Se extinde reţeaua de GAZE din Feteşti şi Stelnica

Distribuie articolul:

Recent, au fost semnate contractele de cofinanțare pentru racordarea la sistemul de distribuție a gazelor naturale prin extinderea conductei de distribuție pentru străzile: Școlii, Bărăganului, Matei Basarab și Independenței, din cartierul Coloniști.

Printre preocupările conducerii UAT şi, implicit, conducerea A.D.I, se numără şi lucrările de racordare de noi străzi la rețeaua de distribuție a gazelor naturale, pentru Coloniști. Astfel că se fac toate eforturile pentru înființarea sistemului de distribuție și pentru cartierele Fetești – Oraș, Vlașca și Buliga.

Îngemănate în binecunoscuta formulă A.D.I, cele două localităţi au avut mai mari şanse să fie eligibile, să obţină finanţarea.

Cât costă şi când va fi gata

Ne spune asta, chiar primarul municipiului Feteşti, domnul Şonchereche, cel care a declarat pentru ziarul Ştirea că încă se lucrează la Caietul de sarcini. Apoi, când va fi gata Caietul de sarcini, se vor face licitaţiile pentru a se stabili cine va executa lucrările. “…Normal, proiectul ar trebui, până în 2028, să fie implementat, finalizat. Noi, într-o lună, două, scoatem caietul, şi dacă nu avem probleme la licitaţie…”

Auzindu-ne mirarea faţă termenul de 5 ani de-acum încolo, edilul-şef a ţinut să precizeze că “este vorba şi de întinderea oraşului. Pentru că vorbim de aproximativ 150 de km de străzi. Vă daţă seama că numai să duci conducta, liniar, pe atâtea străzi, plus branşarea la fiecare casă/consumator…Şi mai depinde de soluţia pe care o găseşte executantul lucrării. O fi prin pământ, o fi pe deasupra…Dacă e prin pământ, atunci o să dureze şi mai mult. Dacă e pe deasupra, merge mai repede. La noi, Feteşti-Gară are gaz, iar Feteşti oraş, cartierul Buliga, Colonii, Vlaşca sunt zone foarte întinse… ”.   Valoarea totală a investiției pentru străzile menționate mai sus, este de 2.249.567 lei, din care contribuția operatorului este de 44.991 lei, iar contribuția de la bugetul local este de 2.204.576 lei.

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *