Europarlamentarii – nişte boieri trimişi la odihnă…

Distribuie articolul:

Pe facebook, oameni care au înţeles ce-nseamnă să ai cu-adevărat atitudine civică, întru deşteptarea conştiinţei acestui Neam de români, au postat această extrem de corectă şi necesară informaţie. M-am grăbit s-o preiau şi să o distribui concetăţenilor mei, deoarece, aşa cum zice-o vorbă din străbuni: „doar mâine nu-i poimâine” şi vom fi chemaţi să votăm cine să meargă acolo, la Bruxelles, pentru ca să reprezinte, chipurile, interesele românilor, ale României, bla, bla, bla.  Un parlamentar european are salariul brut de 7.956,87 Euro/lunar, respectiv 6.200,72 euro venit net. Adică, în banii noştri, aproximativ 27.826 RON, adică peste 278 de milioane lei vechi!
La suma de mai sus trebuie adăugată şi indemnizaţia pentru prezenţa la şedinţe, care poate să ajungă la 2.500 de euro/lună. Aşa că rezultă un venit net lunar de aproximativ 35.905 Ron – adică 359 de milioane de lei vechi!!! La asta se adaugă transportul gratis spre Bruxelles şi înapoi, plus multe alte facilităţi.
Şi avem 33 de parlamentari europeni. Faceţi un calcul cât ne-au costat, toţi 33, cinci ani a câte 12 luni. Spun că „ne-au costat”, pentru că banii pe care îi primesc sunt de la noi. Da, de la noi, din taxele şi impozitele plătite ce se strâng la bugetul naţional. Pentru că, din acest buget naţional trimitem către Bruxelles anual peste 1 miliard de euro!
Ce au făcut cei 35 pentru România în aceşti 5 ani? S-au zbătut ei, măcar, să înlăture birocraţia comunitară sufocantă care împiedică absorbţia fondurilor europene?
Considerăm că un astfel de venit este de-a dreptul jignitor, având în vedere rezultatele lor. Cerem schimbarea sistemului de remunerare al parlamentarilor europeni
.”

 Din Ialomiţa, oare cin’ să fie?

Până în acest moment, presa locală a vehiculat doar unul-două nume: doamna Simona Man – candidatul PPDD, şi Ştefan Muşoiu, actualul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Ialomiţa. Unul din cei doi, căci vicepreşedinte mai este şi Ioan Martid. Doar că acesta din urmă este PNL-ist şi nu PSD-ist ca domnul Muşoiu. Şi cum PSD are mai multă „vână” decât PNL…, doar nu crede cineva că liberalii au vreo şansă, nu? Nu că Ştefan Muşoiu ar avea mari şanse să fie unul dintre cei 30 de europarlamentari câţi se pregăteşte România să trimită la Bruxelles! Doar că Ştefan Muşoiu a mai candidat şi data trecută pe listele pentru locuri europarlamentare, fapt pentru care se cheamă că are ceva experienţă care, la o adică, l-ar avantaja…Ca să nu facem păcate, precizăm că aceşti doi politicieni posibil nominalizaţi pentru a ocupa funcţii de europarlamentari, s-ar putea chiar să fie animaţi de cele mai nobile intenţii, nicidecum dornici a se căpătui sau a face „jocurile” partidelor ale  căror membri sunt. Chiar şi-an cazul în care pe-aceştia „nu-i mână-n luptă” fel de fel de interese meschine, cheltuiala rămâne la fel de „nesimţit” de mare, mai ales în condiţiile în care indemnizarea lor este raportată la eficienţa muncii europarlamentarilor care, la o adică, sunt şi prea mulţi…    


Distribuie articolul:

2 thoughts on “Europarlamentarii – nişte boieri trimişi la odihnă…

  1. Din păcate avem foarte mulți ”vorbitori”, decât ”înfăptuitori”. Să ne gândim numai ce bine ne-au făcut europarlamentarii pdl Macovei, Preda, EBA, ș.a.

  2. Sa ne gandim ca nu ne reprezinta pe noi acolo, indiferent de partid…Asocierea in grupuri parlamentare e cea mai paguboasa, pentru ca reprezinta , in mare, interesele celor puternici din uniune, nu a tuturor ! In alta ordine de idei, am vazut ce fel de vot au dat pentru interzicerea substantelor pentru agricultura, nocive pentru apicultura, un adevarat dezastru si macel pentru noi ca romani, o adevarata mana cereasca pentru alte state, care au agricultori si produse apicole…Isi bat joc de noi, iar in privinta asta ar trebui sa se supuna la vot si un referendum pentru demisia europarlamentarilor, la prima greseala, cand nu mai reprezinta interesele romanilor !!! Ii alegem , dar pot pleca si acasa cand sunt impotriva statului roman!!! Abia atunci vor fi responsabili !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *