Ştefan Muşoiu: „PSD pregăteşte un pachet de măsuri pentru combaterea preţurilor mari la alimente”

Distribuie articolul:

„PSD refuză disputele cu PNL şi se concentrează pe rezolvarea problemelor românilor”

Preşedintele executiv al PSD Ialomiţa, deputatul Ştefan Muşoiu, anunţă că principalul obiectiv actual al partidului său este scăderea cât mai rapidă a inflaţiei prin impunerea unui nou pachet de măsuri pentru combaterea preţurilor mari la produsele alimentare. „Departamentele PSD lucrează împreună cu miniştrii şi colegii senatori şi deputaţi la un nou pachet de măsuri care vor veni în sprijinul întregii populaţii, în special al categoriilor celor mai vulnerabile, astfel încât să redresăm, după aceste crize succesive, puterea de cumpărare şi chiar să creştem nivelul de trai al tuturor românilor”, apreciază preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor.

Muşoiu subliniază că PSD nu doreşte să dea replici atacurilor PNL de orice tip, în special celor centrate pe dorinţa liberalilor de încălcare a protocolului semnat odată cu accederea la guvernare, aceste acţiuni fiind o pierdere de timp în viziunea sa. Social-democratul ialomiţean explică faptul că oamenii au nevoie de noi rezolvări pentru probleme care apar, nu de neînţelegerile  partidelor aflate pe scena politică. „Combaterea scumpirilor, în special la alimente, creşterea veniturilor, mai ales cele ale salariaţilor şi ale populaţiei vulnerabile, asigurarea unui nivel de trai cât mai decent, urgentarea proiectelor pentru absorbţia fondurilor europene, gestionarea eficientă a crizelor generate de războiul din Ucraina reprezintă principalele urgenţe pe rezolvarea cărora se concentrează PSD”, menţionează Ştefan Mușoiu.

BNR salută măsura plafonării preţurilor energiei

În sprijinul afirmaţiilor sale, președintele executiv al PSD Ialomiţa invocă faptul că Banca Naţională a României confirmă categoric importanţa copleșitoare a măsurilor promovate de PSD în combaterea scumpirilor și scăderea inflației. „Dacă anul trecut nu s-ar fi plafonat și apoi reglementat preţurile la energie, facturile ar fi fost de patru ori mai mari. Este o certitudine acest lucru, nu o speculaţie! Însuși guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, atestă oficial în prezentarea sa dată publicității, atitudinea constantă a PSD de a lupta cu scumpirile la energie pentru eliminarea acestei cauze majore care alimenta inflaţia, precum și oportunitatea și performanţa sa”, a mai completat deputatul ialomiţean.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *