Stresul zilnic, cauzat de prea multele lipsuri cu care se confruntă mare parte din populaţia României, n-are cum să nu influenţeze negativ starea de sănătate a cetăţenilor care, din păcate, au vârste din ce în ce mai fragede. Starea de nervozitate nu are cum să nu fie şi ea dăunătoare cordului. La fel şi mâncarea de proastă calitate, îngurgitată sub presiunea stării de nervozitate cauzată de atâtea şi-atâtea probleme pe care, trebuie spus, nu ni le creează numai politicienii zilelor noastre, ci ni le creăm şi noi, prin simplul fapt că ne lăsăm antrenaţi în jocul obositor al celor care, în fapt, fac ca toate acţiunile lor să ne streseze, să ne enerveze şi, pe cale de consecinţă, să ne crească tensiunea arterială.
Conştienţi de pericolul pe care-l reprezintă hipertensiunea, Fundaţia Română a Inimii (FRI) şi Alianţa Română de Combatere a Hipertensiunii Arteriale (ARCHA) sărbătoresc duminică Ziua Hipertensiunii Arteriale la Sibiu, în Piaţa Mare, unde oamenii vor primi informaţii despre această afecţiune de care suferă peste cinci milioane de români.
„Evenimentele organizate îşi propun să tragă un semnal de alarmă, în condiţiile în care HTA reprezintă cel mai răspândit factor de risc cardiovascular de pe glob. Până la vârsta de 50 de ani, unu din cinci oameni are hipertensiune arterială, după vârsta de 50 de ani, unu din trei, iar după vârsta de 65 de ani, doi din trei. Se estimează că în România sunt peste cinci milioane de hipertensivi”, se arată într-un comunicat remis joi AGERPRES.