Centrul medical PHILOS are acum şi mai multe tipuri de investigaţii disponibile pentru pacienţi

Distribuie articolul:

Centrul Medical Philos cu experienţa celor 15 ani de activitate pe piata serviciilor medicale private din Slobozia este clinica ce îşi dedică toate resursele pentru a asigura fiecarui client servicii medicale profesioniste la cele mai înalte standarde, bazate pe un suport tehnologic de ultima generatie, în conditii impecabile de siguranţă şi confort.

Acesta s-a dezvoltat în permanenţă din dorinţa de a satisface cele mai exigente şi mai complexe solicitari din domeniul medical iar sănatatea este profesia si pasiunea noastra, iar obiectivul nostru este sa imbunatatim calitatea vietii fiecarui pacient care ne trece pragul. Tocmai de aceea PHILOS a demarat o amplă dezvoltare în aria investigaţiilor care se pot face în clinică, precum:

Consultaţiile în domeniul Neurochirurgiei începând cu 07.02.2023

  • Consult neurochirurgical cu interpretare RMN
  • Consult neurochirurgical fără interpretare RMN
  • Consult + infiltraţie spinală
  • Infiltraţie spinală
  • Consult + injecţie I.M. Dexametazonă + Algocalmin

NOU! EEG la adulţi şi copii

Electroencefalograma (EEG) este o evaluare non-invaziva, care detecteaza, potenteaza si inregistreaza activitatea bioelectrica a creierului. Celulele neuronale care alcatuiesc scoarta cerebrala siemit potentiale post-sinaptice cu valoare electrica ce pot fi preluate, inregistrate si evaluate cu ajutorul electroencefalogramei. Scopul acestei investigatii este de a oferi medicului informatii despre activitatea electrica a creierului in contextul unor manifestari clinice ale unei posibile afectari cerebrale.
Aceasta metoda de investigare a activitatii electrice a creierului este foarte importanta in diagnosticul si monitorizarea pacientilor cu epilepsie, dar si in diagnosticul altor afectiuni neurologice de tipul encefalopatiilor, encefalitelor, tulburarilor de somn, monitorizarea gradelor de profunzime a comelor, existenta unor tumori si stabilirea diagnosticului de moarte cerebrala. Este utilă în următoarele cazuri:
  • Epilepsie
  • crize de pierderea conştienţei de orice etiologie: sincopă, accident vascular, hipoglicemie, traumatisme cranio-cerebrale
  • leziuni cerebrale focale: tumori cerebrale, malformaţii vasculare, hematoame

Testul DEXA disponibil acum în Centrul medical PHILOS

Osteodensitometria DEXA (absorbţiometria duală cu raze X) este cea mai utilizată metodă de măsurare a densităţii osoase şi pentru stabilirea diagnosticului de osteoporoză. Este un test ce măsoară densitatea oaselor de la nivelul coloanei vertebrale, şoldului, femurului etc. De asemenea, se utilizează pentru monitorizarea eficienţei tratamentului pentru osteoporoză. Absorbţiometria duală cu raze X (DEXA) sau osteodensitometria ososasă este o tehnică imagistică ce foloseşte razele X pentru a identifica demineralizarea osoasă şi pierderile de ţesut osos. De obicei se scanează o zonă a corpului, însă poate fi efectuată şi pe întregul corp, la unii adulţi şi la copii.

Osteodensitometria se utilizează de obicei pentru diagnosticarea osteoporozei, o boală ce afectează în special femeile după instalarea menopazei, dar poate afecta şi bărbaţii. Osteoporoza presupune scăderea graduală a calciului, cu modificări ale structurii osoase, ce produce slăbirea rezistenţei lor, acestea devenind mai fragile şi mai predispuse la fracturi. Se foloseşte, de asemenea, la monitorizarea tratamentului pentru osteoporoză şi pentru diagnosticarea altor boli caracterizate de slăbirea densităţii osoase, la diagnosticarea osteopeniei sau a osteogenezei imperfecte.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *