An de an, de „Ziua Dunării” Ciupercă şi-ai lui se plimbă cu vaporaşul …

Distribuie articolul:

 

Iniţiativa ţărilor dunărene de a rezerva ziua de 29 iunie, în fiecare an, sărbătoririi Dunării a făcut ca, în fiecare an, pe 29 iunie, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, împreună cu subordonaţii săi, să îi invite pe parlamentarii de Ialomiţa, pe primarii localităţilor riverane Dunării, pe unii dintre oamenii de afaceri (cu statul, desigur) şi, bineînţeles, pe jurnalişti, ca, împreună, să urce pe vaporaşul închiriat, cică, nu întru desfătare şi distracţie, ci în vederea desfăşurării unor dezbateri despre potenţialul turistic al zonei, cu impact direct asupra dezvoltării economico-sociale a acestui colţ de judeţ, bla, bla, bla… În fiecare an, acelaşi traseu. În fiecare an, cam aceiaşi oameni „de bine”. În fiecare an, aceiaşi jurnalişti pre(a)dispuşi, nu numai să asculte cuvântările penibil de înflăcărate ale mai-marilor acestui judeţ, ci chiar să şi consemneze, fără însă a şi cârcoti măcar în ceea ce priveşte oportunitatea acestor plimbări care determină cheltuirea unor sume de bani publici. Câţi ani sunt de când se tot organizează astfel de „ieşiri în grup”, ştiu directorul Cioacă şi preşedintele Ciupercă. Ştim şi noi. Sau putem afla dând o căutare pe „goagăl”, vorba PSD-istului Marian Vanghelie, coleg cu domn’ preşedinte al judeţenei de partid. Ce nu ştim noi şi, deopotrivă, cetăţenii-contribuabili este: cât costă anuala paranghelie şi cu ce anume s-a ales şi se preconizează a se alege bietul judeţ?

(I.G.)

      


Distribuie articolul:

2 thoughts on “An de an, de „Ziua Dunării” Ciupercă şi-ai lui se plimbă cu vaporaşul …

 1. Guvernul Ponta este inconjurat de un adevarat lant al slabiciunilor, in care se prind neveste, iubite, nasi, veri si socri. Hora intereselor e jucata cu foc de tinerii politicieni usl (in care romanii naivi si-au pus toate sperantele), continuandu-se astfel seculara traditie „vom fi ce am fost si mai mult decat atat” cand e vorba de ocuparea unor posturi bune la stat. Astfel:
  -Iubita ministrului Cercetarii, Mihnea Costoiu, este fiica fostului prim-secretar PCR al judetului Vrancea. Daniela Cristina Ghitulica a fost sefa de cabinet a Ecaterinei Andronescu si partenera de afaceri a sotului acesteia, Laurentiu Andronescu, iar mai nou a devenit directorul de cabinet al ministrului Educatiei, Remus Pricopie. Partenera de viata a ministrului Cercetarii mai este si profesor la Universitatea Politehnica Bucuresti, dar si expert ARACIS, agentia care evalueaza si acrediteaza universitatile in Romania.
  -Langa Daniela Ghitulica danseaza Camelia Pricopie, sotia ministrului Educatiei, Remus Pricopie. Fost consilier la Secretariatul General al Guvernului, ea a facut un pas inainte, la Banca Nationala a Romaniei. Ca sa nu se lase mai prejos, Camelia Pricopie este si ea expert in educatie, dar la Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii, unde a lucrat la proiecte finantate cu fonduri europene. In hora s-a prins, intre sotul ei si nasul de cununie, Laura Chitoiu, sotia ministrului Finantelor, care este director in Autoritatea de Supravegherea Financiara, al carei cap este nasul Dan Radu-Rusanu.
  -Pentru ca a picat initial examenul de titularizare ca notar public, sotia ministrului pentru Romanii de Pretutindeni, Vanda Vlasov, fiica presedintelui Camerei de Comert a Romaniei, a fost „pedepsita” cu un post gras la Curtea de Arbitraj.
  -Cu forte proaspete tine pasul si verisoara primara a premierului Ponta, sotia ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc. Rodica Cazanciuc a sarit direct de la postul de helpdesk manager la Tarom pana la cel de director in Autoritatea Aeronautica Civila Romana.
  -O figura aparte este iubita ministrului Marilor Proiecte, Dan Sova. Proaspata mamica Vasilica Vali Staicu a avut nu doar ambitii profesionale, ci si politice. Tanara jurista este secretar III in Ambasada Romaniei la Londra, dar si vicepresedinte al PSD Belgia, ha, ha, ha.
  -In hora intereselor la stat joaca si un barbat. Nicolae Varga, sotul ministrului delegat pentru Ape, Lucia Varga, a fost numit in iulie 2012 director la Hidroelectrica Oradea.
  -Si uite-asa, trei pasi in fata si trei inapoi, hora usl se invarte fara sa se opreasca. Politicieni mai vechi sau mai noi, mai tineri sau mai batrani, isi tocesc pingelele ca sa le mearga bine, sa nu le mearga rau, si sa aiba belsug si liniste in familie. Iar romanii prosti se uita si aplauda, ametiti de maiestria dansatorilor.
  VA DATI SEAMA CE S-AR INTAMPLA DACA TOTI dansatorii ASTIA URCAU PE VAPORASUL INCHIRIAT DE CIUPERCA?

 2. Camelia Pricopie e bagata in fata de piticu’ de sot si isi cumpara pe aproximativ 400.000 de euro 2 apartamente puse in vanzare de o Regie Autonoma de renume din Bucuresti, desi pe declaratia de avere din 2015 a piticului de la SNSPA , sunt mentionati grosso modo aprox 55.000 de euro.Cred ca BNR o sponsorizeaza pe Cami sau piticului i-a mai ramas ceva maruntis de la Educatie, cand o facea pe asa-zisa profa spagara cu ou si cu otet, doar in urma unor barfe,el, frumosul isi strangea din surse oculte banuti de casa…V-a placut gluma cu sponsorizarea BNR?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *