Sub genericul: Ce-o mai fi făcând…? Azi, ex-parlamentarul Cristina Pocora

Distribuie articolul:

Cred în forța educației, indiferent de zona despre care este vorba. Și mai cred că și Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) ar trebui să fie mai implicat în proiecte care țin de educația media. Este importantă monitorizarea, dar și sancționarea atunci când e încălcată legea. (Spun, în paranteză, că legea pe care o aplicăm noi este de pe vremea în care Valer Dorneanu și Doru Tărăcilă conduceau Parlamentul… cam din copilărie.) Dar mai important este să avem un public educat, care să știe să aleagă, care să nu permită să fie mințit sau manipulat…”.

Asta am văzut scris, de curând, pe pagina de socializare a doamnei Cristina POCORA. Şi nu am căutat intenţionat, ci mi s-a iţit în faţa ochilor atare informaţie. Şi-atunci, ni s-a năzărit să deschidem o rubrică în care să vă prezentăm politicienii „din vechea gardă”, cu noile lor preocupări, implicit cu noile lor locuri de muncă.

Sper că n-aţi uitat cine a fost Cristina Pocora! În caz că da, vă reamintim că domnia-sa a fost parlamentar ales pe listele de vot propuse de PNL Ialomiţa. Şi nu un mandat, ci două, anii 2008 – 2016 fiind prielnici pentru desăvârşirea pregătorii politico-legislative a doamnei Cristina Ancuţa Pocora. Când şi cum a ajuns doamna Pocora în conducerea Consiliului Naţional al Audiovizualului? Cuprinşi de febra evenimentelor, mai ales cele cauzate de pandemie, numai cu grija doamnei n-am stat noi. Documentarea noastră ne face să credem că sinecura i s-a oferit când nu a mai fost trecută pe listele PNL pentru cel de-al treilea mandat. Aşa se face că în 2017, doamna Pocora a ajuns consilier în Camera Deputaţilor, instituţie a statului în care a fost, două mandate, parlamentar. Apoi, 2018 este anul în care doamna a devenit, cu acte-n regulă, membru. Secretar de stat Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul; lSecretar/Vicepreședinte Comisia pentru muncă şi protecţie socială ; Preşedinte Subcomisia pentru Protecţia Copilului; Membru Comisia pentru egalitate de şanse pentru femei şi bărbaţi; Membru Comisia “Roșia Montană” , iată doar câteva dintrel;  preocupările notabile ale doamnei Pocora. 

Ce (mai) ştim despre… CNA?

Conform înscrisurilor, Consiliul Naţional se întruneşte, în mod curent, de două ori pe săptămână, în şedinţe publice şi este mandatat să monitorizeze radiodifuzorii şi să aplice sancţiuni în cazul în care constată încălcări ale reglementărilor în vigoare. Cu alte cuvinte, CNA este instituţia statului care controlează posturile Radio-TV. CNA eliberează licenţe audiovizuale, autorizaţii de retransmisie şi decizii de autorizare audiovizuală. CNA reglementează aspectele care privesc conţinutul programelor, publicitatea şi teleshoppingul din audiovizual şi emisiunile electorale. CNA elaboreaza si revizuieste anual strategia de acoperire a teritoriului national cu servicii de programe audiovizuale. CNA organizează concursurile în vederea eliberării licenţelor audiovizuale pentru serviciile de programe difuzate pe cale radioelectrică terestră. Acum, că ştiţi asta, sperăm să vedeţi şi dincolo de aparenţe şi, pe cale de consecinţă, să înţelegeţi de ce ştabii Partidelor se înţeleg la „masa verde” şi-şi împart SINECURI, angajându-şi oamenii în funcţii „cheie”. Cât de mult câştigă drept indemnizaţie, doamna Pocora, am fi putut afla, desigur! Dar, fiindcă mai întâi vrem să aflăm ce anume face domnia-sa acolo, la CNA, azi ne abţinem şi, pentru viitorul foarte apropiat, ne rezervăm plăcerea de a o invita să ne convingă de utilitatea prestaţiei sale în slujba cetăţenilor-radio-ascultători şi telespectatori.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *