmis că această alianță informală nu mai constituie cadrul necesar.

 

Decizia CD al FAPPR are efect imediat!

Preşedinte,

Nicolae SITARU


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *