30 MAI – Ziua aniversară a Direcţiei Generale Anticorupţie

Distribuie articolul:

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Direcţia Generală Anticorupţie din Ministerul Afacerilor Interne sărbătoreşte, la data de 30 MAI, opt ani de la înfiinţarea sa ca structură de poliţie judiciară specializată în prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul personalului ministerului. Anul 2005, momentul în care Direcţia Generală Anticorupţie s-a constituit ca unitate de elită este datorat voinţei autorităţilor româneşti şi sprijinului oferit de Uniunea Europeană, prin acordarea de asistenţă specializată din partea Marii Britanii şi a Spaniei.În cei 8 ani de activitate în lupta împotriva corupţiei, Direcţia Generală Anticorupţie s-a dezvoltat permanent atât pe palierul activităţilor de prevenire cât şi a celor de combatere a faptelor  de corupţie, consolidându-şi rolul la nivel instituţional. Fără îndoială că prevenirea reprezintă principala direcţie de acţiune împotriva corupţiei, concretizată prin desfăşurarea unor activităţi de instruire şi informare în rândul personalului propriu, dar şi prin campanii de conştientizare a societăţii civile, de educare a tinerei generaţii în dorinţa expresă de schimbare a mentalităţii populaţiei în ansamblul său.Ca principal canal de comunicare cu publicul, linia verde anticorupţie 0800.806.806 pune la dispoziţia cetăţenilor un instrument direct de sesizare a faptelor de corupţie, putând fi apelată din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă de pe teritoriul României.Prin toate acţiunile sale, Direcţia Generală Anticorupţie promovează legalitatea, integritatea, onestitatea şi profesionalismul, ca standard atât pentru personalul propriu, cât şi pentru cel al M.A.I. Fiindcă toate acestea nu ar fi posibile fără sprijinul partenerilor noştri, dorim să mulţumim tuturor instituţiilor de aplicare a legii, societăţii civile şi cetăţenilor. De asemenea, mulţumim structurilor M.A.I. care au contribuit şi susţinut demersurile instituţionale în lupta împotriva corupţiei, precum şi personalului care a demonstrat integritate în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu şi care a înţeles că numai printr-o atitudine corectă se poate construi o imagine demnă de rolul şi importanţa Ministerului Afacerilor Interne. Vă reamintim faptul că, la nivelul judeţului Ialomiţa, Direcţia Generală Anticorupţie este reprezentată de Serviciul Judeţean Anticorupţie Ialomiţa, cu sediul în Slobozia, strada Alexandru Odobescu, nr 17-19, etajul 3, telefon/fax 0243 220556, e-mail ialomita.dga@mai.gov.ro    Cetăţenii care doresc să sesizeze fapte de corupţie săvârşite de către personalul M.A.I, se pot prezenta în audienţă la sediul serviciului, în fiecare zi de miercuri a săptămânii, între orele 1200-1500, sau ori de câte ori consideră necesar.

 


Distribuie articolul:

One thought on “30 MAI – Ziua aniversară a Direcţiei Generale Anticorupţie

  1. o simpla intrebare. cind se vor incepe arestarile la Directia de Finante ??? ca stiti foarte bine problemele, acolo e buba cea mai grava din judet, aia aduna spaga centralizat si o dau mai departe.
    Lasati festivitatile si tabloidele si treceti serios la stoparea coruptiei ! nu ati facut niciodata nimic in sensul asta.
    Chestia cu venitul in audienta sa semnalam noi cazuri de coruptie e un FIS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *