Dându-şi seama că „bate la ochi” averea nemăsurată şi, desigur, nefiscalizată, atât cea a lucrătorilor în cadrul instituţiilor statului, cât şi cea a comercianţilor, din când în când aşa-numitele „Organe” cu atribuţiuni de control, dau publicităţii câte-o astfel de informaţie, mizând pe faptul că presa „va înghiţi momeala”. Spre nedumerirea şi, mai apoi, nemulţumirea lor, noi, cei care reuşim să vedem şi dincolo de aparenţe, alegem să fim cât se poate mai cârcotaşi, fie şi numai din cauză că vedem la tot pasul cât de păgubit este bugetul de stat, tocmai din cauză că sunt extrem de puţin controlaţi producătorii, şi comercianţii, şi prestatorii de servicii…De ce inspectorii şi comisarii efectuează atât de sporadice şi anemice controale, nu mai întrebăm, fie şi numai din cauză că ştim că este o întrebare retorică…!
Comunicat de presă
„Joi, 21 martie 2019, inspectorii vamali de la Biroul vamal de frontieră Constanţa Sud, urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container pentru o societate comercială cu sediul social în municipiul Bucuresti, au reţinut:
– 2880 seturi cosmetice – truse farduri, bunuri susceptibile a aduce atingere drepturilor
de proprietate intelectuală pentru marca URBAN DECAY – NAKED;
– 1008 bucăți jucării interactive din plastic (pisică vorbitoare), bunuri susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru marca combinată TALKING TOM;
– 2952 bucăți jucării din plastic, diverse (păpuși cu accesorii, ceasuri), bunuri susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru marca L.O.L. Surprise!;
– 500 seturi căști fără fir cu acumulatori, bunuri susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru design APPLE.
Valoarea totală a acestora, dacă ar fi fost comercializate la preț de vânzare cu amănuntul este de aproximativ 228 480 euro.
Conform prevederilor Regulamentului (UE) nr. 608/2013 şi a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun”.