Vasile Blaga a venit la Slobozia ca să…ce credeţi?

Distribuie articolul:

Miercuri, 16 ianuarie a anului de graţie 2013, la ceas de seară, încadrat de membri marca(n)ţi, preşedintele partidului care până mai ieri a deţinut Puterea politico-administrativă a ţării s-a întâlnit cu jurnaliştii presei locale. Şi fie pentru că înaintea acestei întâlniri venerabilul se obosise, probabil, încercând să ţină treaz interesul celor câteva zeci de simpli membri de partid, fie pentru că onorabilul a venit convins că asemenea subordonaţilor lui Marinică Cazacu şi noi, jurnaliştii, vom fi nefiresc de sfioşi şi, mai ales, penibil de reverenţioşi cu „ditamai” preşedintele de talie naţională, musiu Blaga s-a arătat teribil de deranjat la neuronii capului atunci când a realizat ce „tare-n gură” poate să fie o parte a presei şi cum una ca mine are aplomb să-i şi spună ceea ce mai mult ca sigur nici un membru prezent în sală nu i-a spus-o răspicat, şi-anume că aici, în Ialomiţa, onor Marinică Cazacu a fost zero ca preşedinte, activitatea lui în plan politico-administrativ fiind, desigur, zero, ceea ce a făcut ca şi rezultatele obţinute la alegerile locale şi parlamentare, de către Organizaţia judeţeană a partidului să fie mai mult decât insignifiante. Faptul că mirarea l-a făcut pe domnul Blaga să-şi bulbuce ochii, nici nu m-ar fi deranjat atât de tare dacă n-ar fi şi încercat să mă „combată” cu niscaiva vorbe politicianiste menite a-mi atrage atenţia că el nu suportă un asemenea afront, fie el şi îndreptat împotriva subalternilor lui din teritoriu…Cum în deschiderea conferinţei de presă ceea ce declarase ’mnealui era precum proverbiala „frecţie la un picior de lemn” iar eu nu-mi propusesem să particip la o conferinţă de presă doar spre a titra după dictare, fireşte că atunci când l-am întrebat dacă Marinică Cazacu va fi înlăturat de la conducerea Organizaţiei Judeţene Ialomiţa a PDL, Vasile Blaga iarăşi s-a simţit deranjat, fapt pentru care din nou a ripostat, nici pe departe atât de diplomat pe cât ar fi fost în interesul partidului să fie măcar domnia-sa. Că-i destul că atâta amar de ani n-a fost „câtuşi de cât”  diplomat preşedintele Marinică Cazacu! Şi-i destul că, din cauza impotenţei lui politice şi, deopotrivă, din cauza neputinţei întregii Organizaţii Judeţene a PDL, Ialomiţa zace de 23 de ani sub bocancii PSD-iştilor. Aşa că dacă mă întrebaţi de ce-a venit Vasile Blaga să se întâlnească preţ de două ceasuri cu primarii „portocalii” din judeţul ăsta înroşit de PSD-işti, zău dacă aş putea să zic altceva decât că nu numai mie mi se pare că a venit doar ca să se afle-n treabă, ulterioara lipsă a sancţiunilor urmând a demonstra  inutilitatea vizitei de lucru efectuată în judeţul nostru de domnul preşedinte al PDL. Urrrraaaaa (aplauzele puternice)

IONICA GHINEA     


Distribuie articolul:

9 thoughts on “Vasile Blaga a venit la Slobozia ca să…ce credeţi?

 1. Dragă Ionica, cred că eşti copil dacă te-ai fi aşteptat la altceva din partea unui muribund politic, precum Vasile Blaga. N-ai observat că, din maxilarele puternice de bull-dog, n-au rămas decât nişte fălci fleşcăite, iar din mârâitul rău prevestitor n-a rămas decât un schelălăit de javră pusă pe fugă chiar de stăpânul său?! Înceacă şi el să-şi mai arate colţii tociţi de carii şi oase curate, fără pic de carne, aruncate de fostul şi actualul stăpân, în faţa unor căţeluşi hoţomani, puşi cu botul pe labe, la fel ca şi el. Unde sunt vremurile când vămuia hălcile de carne macră, hrănind tot felul de jeguri umane, culminând cu criminalul de la Cotroceni, demis de popor?! Acest Vasile Blaga, pe care eu nu l-am putut „înghiţi” niciodată(cu toată micimea sa, mi-a fost mai simpatic Boc, acea unitate de măsură a unuia cu broasca-n gât) va sfârşi rău de tot, politic vorbind, dacă-şi mai dă aere de mare lider, încontrându-se (oare?!)cu saşiul bulibaşă. Timpul îmi va da dreptate, aşa cum am prevăzut multe chestii care s-au adeverit, cu toată
  „opoziţia” unora precum „cel vigil”.

 2. 7,4 milioane de cetateni nu reprezinta decat o masa manipulata/mintita de usl-asii care promiteau reducerea TVA la alimente si alte fantasmagorii, la care sa puna ,,votul” prostii. Vad ca musiu ,,SORIN” nu zice niciodata nimic de jegurile ce umplu jilturile puterii, in 17.01.2013…

 3. @ mike. Probabil eşti acelaşi „virgil cel vigil” de-ţi scrii numele cu litere mici, minuscule, precum intelectul tău. Nu ştiu la ce „jeguri” ale
  actualei puteri te referi, dar, fii sigur că, dacă nu vor performa cât de cât, o să aibă parte de acelaşi tratament din partea mea precum pedeliştii şi udemeriştii conduşi de matechiorul criminal care au închis spitale, au comasat şcoli, conducând spre moartea multor oameni ce ar fi putut fi salvaţi la timp, precum şi la cea mai mare rată a analfabetismului din istoria modernă a României, codaşa Europei şi din acest punct de vedere.
  Cine mama dracu’ te crezi, măi nevertebratule, să spui că milioanele de români care au votat într-un anume fel sunt proşti?! De ce, măi căcărează, că n-au votat ca tine, sau n-au stat acasă, precum laşii băsişti?! Dacă va scădea preţul la alimente, la pâine în primul rând, ai curajul să te duci la magazin şi să nu fii de acord cu noul preţ scăzut şi să plăteşti preţul actual, măi tembelule?! Guvernului actual îi vor trebui cel puţin doi-trei ani numai să îndrepte nelegiuirile din ultimii ani. Să distrugi, n-ai nevoie de mult timp, dar să refaci … Unde sunt cele douăzeci de miliarde de euro cu care nemernicii de până acum au îndatorat România?! Mai am puţin şi-l acuz şi pe Ponta, care „coabitează”
  cu criminalul demis de popor, susţinând că datoria externă este a României. Nu, micule Titulescu, datoria ESTE A BĂSIŞTILOR, şi trebuie s-o
  plătească personal, în funcţie de gravitatea faptelor, altfel şi mătăluţă
  vei fi scos pe făraş.

 4. La sfarsitul anului trecut, in prima sedinta din noua legislatura, noua armata de parlamentari s-a opus prin vot ridicarii imunitatii lui Ion Stan.
  Ironic, potrivit referatului procurorilor, deputatul ar fi cerut spaga tocmai pentru a-si finanta campania electorala pentru obtinerea unui nou mandat de parlamentar. Deputatii au simtit pericolul si au facut front comun, ignorand riscul unei noi sanctiuni a UE, printr-o noua amanare a primirii in Schengen.
  La fel de important, pentru a intelege ce si de ce se intampla in Parlament, din dosarul lui ion stan-psd reiese ca deputatul le-ar fi promis celor care i-ar fi finantat campania contracte pe bani publici in schimbul banilor pe care urma sa-i primeasca.
  In acest caz, avem descrierea intregii afaceri pe care o reprezinta castigarea unui loc de deputat sau senator in Parlament. Ca asa stau lucrurile pentru o buna parte dintre cei aproape 600 de parlamentari nu ar trebui sa avem prea multe dubii.
  Reactiile lor fata de diminuarea banilor de cazare, fapt coroborat cu lucrul asiduu la o lege care sa le ofere o imunitate crescuta in fata cercetarilor procurorilor, nu fac decat sa confirme „afacerea” pe care unii o intrevad, o dezvolta si o intretin in Parlament.
  Cineva a avut neplacuta ocazie sa-i intrebe pe cativa parlamentari, imediat dupa votarea pentru neridicarea imunitatii lui Ion Stan, de ce se solidarizasera orbeste cu un om despre care existau suficiente dovezi de coruptie. Si mai cu seama de ce o facusera imediat dupa ce si asa sfidasera vointa votului referendumului din 2009 – Parlament unicameral, cu nu mai mult de 300 de alesi – si intrasera in numar aproape dublu, intr-un Parlament gigant cu 600 de alesi.
  Raspunsul a fost invariabil – Justitia nu e independenta, face jocurile altcuiva. Venind din partea unor oficiali ai statului, aceasta declaratie te lasa masca. In spatele ei, exista insa o informatie care te face sa intelegi adevaratul motiv al solidaritatii alesilor unii cu altii, cu orice pret, impotriva bunului simt elementar: frica de ce va sa vina: in prezent exista in Parlament 23 de senatori si deputati care sunt cercetati, au dosare in curs de derulare sau asteapta o sentinta definitiva in diverse spete.
  Daca ne mai amintim si de raportul care spune ca, in ultimii sase ani, DNA a trimis in judecata nu mai putin de 23 de parlamentari si 15 ministri, intelegem si mai bine ticalosia pe care armata celor 600 de alesi o pregateste in regim de urgenta. Acesta e motivul pentru care ei lucreaza de zor la legea care va modifica statutul parlamentarului, oferindu-i acestuia o imunitate aproape totala in fata procurorilor.

  Daca modificarea va fi adoptata, de acum cererea de retinere, arestare sau perchezitie a parlamentarilor va trebui sa contina temeiul, motivele si probele procurorilor, pe care Parchetul va fi obligat sa le prezinte alesilor spre propria judecata si chibzuinta.

  Nu cred ca exista o revolta posibila care sa-i faca sa se razgandeasca. Asa cum nici nu vor sa auda de respectarea vointei poporului din 2009, cum nu sunt dispusi sa isi paraseasca hotelurile scumpe, nu cred ca vor ceda un pas in lupta pentru acapararea tuturor privilegiilor posibile si in consolidarea statutului lor deasupra legilor.

  Dar, daca Biserica isi permite sa ne recomande sa ne ardem in casa, cu usile inchise, ca sa nu deranjam spiritul ortodox al neamului, daca politistii se violeaza intre ei, dupa ce unii bat si palma cu infractorii, iar Becali vrea ca femeile sa nu se mai adreseze barbatilor, ci sa stea cu botnita legate de caloriferul de la bucatarie, ce pretentii sa ai de la o gasca de 600 de profitori, semidocti si agramati in majoritatea lor, care nu stiu decat sa huzureasca si sa isi umfle conturile, ca tot sunt la putere…

 5. @ virgil cel vigil Dacă tot vorbeşti ca la televizor, îţi atrag atenţia asupra ultimei „noutăţi”: unul din motivele neintrării României în spaţiul
  Schengen este apelativul adresat de Mircea Badea lui Goria Georgescu, alt
  mafiot din gaşca criminalului de la Cotroceni demis de popor, mare şef al A.N.I., Giumbix, ha, ha, ha!!! E clar, e mâna motanului Felix. Ai văzut lista „personalităţilor” care au tot felul de fundaţii, societăţi comerciale, excluzând persoanele fizice, care deja erau cunoscute?! Baconschi, cel cu „Elena, eşti frumoasă, eşti deşteaptă … ” Sorina Plăcintă penelista lu’ Peşte provenită din pedeliştii de maxim tupeu, cu un fiu dement,profanator, cu studii „afară”, unde a învăţat să se pişe pe morminte „foarte bine educat”, puiu’ mamii, pui. Dacă vrei date amănunţite despre această nemernică, contactează lucrătoare de la fosta filatură de bumbac, şi o să afli amănunte de te vei cruci. Ca să fii împăcat şi să nu mai postezi alte prostii, menţionez că tot p’acolo se află şi alţi nemernici din celelalte partide şi nu numai, vezi Cotabiţă.

 6. @sorin, vorbesti despre datoria RO, fara sa amintesti situatia tarii din 2008-2009, recesiunea in care ne-am aflat, impreuna cu intreaga Europa- a fost de vina pentru asta Basescu, Boc, sau mai stiu eu cine era la putere atunci? Acum, cand usl A PRELUAT RO pe crestere economica, e usor ,,sa te dai mare”-oricum, ,,Cine uita istoria, este condamnat s-o repete”-nu-ti spun autorul citatului. Si mai lasa-ma cu ,,daca va scadea pretul la alimente…”usl-asii mincinosi, hoti (plagiatori), colaboratori ai securitatii, AU PROMIS CA SCAD TVA-ul la alimente! De ce nu se tin de promisiune? Doar prostii prostilor se pot uita in gura lui ponta si a acolitilor lui, din guvern si Parlament!

  Ca un colaborator al Securitatii si jurnalist specializat in santaje de presa precum rosca stanescu, acompaniat de mahalaua sfertodocta suita in copacul penelist, gigi becali, si-au infipt coltii in institutii ale statului precum ANI, DNA si CNA cerind desfiintarea sau „coafarea” lor, nu mira, era previzibil. Intrebarea e, cei doi deputati liberali, pentru care natia trebuie sa pupe opinca lui antonescu (ala cu nume de maresal, prenume de floare si RENUME DE PUTUROS), vorbesc doar in numele propriilor programe, frustrari si dosare sau sunt mai mult decit atata ? Adica purtatorii de mesaj ai usl. stanescu ne spune ca in usl exista un curent favorabil acestei idei, ca „au fost dezbateri in PNL si psd, si in interiorul coalitiei, in legatura si cu alte institutii care trebuiesc fie desfiintate sau restructuate, coafate. Asta e o discutie care va avea loc si este necesara in interiorul grupului parlamentar”. Daca ne gandim la protocolul semnat de ponta si chitoiou (crin isi facea antrenamentul la Cotroceni in perioada aia) cu faimosul colonel dogaru, care cerea„desfiinţarea structurilor de poliţie politică de tip stalinist şi a instrumentelor politice tip Curtea Constituţională, ANI, DNA, CNSAS”, lucrurile se cam leaga. Si inca bine de tot. Campania pornita in tromba de cei doi nu a primit pina acum nicio replica din partea lui ponta sau antonescu, desi declaratiile si isteriile impotriva ANI si CNA nu au avut loc pe strada, ci chiar in parlament, in comisiile de specialitate. Sa insemne oare asta ca usl i-a scos la inaintare pe rosca si becali pentru a spune oficial ce liderii nu pot, pentru a da glas public nazuintelor din spatele usilor inchise? Si, tu, zevecule ,,sorin” tot speri la reducerea preturilor la alimente, ca de asta le pasa usl-asilor, penalilor votati de prostii prostilor!…

 7. @ virgil cel vigil. Vezi că te-ai emoţionat pe tine scriind „zevecule”. Mai scapă omu’ câte un aer de prenume băsescian, dar tu nu-mi răspunzi la probleme de fond.De data asta te iert, fiindcă şi eu am folosit arătătorul de la mâna stână, în locul celei de la mâna dreaptă, astfel Horia a devenit Goria. Din cauza vitezei metodei „oarbe”, dacă ştii metoda. Mai deunăzi scriam despre adevăratele realizări ale împuşcatului (oare de ce?!) Ceauşescu, în urma împrumutului de zece mld. dolari. Nu mi-ai răspuns, atoateştiutorule, unde sunt rezultatele economice ale împrumutului de douăzeci mld. euro! Le-o fi furat Felix?! Cred că da.
  În ceea ce-l priveşte pe Sorin Roşca Stănescu, nu cred că ai fi scrs aşa ceva în perioada când se pupa-n cur cu Băsescu, hlizindu-se unul la altul, ca doi buni prieteni ce se aflau pe lumea asta şi, probabil, şi pe cealaltă, unde nu e nici suferinţă, nici întristare, ha, ha, ha!!!

 8. A compara ce faceau comunistii cu resursele banesti, si nu numai, ale statutului, cu ceea ce s-a petrecut in 22 ani de tranzitie girata MAI ALES DE SCOLITUL la moscova iliescu si oamenii lui, nu se prea poate, nostalgicule…Daca Basescu a cerut REFORMA in sanatate, de pilda, ai vazut ce-a iesit, si raed arafat cred ca tot n-a inteles despre ce era vorba! Daca s-a vrut reforma in invatamant, de catre un OM ca Funeriu, ai vazut ca abramburica si alte specimene, de la ,,privatele” pline de plagiatori au inventat BAC-ul pentru puturosi si prosti…Revenind, as zice ca banii au fost folositi pentru a aduce iar PIB-ul RO de la deficitul ajuns la 8-9%, in 2009, (dupa guvernarea Tariceanu cu sprijin tacit psd, din 2008) la firava crestere economica din 2011-2012, pana la preluarea puterii de usl. Totodata, nu uita ca dan voiculescu lupta azi sa scape de sentinta penala intr-un caz de FRAUDARE A STATULUI, valoarea fiind 6 milioane de EURO!…Apropo, de SUPERIMUNITATEA dorita de parlamentarii usl ai auzit, impreuna cu prostii prostilor, adica aia care i-au votat? Dar de impozitul forfetar ce va fi aplicat MICILOR FERMIERI de catre guvernul plagiatorului ponta si omul lui felix, numit prin diligentele acestuia, ministru al agriculturii? Taticu’, TEAPA mai mare decat aia luata de votantii usl din 9 decembrie 2012, nu cred sa mai existe! Si stii ce-i trist? Ca atunci cand esti prost, sansele sa realizezi asta sunt extrem de mici…Da’, cine stie, poate vazand prostiile prostilor usl, care dicteaza acum in RO, poate le pica fisa, macar unora, care sunt deja afectati de ,,guvernarea” de stanga.

 9. După ce le-a făcut o vizită la penitenciar prietenilor adrian năstase, bogdan popovici şi sorin ovidiu vântu, sorin roşca stănescu a avut o iluminare, pe care a expus-o într-un editorial apărut vineri în ziarul Jurnalul Naţional: „Să scoatem oamenii din închisoare”. Şi nu doar pe cei trei, ci un lot mult mai larg de infractori pentru că „România nu are infrastructura necesară de a asigura condiţii normale, în respect faţă de drepturile omului, de executare a pedepselor privative de libertate”. Pledând pentru amnistie, dl. srs ne aduce şi un argumentul economic imbatabil: prin trimiterea puşcăriaşilor acasă, s-ar face o economie de 50 de milioane de euro la buget.

  Adică de ce să le dăm banii ăştia ca blegii, când pot să ni-i fure? ! Şi ca să nu ne mai încurcăm cu noi şi cu noi amnistii, ce-ar fi să dăm o derogare de 10 ani la furat ca să scape oamenii de tentaţii?

  Dacă srs ar fi rămas doar un ziarist din lotul celor care au făcut din meseria asta brăţară de aur, aş fi zâmbit de această năzbâtie. În fond, oricine este liber să bată câmpii cum vrea şi pe cât vrea. Dar Naşu a vrut mai mult şi s-a făcut parlamentar pnl, este în partidul aflat la putere, care a propus ministrul Justiţiei, şi, de aceea, ideile şi prieteniile lui lucrative ne afectează pe toţi. Senatorul promite acum că va avansa un proiect de lege pentru amnistierea unor categorii de deţinuţi, fără a da mai multe detalii în acest sens. Dl. stănescu a fost ales de electoratul din Dâmboviţa în Senatul României cu peste 50 la sută. Sunt convins că dacă le-ar fi spus în campanie că va deşerta trenul cu deţinuţi la ei în judeţ, oamenii ar fi chiuit de bucurie şi i-ar fi întâmpinat cu pâine şi sare. Iar lui srs i-ar fi făcut bust de aramă, d-aia din care se fac ceaunele…

  Este a doua iniţiativă creaţă a liberalului roşca Stănescu, după cea în care propunea ca CNA să se transforme într-un fel de depanator TV, care să se ocupe doar de problemele tehnice ale posturilor de televiziune. După puşcăriaşi, dl. stănescu vrea să elibereze şi televiziunile din strânsoarea impusă de CNA.

  Fireşte că aceste iniţiative nu puteau să vină decât dintr-un spirit liberal autentic, la fel de fecund precum cel al colegului de partid gigi becali, care a anunţat că vrea să desfiinţeze ANI, ca să-i elibereze pe demnitari de bâzâitul acestei instituţii supărătoare.

  Probabil că mulţi aleşi gândesc aşa: am ajuns la putere, acum trebuie să ne câştigăm libertatea.

  În această cheie trebuie citită şi iniţiativa unui grup de parlamentari usl, care au încercat să impună pe şest o superimunitate pentru senatori şi deputaţi. Materialul a fost negociat în secret şi neasumat nominal de nimeni, apoi au apărut şi reacţiile. Spre cinstea lui, crin antonescu a omorât azi din faşă superimunitatea, declarând negru pe alb că nu e nevoie de încă o barieră care să-i ţină pe parlamentari departe de Justiţie. Ce spune însă despre proiectele colegilor săi de partid, srs şi becali? Că sunt expresii ale libertăţii de exprimare în pnl? Că nu le-a citit? Poate s-o scalde la infinit? După blitzkrieg-ul în vară, în care usl a călcat peste reguli şi instituţii doar pentru a ajunge mai repede la puterea totală, orice nou atac la Justiţie şi la instituţii cu rol de arbitru în stat se vor deconta direct în dreptul candidatului la preşedinţie crin antonescu. Perioada de miere nu mai ţine mult iar oamenii vor începe să se trezească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *