Apă cu program în localitatea Fierbinți-Târg!

Distribuie articolul:

Ca urmare a fenomenului de secetă accentuată și a temperaturilor extreme, s-a înregistrat o creștere considerabilă a consumului de apă potabilă la nivelul sistemelor centralizate operate de RAJA S.A. Totodată, la nivelul unor captări de apă subterană s-a constatat scăderea nivelelor hidrostatice și hidrodinamice, precum și a debitelor de apă.
Din cauza cerinței crescute de apă la nivelul zonelor de aprovizionare, nu se poate acumula în rezervoarele de stocare suficientă apă pentru a asigura furnizarea în regim continuu.
Pentru a permite refacerea rezervei de apă înmagazinată în rezervoare se impune sistarea periodică a furnizării de apă în rețeaua de distribuție.
În această situație se află sistemul centralizat de alimentare cu apă din localitatea Fierbinți din județul Ialomița, motiv pentru care, începând din data de 13 iulie 2023 până la data de 31 iulie 2023, RAJA SA se află în neplăcuta situație de a furniza apă potabilă după un program zilnic.
Astfel, abonații din orașul Fierbinți-Târg cu localitățile componente: Fierbinții de Sus, Fierbinții de Jos și Grecii de Jos, vor avea apă potabilă la robinete doar pe timpul zilei, între orele 05.00 – 22.30.
Pentru a evita eventualele efecte negative cauzate de lipsa apei în anumite intervale orare, recomandăm utilizatorilor afectați să-și creeze rezerve de apă potabilă pentru perioada de întrerupere.
Amintim consumatorilor din zonele afectate că folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer duce la o creștere a consumurilor peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă, ceea ce determină dificultăți în asigurarea în regim continuu a apei.
În acest sens, vă aducem la cunoștință și prevederile reglementate de legislația în vigoare – Legea Apelor nr. 107/1996 actualizată, referitoare la utilizarea apei destinate alimentării cu apă potabilă a localităților.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *