Primăria Slobozia – bani mulţi pentru două echipe sportive

Distribuie articolul:

  • În România, aproape că nu este Primărie care să nu păstorească pe raza de acţiune a UAT câte-o echipă de fotbal sau câte-o ONG, adică o Organizaţie/Fundaţie/Asociaţie ce se pretind(e) a fi  non-profit., chit că un procent de-a dreptul nesimţit de mare merge în răsplata prestaţiei celor din conducerea acestor structuri asociative…!

Slobozia – fotbal şi handbal

Clubul Sportiv Municipal Slobozia a luat fiinţă prin H.C.L. nr. 177 / 29.09.2005 iar prin H.C.L. 48 / 29.04.2010 clubului sportiv i se atribuie şi denumirea „UNIREA”. Clubul Sportiv Municipal „UNIREA” Slobozia este o persoana juridică de drept public, organizată ca instituţie publică în subordinea Consiliului Local al Municipiului Slobozia şi funcţionează conform prevederilor Legii nr. 69/2000 – Legea educaţiei fizice şi sportului, precum şi a Regulamentului de organizare şi funcţionare aprobat prin H.C.L. nr. 130 / 29.08.2013 şi actualizat prin H.C.L. nr. 214 / 18.12.2014 odată cu tCSM stadion sloganransmiterea în administrare a bazinului de înot. (…) Reînființată tot sub numele de Unirea Slobozia în anul 2004, doar că „botezată” cu numele de FC Unirea 04 Slobozia și preluată ulterior de CSM Unirea Slobozia (…)  Echipa de seniori a Unirii 04 Slobozia, recent preluată de CSM Unirea Slobozia, joacă pe un stadion renovat, care are 5.000 de locuri pe scaune. Astfel este prezentat, pe scurt, istoricul funcţionării echipei de fotbal. Ca la fel se întâmplă şi în ceea ce priveşte echipa de handbal. Sunt, deci, ani de zile de când, datorită subordonării administrativ-financiare, în cele două echipe se pompează bani din bugetul local al municipiului Slobozia. Cea mai recentă alimentare a conturilor acestor echipe s-a petrecut în urmă cu două luni, atunci când pe Ordinea de zi a şedinţei Consiliului local Slobozia, în faţa consilierilor locali au fost aşezate drept „supliment” câteva dintre proiectele propuse de către primarul Mocioniu, ca iniţiator ferm convins că dorinţele lui se vor transforma în Hotărâri ale Consiliului Local. După cum vedeţi (sper că se  distinge ce e scris pe „captură”/facsimil) sumele nu sunt deloc mici. Ba chiar putem spune că par de-a dreptul „nesimţite”, fie şi numai în raport cu oportunitatea unor astfel de cheltuieli. Primaria SPORT

Căci, iată, pentru anul 2018, echipa de fotbal va încasa cel puţin 13 MILIARDE de lei vechi, în timp ce echipa de handbal va încasa aproape 12 MILIARDE de lei vechi. Fiindcă azi nu ne-am propus să-i întrebăm pe antrenori nici depre transferuri, nici despre vârsta sportivilor, nici măcar dacă nu le este ruşine pentru rezultatele obţinute, ca mulţi cetăţeni, şi noi îi întrebăm, încă o dată, atât pe ei, cât – mai ales! – pe onor consilierii locali, de ce nu funcţionează pe autofinanţare, de ce nu vând Primaria SPORT 2bilete şi, mai ales, de ce nu-şi găsesc sponsori în rândul patronilor?

Pentru consilieri avem şi noi o „ suplimentare” în ceea ce priveşte întrebările,  retorice, desigur! Nu-i aşa că mulţi habar nu aveţi ce-a vrut să zică Prefectura când v-a atenţionat cu privire la HCL 36 şi 37 din 02.02.2018?


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *