Muncim şi plătim impozite, ca să fie trataţi chiar şi „alcoliştii”…

Distribuie articolul:

* Consumatorii de alcool şi de droguri care ajungla UPU(Unitatea de Primiri Urgenţe) ar putea să fie nevoiţi să-şi plătească spitalizarea, dacă medicul  Tudor Ciuhodaru va avea sorţi de izbândă cu iniţiativa legislativă supusă atenţiei şi dezbaterii senatorilor.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a plătit în 2012 o sumă de 107.487.375 lei (aproximativ 25 milioane de euro) pentru cazurile internate în spitale datorită problemelor de sănătate cauzate de consumul dăunător de alcool, se arată în primul Studiu privind impactul economic al consumului dăunător de alcool asupra sistemului de sănătate din România, lansat miercuri de Asociaţia Română pentru Promovarea Sănătăţii (ARPS).

Potrivit studiului, în anul 2012 au fost identificate 69.904 cazuri externate asociate consumului de alcool, toate aceste cazuri însumând un total de 572.549 de zile de spitalizare aferente acestor cazuri. Dintre acestea 73,82% au fost cazuri de boli şi tulburări ale sistemului hepatobiliar şi ale pancreasului, şi 22,26% (aproximativ 15.574) au fost tulburări mentale organice atribuibile/induse de consumul de alcool/droguri. Dintre toate aceste cazuri, aproximativ jumătate, respectiv 46,3%, au prezentat complicaţii. Printre bolile asociate consumului de alcool se numără şi ciroza hepatică, epilepsia primară, tulburări mentale şi de comportament, cancere la gură şi nazofaringe, esofag, laringe, hepatic, colon şi rect sau sân la femei, şi tot în cazul femeilor, efecte ale fătului.

Potrivit Agerpres, se estimează că în România mor anual 15.175 de persoane din cauza consumului de alcool – 3.516 femei şi 11.659 bărbaţi.
România are cea mai înaltă rată standardizată a mortalităţii atribuită alcoolului din UE la femei şi se află pe locul patru la bărbaţi, după Estonia, Letonia şi Lituania”, a afirmat dr. Adriana Galan dela Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru România.


Distribuie articolul:

12 thoughts on “Muncim şi plătim impozite, ca să fie trataţi chiar şi „alcoliştii”…

  1. Pai si de unde sa-si plateasca amaritii astia spitalizarea ca doar nu de fericiti ajung acolo.E un viciu recunosc dar in buna masura poate fi determinat si de calitatea vietii specifice locurilor pe care ne aflam. Societatea are intr-o anumita masura obligatia morala de a-i sprijini atita timp cit si ea este de vina plus ca ar fi supusi discriminarii,adica ei aflindu-se in necaz de ce n-ar beneficia de prevederile legii sanatatii privind urgentele medicale.Daca nu,sa-i lasam dracului in drum si sa nu ne mai prefacem ca ne pasa de aproapele nostru.

  2. Muncim şi plătim impozite ca sa traim decent dar pe strada trandafirilor ne luptam cu albinele si cu toate mizeriile stuparior parca suntem la cucuietii din deal nu in slobozia

  3. Sa intors vremurile inapoi Muncim iarasi la ciocoi La ciocoi astia noi crescuti si ingrasati prin munca tot de noi Sint feroci si sint rapace sa plateasca nu le place VOR sa le munceasca omul SI ei sa dea cea taiat ciomul

  4. Păi vine din gândirea pdlistului Ciuhodaru..tipic hoţilor din pdl, fără bani cheltuiţi pe „sociale”, să fie bani mulţi la buget,pentru furat)) Statistica prezentată în articol arată cheltuiala cu „viciosul”…uită însă să prezinte taxa de sănătate pe tutun şi alcool,luată de la vicios))…uită prevederile impuse de Boc privind acciza la băutură şi hoţiile aferente măsurii….ce au scos de sub acciză tot felul de băuturi.Pân’ la urmă şi alcoolismul e o boală ca toate bolile…ce-mi e că-i ficatul distrus de băutură…sau de grăsimi sau de viruşi dobândiţi prin sex neprotejat??De regulă, alcooliştii se curăţă rapid…mai costisitoare sunt tratamentele afecţiunilor hepatice neprovocate de alcool…alea cu mâncat ca porcul şi împerechere ca şobolanul))După statistica lu’ Galan asta de la OMS..io zic că-i mortalitatea dată de calitatea băuturii…suntem după baltici)) Chiar am uitat cum arăta coniacul Vidra…mândria clasei muncitoare din epoca de aur a socialismului)) Avem tradiţie şi continuitate la băuturi proaste…cum..doar actul cultural să fi fost viciat…fără sursă de inspiraţie alterată..drăguţă,beutură,tutun…))Articolul e pe manipulare prin antiteză în societate şi o antagonizare socială…;azi sunt alcooliştii..mâine „iubăreţii” sărmani cu mulţi copii…poimâine cultele şi habotnicii….şi mereu ,,de patrioţi..de naţionalism…sunt Eco-Anarhişti…elemente legionare)))Daaaaaaaaa…e deranjant când Puterea politică face ce vrea cu majoritatea presei…şi încearcă să cultive ura ,asmuţind clase şi categorii sociale, caste profesionale…în fine, România este condusă de securişti..n-ai la ce să te aştepţi de la o clasă politică controlată de un SRI bolnav de securism şi hoţie!!

  5. @nicolae, recurg la aceste vicii din cauza lipsei de activitate, a educatiei primite in familie… nu pot sa uit imaginile din perioada inundatiilor sau a inzapezirilor cand localnicii stateau in carciuma asteptand sa vina armata ca sa-i scoata din ape sau nameti.Astfel de oameni nu sunt de compatimit iar mie nu-mi convine sa platesc asigurari de sanatate pt astfel de personaje.Este adevarat ca vina apartine in mare masura si politicului care incurajeaza nemunca prin ajutoare sociale sau „pomeni electorale” dar corect este ca(virgula)contribuabilul sa fie intrebat daca este de acord sa plateasca pt acesti viciosi, iar tu vei avea ocazia sa muncesti pt ei, demonstrand astfel ca iti pasa de „aproapele tau”!

  6. Pentru tratarea bolii copilului meu, casa de sanatate nu a decontat substanta necesara, care m-a costat peste 5000 lei (cincizeci de milioane), in conditiile in care ambii parinti cotizam la sigurarile de sanatate.
    Desi nu sunt simpatizanta partidului din care face parte dr Ciuhodaru, sunt de acord cu initiativa lui, iar alcoolicii si fumatorii ar trebui sa plateasca taxe mai mari pentru asigurarile de sanatate

  7. Andra draga,eu prefer sa-mi demonstrez iubirea fata de aproapele meu spalindu-i picioarele atunci cind mi-o veni rindul.Si cred ca daca statul ar gestiona corect si cu responsabilitate resursele bugetare ele ar fi indestulatoare,asta presupunind si o corecta colectare a lor.Si mai cred ca da,educatia in familie e esentiala,plus mediul in care traiesti plus exemplul celor care te inconjoara.Asa ca io ii inteleg pe bietii alcolisti,hc,ma duc sa iau o dusca de seara sa-mi mai ridic moralul c-al dracu’ rau e dificila viata asta.

  8. Vi se pare mai corect să cotizăm pentru asigurarea unor condiţii super puşcăriaşilor-criminali, violatori, escroci, evazionişti, cămătari şi altor grupe de infractori încarceraţi?! La ora actuală se pune problema construirii de noi penitenciare moderne, „europene”, aşa de aglomerate sunt puşcăriile româneşti. Dacă mai punem la socoteală şi pe cei încarceraţi în alte ţări, „alcooliştii” sunt mici copii, dacă ne referim la costurile societăţii cu asistenţa medicală a acestora. Dacă am făcut trimitere la cei încarceraţi „afară”, am făcut-o ca să observăm gradul de infracţionalitate specific românaşilor noştri, care ne-au făcut cunoscuţi pe toate meridianele. Maimuţoiu’ ăla de Ciuhodaru mai bine ar propune excluderea de la asistenţa medicală a traseiştilor politic, poate aşa s-ar potoli dracului odată şi el.

  9. REMIERUL ROMÂNIEI: Citeşte!

    MINISTRUL FINANŢELOR: Alei, străzi, autostrăzi, trotuare, borne, semne de circulaţie, stâlpi, circuite, cabluri, traverse, console, coşuri de fum, turnuri de răcire, heleştee, iazuri, bazine, ecluze şi ascensoare, baraje, jgheaburi…

    PREMIERUL ROMÂNIEI: Cât se adună?

    MINISTRUL FINANŢELOR: Cam 500 de milioane.

    PREMIERUL ROMÂNIEI: Nu-i de ajuns. Mai bagă!

    Ministrul FINANŢELOR: N-am ce să mai bag. Stau cu DEX-ul în faţă. L-am epuizat.

    PREMIERUL ROMÂNIEI: La B n-ai băgat nimic.

    MINISTRUL FINANŢELOR: Am o mulţime!

    PREMIERUL ROMÂNIEI: Băsescu ai?

    MINISTRUL FINANŢELOR: ???

    PREMIERUL ROMÂNIEI: Ce te uiţi aşa? Taxă pe Băsescu ai pus?

    MINISTRUL FINANŢELOR: N-am… nu-ş… nu-i…. nici…

    PREMIERUL ROMÂNIEI: Asta-i problema – că lucrez cu ignoranţi. Purtătorul nostru de cuvânt are un nume predestinat!

    MINISTRUL FINANŢELOR: Palada?

    PREMIERUL ROMÂNIEI: Mirel! N-are cum să nu se mire, ori de câte ori iese în conferinţă de presă, ca să anunţe câte-o tâmpenie de-a noa… de-a voastră!

    MINISTRUL FINANTELOR: Am notat – Băsescu. Cum îl percep?

    PREMIERUL ROMÂNIEI: Foarte simplu. Aşa-zisul preşedinte face zilnic, la 18.30, câte un stand-up tragedy. Cine se uită îl impozităm!

    MINISTRUL FINANŢELOR: Nu-l dă decât B1.

    PREMIERUL ROMÂNIEI: Să-l dea toţi! Să lărgim baza de impozitare!… La W ai băgat ceva?

    MINISTRUL FINANŢELOR: Băgat, pardon de expresie…

    PREMIERUL ROMÂNIEI: La P?

    MINISTRUL FINANŢELOR: Băgat la ambe sexe, toate poziţiile.

    PREMIERUL ROMÂNIEI: Potârniche avem?

    MINISTRUL FINANŢELOR: ??? Aici se ridică câteva semne de întrebare. Cine mai are, pe criza asta, potârniche?

    PREMIERUL ROMÂNIEI: Impozit pentru cine are, că are, şi pentru cine n-are, că n-are!

  10. Nu stiu daca va aduceti aminte da’ pe vremurile de din ce in ce mai putina trista amintire,tinerii care n-aveau copii,nu mai stiu daca trebuiau sa fie si casatoriti pentru asta,presupun ca da desi cred ca erau bineveniti si copiii din flori la ce foame de progenituri avea statul pe atunci,resume: trebuiau sa plateasca impozit pentru lipsa lor.Asa ca Lelia,asta le-a scapat.

  11. Da,da,confirm,intrucit eram tinar flacau pe vremea aia,nu-mi gasisem sufletul pereche inca desi il cautam cu obstinatie,n-aveam incotro si trebuia sa platesc taxa pe celibat.Nu tu nevasta,nu tu copil,pac impozitul. De unde rezulta ca totusi ca era preferabil sa ai un copil legitim,ce te faceai insa cu avortul care fusese declarat nelegal si de aici alte si alte drame.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *