Alţi bani publici cheltuiţi pe fiţe, de către nişte „băieţi deştepţi”

Distribuie articolul:

 

 * A fost lansat Portalul www.promovareata.ro, un site care, cică, se adresează femeilor din domeniul sanitar…

Platforma online, cică, reprezintă un serviciu care facilitează crearea de legături şi menţinerea acestora între persoanele active din sistemul de sănătate, dar şi între acestea şi alte persoane interesate. Portalul se adresează comunităţii profesionale medicale, orientat către îmbunătăţirea actului profesional şi a actului legislativ, a subliniat Laura Jigău, coordonator portal, la o conferinţă de presă. După părerea celor implicaţi în această acţiune, avantajele înscrierii personalului medical pe acest site sunt numeroase: utilizatorii îşi pot completa profilul în mediul online, beneficiind de oportunitatea de a-şi creşte propria vizibilitate pe piaţa de sănătate şi oferind colegilor, prietenilor şi angajatorilor o imagine profesională corectă, a explicat Laura Jigău. Totodată, persoanele care se înscriu au posibilitatea de a consulta o bibliotecă dotată cu documente din legislaţia românească şi europeană din domeniul sanitar, îşi pot gestiona propria imagine, contribuind astfel la îmbunătăţirea imaginii sectorului sănătăţii, dar şi a pieţei muncii din România.
În plus, utilizatorii vor găsi informaţii utile din sistemul sanitar şi poveşti de succes din acest domeniu. Website-ul intenţionează să devină o comunitate activă a femeilor din domeniul sanitar, în cadrul căreia utilizatorii să facă schimb de informaţii şi experienţă cu colegi din ţară şi străinătate. „Ne-am dorit să creăm o comunitate activă a femeilor din domeniul sanitar, un loc în care persoanele înscrise să primească informaţiile de care au nevoie şi să fie promovate”, a declarat Răzvan Daraban, preşedinte Centrului Român de Iniţiative (CRI). Laura Grunberg, preşedintele Societăţii de Analize Feministe AnA, a evidenţiat că,  deşi sistemul de sănătate are o pondere majoritar feminină, funcţiile de conducere sunt deţinute de bărbaţi. Femeile au demonstrat, nu de puţine ori, că au capacitatea de a gestiona foarte bine lucrurile, atât din punct de vedere al organizării, cât şi financiar, precum şi al comunicării activităţilor din domeniul medical. Este timpul ca femeile să aibă un rol mult mai activ şi să înceapă să îşi aroge responsabilităţile pentru funcţii de conducere, într-un proces de regenerare şi refacere a întregului sistem sanitar, pe baze sănătoase şi echilibrate”. Carmen Mazilu, preşedintele Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR) Bucureşti şi vicepreşedinte OAMGMAMR România, a arătat că portalul va permite asistenţilor medicali să îşi cunoască mediul profesional şi să îşi dezvolte viziunea despre profesia aleasă, dar şi o conexiune directă la tot ce înseamnă informaţie de actualitate în legătură cu profesia.
Potrivit vicepreşedintelui Federaţiei Sanitas, Răzvan Gae, în sistemul de sănătate din România există un procent semnificativ de femei care ocupă diverse funcţii, însă un procent destul de mic ocupă funcţii de conducere. „De aceea, acest portal doreşte să promoveze femeile şi dezvoltarea lor profesională, prin încurajarea schimburilor de experienţă între membrii comunităţii medicale. Suntem siguri că din ce în ce mai multe femei vor accede în poziţii de manageri şi vor avea rezultate” a subliniat reprezentantul Sanitas. Potrivit
AGERPRES, Website-ul www.promovareata.ro este dezvoltat prin proiectul „O şansă pentru dezvoltarea carierei pentru femeile din domeniul sanitar”, proiect co-finanţat din Fondul Social European şi este implementat de Asociaţia „Centrul Român de Iniţiative”, în parteneriat cu Federaţia Sanitas din România, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, Societatea de Analize Feministe AnA. Câţi bani se vor „toca” pe această fiţă ce se va dovedi ineficienţă, cine anume face parte din echipa de implementare şi, nu în ultimul rând, care-i „cota parte” reprezentând indemnizaţiile/stimulentele încasate de către membrii echipei, rămân întrebări retorice în mintea celor care ştiu ce reticente sunt ONG-urile când e să răspundă la întrebări cârcotaşe.

(I.G.)


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *