Oraşul Ţăndărei – NOU Ambulatoriu-Integrat Spital, cu 12 Cabinete medicale

Distribuie articolul:

Este ştiut faptul că în cadrul Spitalului Orăşenesc, funcţionează aşa-numitul „Ambulatoriu” deservit de medicii specialişti.

Cu ceva timp în urmă, Primăria Ţăndărei a accesat fonduri nerambursabile pentru implementarea unui Proiect vizând constuirea unei clădiri, în care să funcţioneze Cabinetele medical, cu adresabilitate mai multor patologii, boli.

 La sfârşitul anului trecut, într-o şedinţă a Consiliului Local al Oraşului Ţăndărei, pe Ordinea de zi a fost pus şi proiectul vizând un ÎMPRUMUT bancar, pe care Primăria să-l facă, în vederea finalizării, atât a lucrărilor, cât şi a achiziţiilor cuprinse în proiect.

Acolo, în HCL recent adoptată prin votul consilierilor locali, stă scris negru pe alb că Primăria Ţăndărei mai are nevoie de 10 miliarde lei vechi pentru a face faţă cheltuielilor ocazionate de modificările inerente urmare a creşterii preţurilor materialelor de construcţie, chiar a creşterii salariilor.

Ce zice Primarul

Întrebat, ce anume urmează a se „preda la cheie” odată cu finalizarea etapei a II-a a proiectului din cadrul Spitalului, primarul Cristi ROMAN ne-a declarat:

„ La proiectele derulate prin Programul Operaţional Regional (POR) au apărut acele ajustări de preţuri, cauzate de pandemie, de război, calculate pe indicatorii daţi de către Ministerul Dezvoltării.

Acele proiecte unde au apărut ajustările, şi proiectele au fost întinse la maxim, a apărut acest Program Operaţional de Sănătate, numit „Etapizare”, care acorda o finanţare pentru restu’ rămas.

Noi nu ne-am încadrat cu suma totală, c-au fost ajustări foarte mari, pentru că prpiectul e mare, e de trei milioane de Euro, şi-atunci a rămas un rest de UN MILION de lei pentru eligibilitatea contractului. Se referă strict la proiectele europene, unde partea de cofinanţare, din partea autorităţilor locale, nu poate fi acoperită din bugetul Consiliului Local.

Noi n-am prevăzut în buget suma asta, că nu ştim ce se va întâmpla. Şi-atunci, am apelat la acest credit pentru co-finanţare Proiect. 

Această etapă, a doua, înseamnă un pic peste 5 milioane de lei. Bani pentru Ambulatoriul de Specialitate. Clădirea este NOUĂ, clădire ridicată de la zero, cu Cabinete de specialitate.

A se reţine că nu-i numai clădirea, e vorba şi despre APARATURĂ MEDICALĂ, de vreun milion şi jumătate de Euro, care pentru tot felul de specialităţi. Doctorii care prestează actul medical în aceste Cabinete sunt din Spitalul Orăşenesc, dar şi-au manifestat intenţia să vină, şi alţii, din afara localităţii, din Constanţa şi Bucureşti. Noi sperăm ca, undeva la sfârşitul lunii Martie să fie gata, tot, şi să ne bucurăm cu toţii de inaugurare.”  


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *