Ajutoare sociale care descurajează munca, dar încurajează votul…

Distribuie articolul:

Am tot scris că, de 26 de ani, în România, Statul încurajează nemunca, o mare parte din populaţie primind tot felul de aşa-numite „ajutoare sociale”, prin intermediul Primăriilor.  SPAS este Serviciul Public de Asistenţă Socială. Un astfel de Serviciu Centru Asistenta FBfuncţionează în cadrul primăriei. La Slobozia SPAS este revoltător de numeric, activitatea desfăşurându-se într-o locaţie nouă şi foarte scump construită şi dotată.

Cum însă despre SPAS am mai scris şi, cu siguranţă, vom mai scrie, azi ne limităm informaţia la a vă spune că salariaţii Primăriei municipiului Slobozia vor să se afle că ei au „receptionat 10.240 de cutii conţinând produse alimentare. Până la data de 20.07.2016, din cele 4.202 de persoane înscrise pe listele initiale, 3.172 au ridicat ajutoarele, distribuindu-se 6.344 de cutii. A fost emisă Dispoziţia Primarului nr. 1089/20.07.2016 privind stabilirea dreptului la acordarea ajutoarelor alimentare distribuite în cadrul POAD. În baza acesteia, persoanele fără venituri sau cu venituri până în 450 lei care au depus cerere de acordare a ajutoarelor, pot ridica pachetele începand cu ziua de vineri, 22.07.2016” . Vă întrebaţi, desigur, cine sunt „amărâţii” cărora Statul (prin reprezentanţii lui, mai cu seamă oameni politici) se simte nevoit a le da, fără însă a le şi cere oarece? În afară de votul lor, desigur! Aflaţi că beneficiarii de ajutor social (Legea 416/2001); familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei (Lege nr. 277/2010); pensionarii ale căror pensii nu depăşesc 450 lei/lună; persoanele cu handicap grav sau accentuat, neinstituţionalizate; somerii care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj, dar şi cei care beneficiază de indemnizatie de şomaj care nu depăşeşte 450 lei; invalizii şi veteranii de război, văduvele de război, persoanele persecutate din motive politice, persoanele deportate; eroii martiri şi luptătorii Revoluţiei din 1989; persoanele care primesc indemnizaţie pentru activitatea de liber profesionist : artişti interpreţi sau executanţi; pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite; beneficiarii Legii nr. 578/2004 privind acordarea unui ajutor lunar pentru soţul supravieţuitor dacă nu realizează alte venituri in afara celor stabilite de această lege, ale căror venituri cumulate se află sub 450 lei /lună; persoanele fără venituri sau ale căror venituri nete lunare realizate sunt de până la 450 lei/lună/persoană, BENEFICIAZĂ de ajutoarele alimentare europene constând în: făină, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, fasole boabe, conserve de : carne de vită,  pateu de ficat de porc, pastă de tomate. Beneficiarii îşi ridică produsele de la Cantina Socială care funcţionează la fosta Şcoală nr.13 din Slobozia.


Distribuie articolul:

2 thoughts on “Ajutoare sociale care descurajează munca, dar încurajează votul…

  1. In aceasta locatie sunt manipulati pensionarii?? inainte de alegeri le-au dat sa crape in ei …si le-au amintit ca daca nu voteaza psd … nu mai manca si bea moca la anu ..si nici nu mai topaie hodorogii :))))) vai de noi si de orasul nostrum . Sa ne hotarasca soarta si viitorul asistatii sociali ……. si pensionarii

  2. Angajatii care distribuie ajutoarele fura din cutii. oamenii nu au gasit ceea ce scria pe pachete…rusine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *