Sindicatele din cadrul ANAF anunţă proteste…

Distribuie articolul:

COMUNICAT DE PRESĂ

Chiar în acest moment, în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, condusă de domnul Gelu Ştefan Diaconu, ne aflăm în faţa unui abuz fără precedent, prin care legea bunului plac înlocuieşte legea în vigoare.
Dacă acţiunea de pedepsire şi răzbunare îndreptată împotriva celor care au avut curajul să protesteze în data de 3 noiembrie 2015, nu va fi exemplar pedepsită de instituţiile statului, toţi salariaţii ANAF vor înţelege că bunul plac al celor care ne conduc este mai presus de lege.
Insistam însă asupra faptului ca acţiunile de represiune ale preşedintelui ANAF nu au ca scop doar pedepsirea angajaţilor pentru participarea la o acţiune de protest, miza este una mult mai periculoasă pentru viitor, pentru că preşedintele ANAF doreşte să fie clar pentru toată lumea că nu este dispus să piardă sub nicio formă controlul asupra instituţiei, chiar cu preţul încălcării prevederilor legale.
Daca ajungem să acceptăm pur şi simplu dispoziţia unui şef, dată fără respectarea prevederile legale, acest lucru va avea consecinţe negative, nu numai pentru cariera funcţionarilor publici, dar în special pentru modul în care va funcţiona instituţia în raport cu orice altă persoană fizică şi juridică, activitatea rămânând la bunul plac a celor care ocupă vremelnic funcţii de conducere în instituţiile statului.
Alianţa Naţională a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX nu poate rămâne indiferentă faţă de aceste abuzuri si va organiza o acţiune de protest în faţa MFP şi ANAF, în data de 12 noiembrie 2015, între orele 11.00 – 14.00, susţinuta de finanţiştii din toată ţara, care pe perioada acţiunii desfăşurate în Bucureşti, vor întrerupe lucrul cu publicul şi vor protesta în faţa administraţiilor judeţene ale finanţelor publice.
Acţiunea poartă denumirea MARŞUL DEMNITĂŢII şi este menită să atragă atenţia asupra consecinţelor grave ale comportamentului abuziv al preşedintelui ANAF, având ca solicitare demiterea domnului Gelu Ştefan Diaconu.
Acest caz tipic de preluare a unei instituţii prin teroare, intimidare şi abuz, în interesul unui grup, a fost adus la cunoştinţa Preşedintelui României, Serviciului Român de Informaţii, primului ministru interimar şi primului ministru desemnat, urmând ca la finalizarea documentelor de către avocaţii organizaţiei să înaintăm organelor de cercetare penală plângerea penală pentru abuz în serviciu.


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *