S.C. POLARIS creşte preţul pentru acelaşi gunoi, acelaşi praf, acelaşi…

Distribuie articolul:

* Binecunoscuta firmă constănţeană face ce face şi se umple de ocară, mai ceva ca locuitorii de praful pe care salariaţii Polaris M Holding SRL îl degajă în aerul şi-aşa irespirabil al municipiului.     

De curând S.C. Pconsilieri locali olaris M Holding SRL Constanţa a solicitat, iarăşi, Primăriei şi Consiliului Local al municipiului Slobozia, să-i accepte creşterea de tarife. Pe motiv de creştere a salariului minim de la 900 lei la 1.450 lei. Cum acest motiv este unul cu care multe alte firme se confruntă, nu ne vor oţărî şi nu vom „lătra” prea zgomotos în direcţia aceasta. „Pentru activitatea de colectare separată şi transportul separat al deşeurilor municipale şi al deşeurilor similare provenind din activităţi comerciale din  industrie şi instituţii, inclusiv fracţii colectate separat, fără a aduce atingere fluxPOLARIS tarife FBului de deşeuri de echipamente electronice, baterii şi acumulatori pentru populaţie şi agenţi economici, majorarea tarifului este determinată şi de creşterea cheltuielilor pentru activitatea de depozitare de la 58,0 lei în 2016 la 72,4 lei în 2017.”, se mai precizează în documentaţia înaintată Primăriei Slobozia. Din motive strict sociale, însă puternic impregnate cu atitudine civică, vom scrie mai abitir despre aspectul calităţii serviciilor prestate de această firmă venetică. Nu înainte de a trece în revistă noile preţuri. Aşadar, fiecare firmă va plăti în curând 209 lei/to, nu 183 cât e acum. Şi fiecare cetăţen persoană fizică va plăti 4,90 lei, nu 3,55 cât era până mai ieri. Chestia asta e evidenţierii TVA numai când le convine autorităţilor, mie mi se pare a fi o chichiţă nu tocmai în regulă. Dar, desigur, până ce nu voi descifra „meandrele concretului” nu mă hazardez să mă prPolaris prafonunţ că „e ceva putred în Danemarca” …

Eterna poveste despre „praf în ochi”…

Nu e prima dată, desigur, când scriem despre activitatea nemulţumitoare prestată de  această firmă. De fiecare dată, noi am prezentat dovezi sub formă de poze sau filmuleţe postarte pe site-ul ziarului (www.ziarulstirea.ro) sau pe pagina de facebook a jurnaliştilor redacţiei. Niciodată, însă, vreun reprezentant al SC POLARIS Constanţa nu a gândit că este mai bine să ne ofere un punct de vedere, astfel contracarând, poate, eventualele noastre rele intenţii, de care suntem acuzaţi. Intenţii pe care noi nu le-am vrut a fi unele care să denigreze firma, ci le-am vrut a fi o atenţionare asupra scăderii gradului de suportabilitate a unor asemenea practici, atât din partea cetăţenilor, cât şi din partea noastră, a celor care tocmai fiindcă ştim date „din culisele” afacerii, ne permitem a atrage atenţia că locuitorii municipiului spun că aşa nu se mai poate!POLARIS alta strada 1

– Nu se mai poate să se măture străzile la orice oră din zi! Nu se poate să măturaţi noaptea, atunci măcar mai spre dimineaţă, până ce-apucăm să ieşim noi din case, cu îmbrăcămintea curată şi, din păcate, imediat impregnată cu praful străzilor!  

– Nu se mai poate să fie atât de „greu” mirosul degajat din platformele acelea de gunoi situate între blocuri, de multe ori, în prea imediata apropiere de geamurile locatarilor!

– Nu se mai poate să nu fie spălate containerele, platformele de gunoi, BAŞCA davsă fie lăsaţi cetăţenii să scormonească în containere, Poliţia locală neimplicându-se decât din când în când..!

– Nu se mai poate să se care gunoiul cu maşinile care au trapa ridicată, astfel că, în mersul roţilor, dacă nu se scurge „zeama” gunoiului, măcar se degajă mirosuri pestilenţiale, aerul devenind chiar irespirabil.

Cu alte cuvinte, nu se mai poate… şi nu se mai poate…!  Ce interese au primarul şi consilierii locali, şi de ce specialiştii din Primăria municipiului Slobozia nu controlează modul în care SC POLARIS se achită de sarcinile prevăzute prin Contractul încheiat în anul de graţie 2014, este o întrebare retorică pe care, totuşi, o repunem „pe tapet”, în speranţa că (i)responsabilii se vor gândi să facă măcar precizările de rigoare pe subiectul ce s-a cam împuţit ca oricare „treabă mare” ce se face în instituţiile statului!


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *