Biroul Electoral Central (BEC) a anunțat rezultatele finale ale alegerilor locale, iar PSD este câștigătorul.
Astfel, la nivel naţional, numărul de mandate de primar atribuite #PSD este de 1.677, în timp ce PNL a primit 1.132 mandate. Pentru președinția Consiliilor Județene, #PSD a obținut 24 de mandate, iar PNL 11.
În Ialomiţa, PSD are 55 de primari. În Ialomiţa sunt 66 de UAT-uri/Primării.
Ani de-a rândul, după fiecare Campanie electorală, mulţi dintre analişti s-au întrebat: de ce votează românii, cu PSD, când viaţa lor, şi starea Naţiei, sunt vizibil departe de a fi ajuns ceea ce trebuie, fiindcă toate ţările sunt deja “ajunse”? Şi, tot ei, au găsit răspunsuri, fiecare după putirinţa creierului şi a sufletului, în a simţi că trebuie să înţeleagă într-o altă “cheie” raţionamentul alegătorilor.
Şi-asta, deoarece, ei, alegătorii, după ce s-au fript cu “schimbarea”, au început să considere că “răul cel mai mic” are tendinţa de-a creşte precum Făt-frumos, şi chiar să depăşească orice aşteptare.
Ca să nu ne pierdem raţiunea printre prea multe “cuvinte încricuşate”, transpunem parte din gândurile şi vorbele “de ruşinică” exprimate de către alegătorii pe care noi i-am întrebat despre votul exprimat anul acesta, cu prilejul alegerilor locale şi judeţene.
- “Am votat tot cu PSD, fiindcă, şi dacă-am votat cu PNL, data trecută, ca să scăpăm de PSD, cu ce ne-am ales? Ce-au primit ei, şi ce ne-au dat ei, nouă? Au eliminat pensiile alea speciale care, efectiv, zgândăreşte conştiinţa acestui Neam, a acestui Popor? Că, promisiunea aia a lui Rareş Bogdan m-a convins, cel mai mult şi mai mult, să ştiţi!”.
- “Nu am mai votat PNL, deşi nu-mi place cine ştie ce, nici PSD, că a tot fost la conducere, şi n-a făcut nici un drac, cum e vorba aia! Noroc cu fondurile alea de la Uniunea Europeană, că altfel rămâneam cu uliţele prăfuite, cine ştie câţi ani de-acum încolo. Toate câte s-au mai făcut, ei nu le-ar fi făcut dacă nu erau banii ăia de la UE, să ştiţi!”
- “ Am votat PSD, că dacă PNL s-a înfrăţit cu ei, la guvernare, noi de ce să-i considerăm mai răi decât sunt? Şi-apoi, s-a dovedit că “sunt, toţi o apă şi-un pământ”, nu credeţi? Că, şi liberalii când au ajuns în capul mesei, i-a invitat la aceeaşi masă, şi pe cei pe care noi nu-i alesesem, adică pe liberali. Că, una-i nevoia de Alianţă pentru a guverna, şi alta-i ce-au făcut ei, o nefirească încuscrire, prin care ce urma a se fura, să rămână tot în “famiglia” politico-administrativă, în care curvăsăreala este permisă!”
- “ Nu am votat, nici cu PNL, nici cu PSD, dar, dacă e să stau să mă gândesc mai bine, acuma că m-aţi întrebat, vă spun sincer că între cele două mari partide nu e nici o diferenţă. Şi, nici în partidele astea mici, nu am cine ştie ce încredere, nu-mi pun speranţa! Că-s partide “pe persoană fizică”, cum se spune, iar persoana aia are interese proprii, nu de grup, căci nu are grup, Organizaţiile din teritoriu fiind “sublime, dar lipsind cu desăvârşire”, ca să parafrazăm replici celebre din opere literare!”
- “Eu am votat tot cu PSD, după ce, data trecută, am votat cu PNL. Şi n-am mai votat cu liberalii, fiindcă nu am avut nici o mulţumire pe perioada cât ei au condus Ţara. S-au unit cu PSD, în ciuda votului nostru! O Alianţă “contra-naturii”, în ciuda votului celor care i-au preferat pe ei, pe liberali. Motivaţia aia, cum că nu puteau guverna bine, dacă PSD ar fi trecut în Opoziţie, a fost una cel puţin jignitoare la adresa inteligenţei celor ce au votat cu PNL, tocmai pentru ca PSD să nu mai fie la Putere. Da’, de ce, atunci, n-au insistat să facă Alianţă cu USR, care nu era tot atât de “tarat” ca PSD, oricâte “bube-n cap” ar fi avut useriştii!? “
Am expus, iată, câteva dintre răspunsuri, pentru ca dumneavoastră, cei care aţi citit cât de multe voturi a obţinut PSD să decelaţi, să treceţi prin filtrul propriei gândiri logice, şi să înţelegeţi că, dincolo de aparenţe, politicienii sunt “mână-n mână”, înţelegerea tacită de a se succeda la conducerea României, la guvernare, fiind una cât se poate e reală, doar că mai greu de demonstrat, deoarece astfel de “permutări şi aranjamente” sunt puse la cale , acolo, în “Laboratoarele” în care “iubiţii conducători” de sorginte postdecembristă, intră “să ia Lumină” de la “Licurici”. Restul e doar acea “teorie a conspiraţie”, de care sunt acuzaţi toţi cei care cunosc, nu numai “meandrele concretului”, ci şi “apucăturile” politicienilor, de orice doctrină /ideologie ar fi ei.