Spitalul din Slobozia funcţionează, de luni de zile, cu doar 30 – 40% din capacitate

Distribuie articolul:

Deoarece cetăţenii din Slobozia, chiar şi din judeţ, sunt foarte îngrijoraţi din cauza informaţiilor apărute în presa locală, cum că există „focar” de infecţie cu SARS- CoV-2 în rândul cadrelor medicale, în chiar Spitalul de Urgenţă, l-am întrebat pe managerul unităţii medicale câte cazuri sunt şi cât de îngrijoiraţi ar trebui să fie cetăţenii?

Şi fiindcă „pe la colţuri” oamenii vorbesc despre o stare de boemie care s-ar fi instalat în spitale, tocmai fiindcă nu se mai prezintă tot atâţia pacienţi câţi se prezentau înainte de pandemie, l-am întrebat pe managerul spitalul care-i cauza şi, dacă nu cumva devine frustrant, mai ales pentru salariaţii din mediul de afaceri, o salarizare a aceluiaşi număr de angajaţi, o salarizare deloc diminuată financiar-contabil, chit că, iată, unitatea medicală nu mai este tot atât de „asaltată” de pacienţi, precum era odinioară, înainte de pandemie?

Vă lăsăm pe dvs să apreciaţi răspunsul oferit de directorul Liviu Patrichi.  „ …O să încep prin a spune că situaţia din spitalul Slobozia nu este diferită de celelalte spitale judeţene, municipale sau orăşeneşti din ţară, acolo unde se înregistrează un număr mare de cadre medicale infectate. (…) Situaţia este alarmantă peste tot! Să nu uităm, totuşi, că spitalul judeţean se află într-o zonă carantinată în acest moment (…) Vorbeam despre 30 – 40 % din capacitatea spitalului ca şi număr de pacienţi care se înregistrează, sunt internaţi, comparativ cu perioada dinaintea pandemiei. Acuma, evident că lucrul ăsta are două motivaţii: o restrângere voluntară, cum a fost pe perioada STĂRII DE URGENŢĂ, în care încercăm să acoperim doar partea de urgenţă, cât mai mult, pentru că vrem să protejăm populaţia de a intra într-o zonă cu un anumit grad de risc. Pe de altă parte, ăsta este şi rolul nostru, nu ne închidem şi suntem deschişi cu toate Secţiile medicale şi oferim în continuare servicii, în limita capacităţii pe care o avem, care este în dinamică. (…) Spitalul are aceeaşi capacitate. Prezentările oamenilor la spital sunt mai puţine. Dar, asta depinde, probabil, nu ştiu…nu pot să-mi explic decât ca o teamă a pacienţilor cronici de a mai accesa servicii medicale într-un context complicat., cum este cel de-acum. (…) Numărul de paturi nu este limitat, decât în măsura în care sunt restrângeri în anumite Secţii.  Noi abordăm toţi pacienţii care se prezintă la Spital. Nu cunosc motivul pentru care ei nu se mai prezintă. Nu pot să dau decât o părere personală…Probabil de teamă (…) Spitalul are 880 de posturi aprobate, prin structura organizatorică. Într-adevăr, la data desfăşurării conferinţei de presă, erau 40 de cadre medicale infectate. Dar, este un număr în dinamică. Trebuie înţeles că personalul care este infectat, se reîntoarce la muncă după cele 14 zile. Deci, problema ţine de a administra exact această perioadă…Să sperăm că nu se întâmplă să crească până la un număr care nu poate fi acoperit (…) La venirea mea pe funcţia de manager, acum o lună, erau 30 de cadre medicale infectate. (…) Pe toată perioada pandemiei, declarate, au fost infectate peste 90 de cadre medicale!”  


Distribuie articolul:

2 thoughts on “Spitalul din Slobozia funcţionează, de luni de zile, cu doar 30 – 40% din capacitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *