Spitalul din Slobozia va avea încă 20 de asistente

Distribuie articolul:

* Mâine, 06 septembrie 2017, Spitalul de Urgenţă Slobozia va desfăşura PROBA SCRISĂ, pentru ocuparea posturilor de ASISTENT MEDICAL GENERALIST pe Secţia „INTERNE”.

 PROBA PRACTICĂ se va desfăşura pe data de 11 septembrie a.c., iar lista cu cei ce-au obţinut „ ADMIS” cuprinde 20 de nume. Comisia de concurs este una ca de obicei, în ea figurând chiar şi liderul de sindicat. Şi fiindcă este vorba despre asistente, comisia este compusă din asistente şi un singur Spital Comisie ANGAJAREmedic, aşa după cum puteţi observa.

Nu discutăm astăzi despre componenţa Comisiilor, deşi sunt destui cei care susţin că medicii ar trebui să fie cei care să-şi selecteze asistentele, ei fiind cei care urmează să lucreze cu acestea acolo, pe secţie şi, mai ales, în sălile de operaţii. Astăzi doar dăm de ştire că, după ce, conform declaraţiilor oferite recent în presă, în Spitalul din Slobozia au fost angajaţi 10 medici specialişti, cu cele 20 de asistente ce urmează a fi angajate, poate că deficitul îngrijorător de personal medical nu va mai constitui prilej de ştiri negative având ca protagonişti atât medici acuzaţi de malpraxis, cât şi pacienţi rămaşi cu sechele în urma „culpei medicale” pe care, evident că nu şi-o doreşte nici un medic, dar care, din păcate, încă se petrece aici, în Slobozia, Ialomiţa anului de graţie 2017. Dacă ne întrebaţi de ce nu v-am anunţat şi noi mai demult, vă răspundem că anunţul a figurat pe site-ul Spitalului, iar din cauză că şi presa se confruntă cu un deficit de personal, dar şi că ni se pare că nici conducerea spitalului n-a avut nici un interes să anunţe presa, am aflat abia azi când, iată, vă şi comunicăm măcar ca să ştiţi că la capitolul angajaţi, Spitalul nu stă deloc rău (sunt, totuşi, vreo 900!), doar că …Vă întrebaţi, desigur, ca şi noi dealtfel, câte dintre asistente au absolvit Liceul Sanitar, şi câte acea Şcoală Postliceală…? Fiind convinşi că unii ne-ar întreba dacă acest aspect chiar contează, ne grăbim să răspundem că mulţi dintre cei intervievaţi de noi spun că DACĂ am şti câtă practică are fiecare dintre asistente, n-ar mai conta! Aceiaşi cetăţeni, aparţinători sau pacienţi mai spun că le-ar plăcea să creadă în probitatea profesional-morală a tuturor celor din Comisie…


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *