Agricultorii – luaţi în braţele lui Ialomiţianu

Distribuie articolul:

Parlamentarii democrat-liberali au o iniţiativă legislativă pentru eliminarea impozitului pe veniturile agricole şi a contribuţiilor sociale de sănătate pentru veniturile din activităţile agricole, silvice şi din piscicultură obţinute de persoanele fizice. De ce i-ar impozita numai pe cei care trudesc în celelalte domenii de activitate, nu şi pe agricultori ( în condiţiile în care marii latifundiari, producători, procesatori şi comercianţi sunt putred de bogaţi, APIA plătindu-le acestora impresionante sume de bani publici reprezentând subvenţiile agricole), desigur, PD-L nu ne spune!    
PDL solicită aprobarea în procedură de urgenţă a acestei iniţiative legislative pentru a limita pierderile înregistrate de fermieri şi persoanele fizice care investesc şi muncesc în agricultură. „Guvernul Ponta prin OUG 8/2013 a transformat impozitul pe câştiguri din activităţi agricole, silvice şi piscicultură în impozit pe producţie şi pierderi, contrar principiilor fiscale, care se aplică în orice economie de piaţă”, a declarat deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Parlamentului.
În opinia democrat-liberalilor prin impozitul introdus de Guvernul Ponta foarte mulţi fermieri sunt puşi în imposibilitatea de a plăti acest impozit, aducându-i în stare de faliment. „Reglementarea defectuoasă a acestui impozit a creat disfuncţionalităţi privind încasarea, fiind ineficient şi pentru bugetul statului. Din datele furnizate de către Ministerul Finanţelor Publice rezultă că prin introducerea impozitului pe venitul agricol s-a estimat că se va încasa 420 milioane de lei, în mod efectiv s-a încasat 120 milioane de lei. Dacă luăm în considerare şi iniţiativa Guvernului de a aproba o amnistie fiscală pentru acei fermieri care au înregistrat pierderi rezultă că bugetul de stat înregistrează o pierdere. Deci şi Guvernul Ponta recunoaşte că a reglementat un impozit pe picior în mod neprofesionist , numai în dorinţa de a obţine bani la buget pentru a-i oferi clinetelei USD”, a explicat Ialomiţianu.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *