122.000 lei pentru victimele accidentului din Ialomiţa

Distribuie articolul:

Un număr de 16 familii, vor primi în scurt timp ajutoare de urgenţă în valoare totală de 122.000 de lei în urma accidentului rutier produs în dimineaţa zilei de 5 octombrie, pe DN 2A Slobozia – Urziceni, între localităţile Balaciu şi Sfântu Gheorghe, a rezultat decesul a zece persoane şi rănirea gravă a altor şapte.
Aceste ajutoare financiare au fost acordate prin Hotărârea Guvernului nr. 731 din data de 11 octombrie a.c., publicată în Monitorul Oficial al României partea I (830) şi vor consta în acordarea sumei de 5 mii lei pentru fiecare familie în care s-a înregistrat un membru decedat sau rănit, la care se adaugă suma de 3.000 de lei pentru fiecare minor care s-a aflat în întreţinerea persoanei decedate sau rănite.

Trebuie menţionat faptul că aceste sume vor fi plătite de către Agenţia de Plăţi şi Inspecţie Socială în a cărei rază teritorială au domiciliul sau reşedinţa persoanele rănite sau decedate, soţului/soţiei ori rudelor directe de gradul 1 sau 2. În lipsa rudelor, sumele de bani urmează să fie plătite persoanei fizice care s-a ocupat de organizarea înmormântării sau care are responsabilitatea îngrijirii minorilor, iar pentru acordarea acestor sume neimpunându-se completarea cererii pentru acordarea unor drepturi de asistenţă socială şi nici nu este necesară realizarea anchetei sociale. Totodată ajutorul de urgenţă se achită pe baza tabelelor centralizatoare asumate de primarii din unitățile administrativ-teritoriale în a căror rază teritorială au domiciliul sau, după caz, reşedința rudele persoanelor implicate în accident.


Distribuie articolul:

One thought on “122.000 lei pentru victimele accidentului din Ialomiţa

  1. La avocat fratilor! Mega Image va ofera praf in ochi. Cautati o firma buna de avocati si cu siguranta veti putea primi macar cateva sute de mii de eoro pentru fiecare decedat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *