În 1822, primul domnitor pământean, Grigorie Dimitrie Ghica, a înmânat Agiei (fosta poliţie) un steag galben având pe o parte icoana Maicii Domnului şi pe alta însemnele poliţiei. În acel an a fost reformată boierimea mică din Muntenia şi s-a stabilit, printr-un proiect de lege, organizarea poliţiei. Vechiul drapel, uitat timp de 60 de ani, a fost redescoperit în 1938 şi readus în actualitate de generalul de jandarmi pensionar Ioan P. Suciu, care a găsit în arhive un document ce atestă preluarea steagului la 25 martie 1822.
Înainte de 2002, începând cu anul 1996, Ziua Poliţiei s-a aniversat la data de 8 iulie, pentru că la 8 iulie 1929 a fost adoptată de Parlament „Legea privind reorganizarea poliţiei generale a Statului”, prima lege modernă de organizare a Poliţiei Române.
Ziua Poliţiei Române se sărbătoreşte din anul 2002, la 25 martie, odată cu sărbătoarea creştină Buna Vestire. Ziua Poliţiei este cuprinsă şi în Legea privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române. Anul acesta, în sala Casei de Cultură a Municipiului Slobozia, preţ de câteva minute, conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa s-a întâlnit cu toţi salariaţii şi, după ce a fost prezentată – succint – activitatea desfăşurată anul trecut, după ce mulţi dintre agenţii şi ofiţerii de poliţie au fost „ridicaţi în grad”, cum se spune, domnul comisar Viorel Ştefu a mulţumit colegilor, subalternilor, oficialităţilor şi chiar presei. Deoarece, alături de alte structuri, şi Poliţia Română înregistrează, în rândul populaţiei, o creştere a cotei de încredere, azi, mai cu seamă pentru că e ziua lor, a poliţiştilor, şi noi, jurnaliştii ziarului Ştirea, zicem LA MULŢI ANI.
8 kilometri pe jos, pentru Educație
Transport școlar cu scandal în comuna Dridu
Situație fără precedent în județul Ialomița. Părinții a 30 de copii din satul Patru Frați, comuna Adîncata, care frecventează cursurile Școlii Generale Dridu, sînt obligați să scoată din buzunare pînă la 140 de lei pentru a-i trimite pe elevi la școală. În semn de protest, de cîteva zile, oamenii merg împreună cu cei mici 8 kilometri pe jos către instituția de învățămînt. Miza acestui scandal ar fi reprezentată de interesul primarului Valentin Turiga de la Dridu, de a susține afacerea unui transportator privat, apropiat lui.
Primarul Turiga face și desface
Scandalul a fost iscat de reprezentanții Consiliului Local Dridu care au emis o hotărîre în baza căruia au sistat finanțarea pentru transportul școlar al elevilor care vin din localitatea vecină, Patru Frați, comuna Adîncata. Pentru ca totuși copiii să ajungă la școală, singura soluție pe care au găsit-o a fost aceea de a plăti abonamente unei firme private de transport. Părinții susțin că la mijlocul acestei decizii s-ar ascunde însă un mare interes financiar, pe care l-ar susține chiar edilul de la Dridu, Valentin Turiga. «Cînd au început lucrările la podul de la Dridu, s-a renunțat la microbuzele școlare în favoarea acestei firme private. Se plăteau 10 mii de lei pe lună pentru transportul copiilor noștri, dar Consiliul Local a refuzat să mai dea acești bani. Acum ne pun să plătim noi pentru transport, pentru că patronul microbuzelor e finul domnului primar din Dridu. Este, deci, o afacere a domnului primar» reclamă Mariana Sandu, unul dintre părinți. În semn de protest față de măsurile pe care le-au impus autoritățile locale din Dridu, de cîteva zile, oamenii au refuzat să mai circule cu microbuzele firmei private și au ales să-și trimită copiii la școală pe jos. Așa s-a întîmplat și joi, 19 martie 2015, cînd copiii și părinții lor au mers din satul Patru Frați pînă la școala din comuna Dridu traversînd podul avariat, pădurea din zonă și digul din jurul barajului. «Refuzăm categoric să plătim acele abonamente pentru că nu avem bani. Eu am doi copii la școală și nu am venituri. Vă dați seama ce cheltuială este pentru mine, în condițiile în care sînt casnică, iar soțul meu este șomer!» se plînge Ionela Vică.
Citiți mai multe amănunte despre acest subiect în ediția ziarului Independent de miercuri, 25 marti
Intrebati acest primar din comuna Dridu,Ialomita care este legatura intre el si numitul Turiga Vasile din orasul Hateg,judetul Hunedoara privind Titluri de Proprietatea a terenurilor din comuna Dridu,Ialomita. Cine este acest Turiga Vasile care a fost pus in posesia mai multor terenuri agricole dupa care le-a vandut unor societati comerciale. Daca ne gandim bine la faptul ca acest primar a fost si vice-primar fost menbdru in Comisia comunala Dridu ,inca dupa vremea si inaintea eliberarii cererilor pentru stabilirea dreptului de proprietatea asupra terenurilor. Mai sa dea domnul sa fie bine dle. Vasile Turiga din Hateg