* Despre evaziunea fiscală „produsă” în fiecare an de „băieţii deştepţi” ai panificaţiei, slabe şanse să ne comunice vreun „Organ”!
La începutul lunii septembrie 2013, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor-şef Petre Tobă, au fost demarate, în toată ţara, controale pentru combaterea evaziunii în domeniul operaţiunilor cu produse cerealiere şi de panificaţie.
Poliţiştii de la Investigarea Fraudelor, cei care anul trecut au efectuat mai multe controale la producătorii de panificaţie, au aplicat peste 60.000 de amenzi în valoare de circa 27 de milioane de lei, informează Poliţia Română. De asemenea, au fost depistate peste 2.000 de infracţiuni. Totodată, cică, în urma neregulilor constatate a fost suspendată/oprită activitatea la 57 de unităţi de morărit şi panificaţie. „Până la sfârşitul anului 2013, au fost efectuate aproximativ 158.000 de controale, dintre care 36.088 la societăţi comerciale, 21.105 la persoane fizice şi 100.526 de mijloace de transport. Astfel, au fost depistate aproape 2.000 de infracţiuni şi au fost aplicate peste 63.500 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 27.300.000 de lei”, precizează IGPR într-un comunicat remis, duminică, Agerpres.
Bănet, nu glumă! Cine, ce face cu ei?
Potrivit aceleeaşi surse, cică în cadrul dosarelor penale şi urmare a contravenţiilor aplicate au fost confiscate bunuri în valoare de 30.925.502 lei şi au fost luate măsuri de siguranţă cu privire la 115 mijloace de transport, în valoare de 3.393.234 de lei.
Urmare a rezultatelor obţinute în cursul anului 2013, şeful Poliţiei Române a dispus continuarea controalele pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul producerii, prelucrării, depozitării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie. Pe lângă poliţişti din cadrul structurilor de investigare a fraudelor, ordine publică, poliţie rutieră şi poliţie transporturi ale Inspectoratelor de Poliţie Judeţne, Poliţie Transporturi. Alte „Organe” ce efectuează controale de la producători până la cei care vând produsul finit către populaţie sunt şi cele reprezentând aşa-numitele organisme de inspecţie şi control din cadrul MADR şi ANAF. Domeniul morărit-panificaţie este, într-adevăr unul în care evaziunea fiscală colcăie. Cum nu este singurul domeniu de activitate al economiei naţionale, iar sumele de bani rezultate din amenzi par să fie impresionant de mari, fireşte că toată lumea se întreabă ce face Statul cu banii? Cetăţenii din Ialomiţa se întreabă, desigur, ce fac „Organele” de pe raza judeţului, cu banii proveniţi din amenzi? Din păcate, răspunsul la astfel de întrebări nu-l pot afla decât dacă presa locală întreabă, la rândul ei. Doar că…Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ialomiţa (IPJ) se mândreşte cu apariţiile în presa locală a unor ştiri şi/sau articole menite a reliefa activitatea poliţiştilor angajaţi în cadrul acestei structuri a M.A.I. Deşi mulţi dintre cetăţeni ar vrea să afle alte şi alte informaţii, purtătorul de cuvând al IPJ Ialomiţa se limitează la a transmite presei acelaşi şi-acelaşi gen de informaţii: accidente rutiere. Printre acestea, mai strecoară şi niscaiva comunicate de presă avându-i ca protagonişti pe „micii găinari”, câte-o ştire despre câte-o persoană dispărută de la domiciliu, ori câte una despre „descinderile în forţă” ale superiorilor „de la Centru”…