În atenţia astmaticilor şi a altor bolnavi care folosesc inhalatoare…

Distribuie articolul:

 

Primul program-pilot de colectare a inhalatoarelor folosite direct de la pacienţi a fost lansat şi are în vedere reducerea impactului de mediu provocat de depozitarea în natură a acestor deşeuri medicale cu potenţial. Programul lansat luni este implementat în 13 ţări din lume iar în Europa, România este a şasea ţară care îl va derula.

În cadrul programului se colectează atât inhalatoarele cu aerosol presorizat dozat, cât şi cele cu pulbere uscată. Astfel, pacienţii cu boli respiratorii pot duce inhalatoarele expirate sau folosite în farmaciile Dona din apropierea domiciliului, unde acestea sunt colectate pentru a fi ulterior eliminate definitiv printr-un proces de incinerare ecologică.
Persoanele care vor aduce inhalatoarele spre colectare vor primi pentru fiecare astfel de dispozitiv o apă de gură iar la trei inhalatoare colectate vor primi gratuit o cutie de Cetebe Immunity. Preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, Florin Mihălţan, a declarat cu prilejul lansării programului că 70% dintre tratamentele de plămâni se bazează pe acest tip de sprayuri. El a estimat că în România se folosesc anual aproximativ 3,5 milioane de inhalatoare, circa un milion de pacienţi apelând la acestea. „Suntem încântaţi să sprijinim primul proiect de acest tip care vine atât în beneficiul mediului înconjurător, cât şi al pacienţilor cu boli respiratorii, aşa cum este astmul sau BPOC. Un astfel de proiect ne ajută şi pe noi, medicii pneumologi, pentru că un mediu mai sănătos, mai puţin poluat reprezintă un element esenţial în prevenirea şi tratarea bolilor”, a declarat Florin Mihălţan.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *