Voi aţi primit plicul de la don Primar?

Distribuie articolul:

Plicul, în accepţiunea lui clasică poartă o scrisoare de la expeditor către destinatar. Vremea plicurilor conţinând scrisori de dragoste, de-amor a trecut, gestul părându-li-se multora de-a dreptul desuet. Şi totuşi, plicurile încă mai îngreunează tolba poştaşilor! Plicul, în accepţiunea fiscal-juridică poate face mult bine sau, dimpotrivă, mult rău. Mă refer, nu numai la şpagă, mită, ciubuc, peşcheş, tainul pe care-l dai – în plic sau prin alte improvizate metode, ci şi la Decizia de IMPUNERE a plăţilor către bugetul de stat! Şi fiindcă aproape că nu e om să nu fi Mocioniu raportariprimit măcar o dată-n viaţă un plic de la Fisc sau de la Primărie, azi, despre plicul de la Mocioniu vreau să vorbim!

Sunt sigură că aţi primit „Scrisoarea anuală” , cea întinsă pe patru pagini format A4, şi care are într-un colţ fotografia cu chipul „iubitului conducător”. Nu la fel de sigură sunt că aţi şi citit ceea ce „a raportat cu mândrie proletară” edilul-şef al municipiului-reşedinţă de judeţ! Nu la fel de sigură sunt dacă musiul merită să titrez copiind din foile pline de aşa-numitele realizări care, la o adică, îi poartă semnătura, nu şi pecetea, multe dintre ele fiind cheltuieli inoportune, ineficiente, blamabile măcar pe partea de cheltuieli supraevaluate sau de-a dreptul oneroase pentru bugetul local alimentat din birurile cetăţenilor. Da, ştiu şi eu că primarii de dinaintea lui Mocioniu, tot la fel au procedat! Totuşi, văzându-l aşa tinerel, m-am gândit că n-o să cadă în păcatul laudei de sine şi n-o să se apuce să se penibilizeze ca predecesorii care-şi pconsilieri locali eiuseseră chiar şi numele pe toate gardurile…!

Ce zice c-a făcut în 2017…?!

  • Din 2017, Cartierul Gării Noi are toate utilităţile”
  • …Am început săpăturile la fundaţia viitorului bloc cu locuinţe de serviciu pentru medici…”
  • …Am achiziţionat 12 locuri de joacă (16.500 lei/ansamblul);
  • În Parcul industrial au venit noi investitori, pe o suprafaţă de 25.000 mp (…) Ca urmare a licitaţiei desfăşurate în decembrie a anului 2017, vor fi încheiate contracte cu alte 8 societăţi comerciale…”
  • Studiul de trafic a fost încheiat…
  • Am înlocuit statuia lui Mihai Viteazul,
  • Anul trecut, au fost realizate investiţii şi studii de specialitate în sumă de 10.132.788,86 lei, cei mai mulţi bani fiind direcţionaţi către finanţarea lucrărilor de reabilitare funcţională a Pieţei Revoluţiei (3.995.245 lei) şi către introducerea reţelei de energie electrică în Cartierul Gării Noi (3.325.887 lei);
  • Partea de sud a Pieţei Revoluţiei a fost complet refăcută în 2017, iar noua agoră a devenit funcţională! Pe partea de nord, s-a făcut hidroizolaţia şi umpliutura de pământ, pregătind amenajarea subterană! B-dul Chimiei a fost lărgit, iluminat şi redat circulaţiei pe ambele sensuri (…)
  • Etc, etc, bla, bla, bla

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *