Odată cu demisia din cadrul Parlamentului României şi candidatura fostului deputat social-democrat Ştefan Muşoiu pentru funcţia de europarlamentar, locul din Camera Deputaţilor rămas vacant a fost ocupat la sfârşitul lunii iunie de Liviu Patrichi, ex-directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia.
Astfel, în data de 25 mai 2024, Liviu Patrichi depunea jurământul şi devenea oficial deputat din partea PSD Ialomiţa, cel puţin pe perioada rămasă până la alegerile parlamentare din data de 1 decembrie.
„Am participat la ședințele de plen, inclusiv la dezbaterea si aprobarea sau modificarea a unui număr de 41 acte normative, inclusiv amendamente precum si aprobarea unor ordonanțe de urgente din domenii variate (energie, învățământ, fiscalitate, agricultura, cetățenie). În luna iulie 2024 am participat in ședința extraordinara a Camerei Deputaților prin care s-a votat legea care aprobă metodele de intervenție pentru combaterea atacurilor ursului brun. În ceea ce priveşte activitatea in circumscripție, pe perioada vacantei parlamentare s-a asigurat si se va asigura prezenta in cadrul ședințelor extraordinare a Camerei Deputaților precum si activitatea cabinetului Parlamentar din circumscripție prin asigurarea accesului cetățenilor la activitatea curenta, in acest sens se va asigura programul de audiente in fiecare zi de vineri.” transmite deputatul PSD Liviu Patrichi.
În ceea ce priveşte temele de interes naţional pe care acesta doreşte să le expună către electorat, Plenul Camerei Deputaților a votat legea care aprobă metodele de intervenție pentru combaterea atacurilor ursului brun.
Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea Legii nr.407/2006, precum şi modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.81/2021. Intervenţiile legislative vizează prevenirea atacurilor asupra populaţiei umane şi a pagubelor cauzate de atacurile de urs, prin aprobarea recoltării pentru anii 2024 şi 2025 a unui număr de 426 exemplare de urs brun, care reprezintă nivelul de prevenţie la nivel naţional şi a unui număr de 55 exemplare de urs brun, care reprezintă nivelul de intervenţie la nivel naţional.
Repartiţia exemplarelor de urs brun, care reprezintă cota de prevenţie pe judeţe şi fonduri cinegetice, pentru anul 2024 se face în funcţie de numărul atacurilor la adresa populaţiei, respectiv în funcţie de numărul şi valoarea pagubelor materiale generate de atacurile de urs brun centralizate la nivelul autorităţilor care răspund de vânătoare.
Exemplarele din specia urs brun, care reprezintă cota de prevenție la nivel național prevăzute la art.31 alin.(1), pot fi recoltate până la data de 31 decembrie 2024, de către vânători sub coordonarea personalului tehnic de specialitate angajat al gestionarului, prin metodele de vânătoare admise, astfel cum sunt prevăzute la art.1 lit.ad) din Legea vânătorii şi a protecției fondului cinegetic.