SINDALIMENTA – Sindicatul care toacă 50 de MILIARDE lei vechi pentru …?

Distribuie articolul:

* De la un timp, în ograda Sindicatelor, au început să se scurgă Proiectele cu finanţare europeană. Şi, la fiecare Proiect, banii sunt de ordinul miliardelor …!  

Considerând, după mintea lor, că presa „are obligaţia deontologică” să trâmbiţeze „măreţele realizări” ale Sindicatelor, şefii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria ALIMENTARĂ – SINDALIMENTA ne anunţă că  implementează, începând cu 01 noiembrie 2024, proiectul COMPIA – Dezvoltarea COMpetențelor Profesionale în Industria Alimentară COD MYSMIS 312493

Dacă vreţi să aflaţi ce fac „băieţii deştepţi” reprezentând Industria Alimentară, cu aşa un purcoi de bani proveniţi din Fonduri europene, aflaţi că se urmăreşte „Consolidarea participării populației în procesul de învățare pe tot parcursul vieții pentru facilitarea tranzițiilor și a mobilității“. Pentru asta, ce credeţi că fac şefii la micile Sindicate îngemănate în Federaţia-mamă? Dacă n-aţi aflat, vă spunem noi. CURSURI.

 Cursuri, da! Cursuri, aşa cum fac toţi „specialiştii” care, reprezentând fel de fel de instituţii ale statului, intră în PARTENERIAT cu ANUMITE firme, în vederea derulării unor Proiecte menite a da posibilitatea „băieţilor deştepţi” să se înfrupte, voluptos, din banii publici alocaţi pentru aşa-numita „pregătire profesională/reconvesie profesională”.

Deoarece, SINDALIMENTA are unde face „strigarea”, la apel, cică, se vor prezenta FIX 601 de „angajați din regiunile Sud-Muntenia,Sud-Vest-Oltenia, Centru, Sud-Est, Nord-Vest, Nord-Est şi Vest, la activități de informare și conștientizare privind importanța formării profesionale, activități de consiliere profesională, programe de formare profesională, module de prezentare dezvoltare durabilă și economie verde precum și organizarea de workshop-uri – Locuri de muncă verzi.”

Ce anume vor face CURSANŢII?

Din răspunsurile, de până acum, oferite de cei care implementează astfel de Programe/Proiecte, am reţinut că „ vor dobândi noi cunoştinţe în domenniul…”. Alimentar, desigur! Că, în realitate, Cursurile se dovedesc a nu fi fost decât semnarea unor hârtii, prezenţa „de formă” a unor cursanţi, şi eliberarea unor Certificate pe care nici o firmă-angajator nu le va băga în seamă, sigur c-ar trebui să intereseze „Organele” cu atribuţiuni de control! Din păcate, atâta timp cât „sugativele” sunt din toate „sferele de influenţă”, astfel de Cursuri, ineficiente pentru mediul de afaceri, se vor tot derula întru îndestularea conturilor bancare ale „băieţilor deştepţi”.

Bani mulţi, timp pierdut, pentru…?

   Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 4.960.484 lei (aproape 50 de MILIARDE lei vechi, da!), din care 4.216.411,67 lei valoare eligibilă nerambursabilă din FSE+ și 744.072,65 lei contribuție națională din bugetul de stat. Durata de implementare a proiectului: 24 de luni, în perioada 01.11.2024 –31.10.2026

Principalele rezultate vizate în urma implementării activităţilor din cadrul proiectului:

601 angajaţi participanți la sesiunile de consiliere profesională. Aceiaşi 601 participă la un program de formare profesională. Dintre aceştia:

– 481 persoane (80.03%) vor dobândi o certificare la încetarea calității de participant ca urmare a unui proces de evaluare indiferent dacă sunt certificate de absolvire/calificare cu recunoaștere natională, sau certificate de absolvire/participare cu recunoaștere la nivelul operatorului economic.

– 150 persoane (31,19%) care obțin un certificat de calificare în conformitate cu prevederile OUG 129/2000 privind formarea profesională a adulților.

Din înscrisurile puse la dispoziţia noastră de SINDALIMENTA, am mai reţinut că „Grupul țintă al proiectului este format dintr-un număr de 601 persoane cu vârsta între 18 – 65 ani, angajaţi cu CIM (normă întreagă/timp parţial), inclusiv persoane care ocupă poziții de management ce provin din întreprinderi publice/private, cu domiciliul/resedinţa în regiunile Sud-Muntenia, Sud-Vest-Oltenia, Centru, Sud-Est, Nord-Vest, Nord-Est şi Vest. Pentru grupul țintă – pozițiile de management (în limita a 10% din numărul total partipanţi, maxim 60 persoane) se va avea în vedere să nu fie administrator/reprezentant legal în nicio întreprindere publică privată.”

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *