Alocaţia pentru copii NU se măreşte

Distribuie articolul:

Propunerea legislativă care prevede majorarea alocaţiei de la 42 lei la 200 lei pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 18 ani a fost respinsă de Senat, în şedinţa plenului de miercuri, prin neîntrunirea numărului necesar de voturi pentru adoptarea legilor cu caracter organic.

Propunerea de lege primise un raport comun de respingere întocmit în comisiile pentru buget-finanţe şi muncă ale Senatului, raport ce a fost însă respins de plenul Camerei Superioare a Parlamentului cu 68 de voturi pentru, 37 de voturi împotrivă şi trei abţineri. Astfel, a fost supus votului şi proiectul de lege, însă şi acesta a fost respins cu 41 de voturi pentru, 51 de voturi împotrivă şi nouă abţineri.  În timpul dezbaterilor din plen, senatorul social-democrat Şerban Nicolae a anunţat că senatorii din grupul pe care îl reprezintă votează împotriva iniţiativei legislative. „Poate că e momentul ca un guvern al României să rezolve problema, în fapt nerezolvată faţă de stat, pentru copii. Cinstit vorbind, o bună parte din aceste sume de bani nu ajung la copiii care sunt teoretic titularii dreptului acordat de stat. (…) Problema principală este modalitatea prin care putem verifica faptul că aceste sume de bani sunt folosite aşa cum este intenţia onorabilă iniţiată”, a declarat Şerban Nicolae. Potrivit Agerpres, proiectul de lege a fost iniţiat de parlamentari aparţinând tuturor grupurilor politice şi prevede modificări în Legea nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii. În expunerea de motive, iniţiatorii precizează că un copil român primeşte o alocaţie în valoare de aproximativ 7 euro, adică de 35 de ori mai mică decât alocaţia unui copil din statele UE, care beneficiază în medie de 210 euro.  În timp ce, în România, cuantumul indemnizaţiei lunare este acelaşi pentru toţi copiii, în ţările dezvoltate, alocaţia reprezintă între 8 şi 15 la sută din salariul mediu lunar al unui părinte”, mai arată iniţiatorii propunerii de lege.

 


Distribuie articolul:

2 thoughts on “Alocaţia pentru copii NU se măreşte

  1. Va mai aduceti aminte ce spuneau hotii, mincinosii si perversii psd in campania electorala? O sa va lasati imbroboditi iar de aceste scursori din politica damboviteana si ialomiteana?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *