Alt poliţist şi alt patron, pe care nici la bască nu-i mai doare!

Distribuie articolul:

* Pe „PANOPLIA” pe care presa a aşezat infracţiunile comise chiar de lucrători în cadrul Fiscului, Poliţiei, Administraţiei Publice, mai adăugăm pe Tache Cornel – cel care rămâne doar sub control judiciar – şi pe Ungureanu Gheorghe – cel care a fost condamnat la 2 ani de închisoare, dar cu suspendare…

politisti scapati 1Pentru cei care nu ştiu, facem precizarea că Tache Cornel a fost şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ialomiţa, până a fi pus sub acuzaţie pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată, trafic de influenţă şi complicitate la evaziune fiscală.
Pentru cei care nu ştiu, facem precizarea că Ungureanu Gheorghe politisti scapati 2este administratorul SC AVIMAR FDL SRL, iar în dreptul lui s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. În fapt, cei doi sunt cei care, potrivit procurorilor care au investigat cauza penală, în perioada iulie – septembrie 2013, în calitate de şef al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.J.P Ialomiţa, inculpatul Tache Cornel a primit cu titlu de mită, de la inculpatul Ungureanu Gheorghe, suma de 32.000 de lei pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, înlesnindu-i totodată acestuia din urmă desfăşurarea de operaţiuni comerciale cu încălcarea normelor fiscale.
Concret, în perioada 2012-2013, inculpatul Ungureanu Gheorghe nu a „operat” în documentele contabile toate sumele, cauzând bugetului de stat un prejudiciu în valoare totală de peste 56 MILIARDE de lei vechi. Adică, fix  5.619.099,44 lei RON.
„În prezenţa apărătorului ales, inculpatul Ungureanu Gheorghe a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală, că este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei stabilite, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv: 2 ani închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani”, se arată în rechizitoriu. Fapt pentru care procurorii anticorupţie au dispus să îl trimită în judecată, cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei, pe Gheorghe Ungureanu, pentru dare de mită, în formă continuată. Dosarul a fost trimis pentru a fi soluţionat de magistraţii Tribunalului Ialomiţa. Ca mulţi alţii, făptaşul s-a apucat şi i-a dat mită poliţistului. În schimbul sumei de 32.000 de lei, inculpatul Tache Cornel i-a promis inculpatului Ungureanu Gheorghe că îşi va folosi influenţa asupra colegilor de breaslă, angajaţi în cadrul IPJ Călăraşi, astfel încât dosarul să fie soluţionat favorabil omului de afaceri.
Nu dezvoltăm astăzi, reiterând faptul că Ungureanu a făcut, cândva, puşcărie pentru alte fapte penale. Nu susţinem nici că multora li se pare că toată activitatea managerială a acestui aşa-zis patron este plină de fapte de evaziune fiscală şi mită. Nu susţinem nici măcar că poliţistul nu e la prima abatere, prin asta înţelegând că nu-i prima dată când ia şpagă, mită, face şi el un ciubuc. Astăzi spunem doar că astfel de rezoluţii puse pe unele dosare, nu fac decât să arunce încă o pată pe obrazul Poliţei şi, nu în ultimul rând, pe obrazul Justiţiei.
IONICA GHINEA


Distribuie articolul:

3 thoughts on “Alt poliţist şi alt patron, pe care nici la bască nu-i mai doare!

  1. Dacă „mai exact” este exact, atunci prejudiciul este de 56 mld. lei, ceea ce e greu de crezut. Ar fi bine să refaceţi calculele „mai exact”. Să fie virgula de vină?!

    1. AI DREPTATE !!! Fir-ar a dracului de treabă. Că şi dacă era vorba despre doar 5,6 MILIARDE mi se părea a fi o sumă mare, darămite 56 de MILIARDE. Cât priveşte „mai exact”, ştiu ce spune gramatica, dar…e mai „apăsat” aşa :)))))Am modificat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *