A căzut sau s-a aruncat de la fereastra spitalului?!

Distribuie articolul:

Vineri, 18 octombrie 2013, în Spitalul Județean Ialomița a fost agitație. Un pacient, internat în aceeași seară, în jurul orei 20.00, pe secția Boli Interne, a dispărut, și a fost găsit abia a doua zi, în jurul prânzului. Am vrut să aflăm mai multe detalii legate de acest subiect, iar în lipsa unui comunicat de presă care să elucideze misterul, am luat legătura cu directorul economic al Spitalului Județean, Adrian Berbece, purtător de cuvânt în lipsa managerului Olaru, care ne-a declarat : „Un pacient, din Slobozia, în vârstă de 67 de ani, a fost internat pe secția Interne, acesta acuzând tuse, frisoane și febră. La internare nu au fost cunoscute problemele psihice, dar ulterior s-a descoperit că avea demență Alzheimer, fiind sub tratament. Medicul spune că, în timpul nopții, acesta a fost agitat, iar la ora 4.00 a fost dat dispărut. Cadrele medicale, împreună cu poliția l-au căutat, dar nu l-au găsit. A doua zi, a fost găsit în curtea spitalului, în comă, cu fractură nazală. Nu se știe cum a ajuns acolo. Am vorbit și cu domnul manager pe această temă, i-am spus că sigur mass-media va întreba, și mi-a spus că spitalul nu e o pușcărie, nu se verifică unde se duc oamenii, să-și cumpere cafea,  țigări, să fumeze. Există o firmă de pază, Progroup Training, care erau la poartă, ei nu stau în spital pe timpul nopții, ci la poartă. Probabil beau o cafea, fumau o țigare, nu știu (…) În acea seară erau internați pe acea secție aproximativ 30 de persoane, și doar 2 asistenți, vă dați seama că nu îi pot supraveghea non-stop. Cu siguranță se va deschide și o ancheta internă, pentru că s-a întâmplat așa un caz, directorul medical și directoarea de îngrijiri, se vor ocupa de această problemă (…) Vorbind ca între oameni, familia știa că pacientul are Alzheimer, mi se părea normal ca familia să rămână cu el în spital”. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița, Andreea Loghin, ne-a declarat : „ În data de 19 octombrie 2013, la ora 11.00, Poliția a fost sesizată la numărul de urgență 112, de către un agent de pază al spitalului, cu privire la faptul că un pacient, Ion Ion, în vârstă de 67 de ani, s-a aruncat de la etaj și a fost dus la UPU pentru a i se oferi îngrijiri medicale. La fața locului s-a deplasat o echipă operativă formată din cadre de investigații medicale și un criminalist, care au efectuat cercetarea la fața locului și investigații. Din cercetările efectuate, ca și cauză posibilă, ar fi o precipitare din picioare, ca urmare a unui accident vascular. În momentul acesta nu există martori care să confirme că ar fi fost o tentativă de sinucidere sau cu privire la săvârșirea unei agresiuni”. Misterul dispariției încă nu s-a elucidat, dar vom reveni pe acest subiect când ancheta va ajunge la final și vom afla dacă pacientul a căzut de la etaj sau nu, dacă cadrele medicale și-au făcut datoria, și mai ales dacă agentul de pază trebuia sau nu să fie la parterul spitalului, și nu la poartă.

Cristina Ghinea


Distribuie articolul:

3 thoughts on “A căzut sau s-a aruncat de la fereastra spitalului?!

  1. pacientul sa internat joi 17.10.2013 diagnostic pneumonie interstitiala… joi noapte a fost ok… cu colegi de salon… vineri a trecut pe la el doctorul neurolog care a fost chemat de medicul internist… care a notat in foaie diagnosticul lui de „dementa mixta”… pacientul era in evidenta acestui medic neurolog… vineri seara dupa tratament colegul de salon a plecat… el a ramas singur… si probabil a facut noaptea un atac de panica… „Medicul spune că, în timpul nopții, acesta a fost agitat”… deci a fost observat… ce masuri s-au luat?…

  2. A ieşit prin fereastră.Din nefericire n-a căzut pe vreun gardian adormit lângă zidurile spitalului, gardian ce trebuia să-l păzească.Astfel l-ar fi trezit.

  3. Sigur nu a fost tentativa de suicid, ci un accident vascular de care nepretuitii medici romani nu si-au dat seama si probabil nici nu au avut interes pentru ca nu a dat spaga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *