Ambulanţa Ialomiţa va fi în ograda judeţului Prahova

Distribuie articolul:

 

Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică, până pe 22 septembrie, proiectul de hotărâre de guvern privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă. Organigrama, statul de funcţii, regulamentul de organizare şi funcţionare ale acestor structuri se vor aproba prin Ordin al ministrului Sănătăţii. Personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar va fi preluat în totalitate, iar pentru personalul tehnic, economic, informatică, administrativ şi de deservire preluarea se face cu respectarea normativului de personal în vigoare.

Aşadar, nu peste mult timp vom asista la înfiinţarea Serviciului Regional de Ambulanţă Sud, prin reorganizarea Serviciului judeţean de ambulanţă Prahova şi desfiinţarea Serviciilor judeţene de ambulanţă Argeş, Călăraşi, Teleorman, Giurgiu, Dâmboviţa şi Ialomiţa. În subordinea serviciilor regionale de ambulanţă vor funcţiona serviciile judeţene de ambulanţă, fără personalitate juridică, ce vor activa în spaţiile fostelor Servicii Judeţene de Ambulanţă, staţiile de ambulanţă fără personalitate juridică în care, la data prezentei hotărâri, îşi desfăşoară activitatea actualele staţii ale Serviciilor judeţene de ambulanţă, substaţiile de ambulanţă, fără personalitate juridică, în care îşi desfăşoară activitatea actualele substaţii ale Serviciilor judeţene de ambulanţă. Potrivit AGERPRES, proiectul pus în dezbatere mai prevede că „Serviciile regionale de ambulanţă înfiinţate prin reorganizarea Serviciilor Judeţene de Ambulanţă Cluj, Mureş, Timiş, Dolj, Prahova, Constanţa şi Iaşi asigură asistenţa medicală de urgenţă, transport sanitar asistat, consultaţii de urgenţă şi transport sanitar neasistat de pe raza judeţelor respective. Serviciile regionale de ambulanţă pot interveni şi în afara graniţelor administrative în zone stabilite prin ordin al ministrului Sănătăţii pe principiul celei mai apropiate resurse de caz, precum şi în situaţii de urgenţă la dispoziţia Dispeceratului. Serviciile regionale de ambulanţă preiau patrimoniul structurilor care se desfiinţează în urma reorganizării, stabilit pe baza bilanţului contabil de închidere la data predării/preluării, însoţit de celelalte anexe potrivit metodologiei existente”. Finanţarea Serviciilor Regionale de Ambulanţă se va asigura de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Sănătăţii, iar serviciile regionale de ambulanţă pot fi finanţate şi prin venituri proprii, prin asigurarea activităţii de transport asistat şi neasistat pentru cazurile care nu se încadrează în obligaţiile de bază ale serviciilor regionale de ambulanţă, precum şi pentru asigurarea asistenţei medicale în cazul manifestărilor sportive şi celor cu public larg, efectuate la cererea unor persoane fizice sau juridice, contra cost, sau a unor societăţi de asigurare private în baza unor contracte prealabile.


Distribuie articolul:

One thought on “Ambulanţa Ialomiţa va fi în ograda judeţului Prahova

  1. de ce nu investigati si actele de tip mafiot din Directia de Finante Ialomita ? in aceste zile se definitiveaza goana dupa posturile de sefi. se da intre 10.000 si 100.000 de euro (spaga merge la Ploiesti si Bucuresti cea mai mare parte si o alta parte ceva mai mica la sefii celor trei partide din alianta USL – PSD, PNL si PC )
    se vede treaba ca nu aveti curajul sa loviti in mai marii diriguitori (capi ai mafiei) politici !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *