Restaurantul Ingrid Ballroom are, de-acum, şi Autorizaţie I.S.U, nu numai calitatea… !

Distribuie articolul:

Vă mai amintiţi? Imediat după devastatorul incendiu care a curmat zeci de vieţi, şi care a rămas în memoria multora drept cazul „COLECTIV” , inspectorii Serviciului Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Ialomița au luat cu asalt barurile, discotecile, restaurantele, sălile în care se puteau aduna mulţi oameni.

Heirupist, peste 420 de acțiuni de control au efectuat atunci, iar verificările s-au soldat cu măsuri drastice, un număr de 68 dintre firme primind amenzi usturătoare. Motivele au fost expuse patronilor, ca-n prevederile legale: „nesolicitarea/neobținerea avizului/autorizației de securitate la incendiu” pentru a putea funcționa în deplină siguranță.

Printre firmele supuse controlului s-a numărat şi SC SANTILIANA EXIM S.R.L. În comparaţie cu cei care au fost prinşi „pe picior greşit” şi cărora li s-au aplicat amenzi, acestei firme, inspectorii ISU Ialomiţa i-au închis restaurantul. Pe motiv că binecunoscuta locaţie «Ingrid Ballroom» din Slobozia, a încălcat grav cerințele de securitate la incendiu.

Era sfârşitul anului 2015, începutul anului 2016, când restaurantul îşi închidea porţile, iar firma începea „lupta” cu vicisitudinile financiar-organizatorice, social-profesionale, dar şi legislativ-administrative. Cum era de aşteptat, şi de la Primăria municipiului Slobozia a trebuit să fie obţinută o Autorizaţie. Cine n-a întocmit hârtii, n-a fost plimbat „de la Ana la Caiafa” între instituţiile statului, şi n-a „plâns în pumnii strânşi din cauză… ” nu ştie ce înseamnă să ieşi „basma curată” dintr-o luptă în care, la o adică, nici n-ar trebui să intre, atât firmele cât şi reprezentanţii ZARNESCU ISUstatului. Doar că…legile, politica, atitudinea…

Emise şi, iată, expuse…!

Totul e bine când se termină cu bine. Aşa consideră şi firma care deţine în portofoliu afacerilor şi-acest restaurant a cărei autorizaţie poartă, iată, nr. alocat în luna septembrie, a anului de graţie 2017. Şi patronii sunt fericiţi să comunice şi prin intermediul presei că „ urmare a cererii adresată de dl. Zărnescu Ion în calitate de administrator S.C. SANTILIANA EXIM S.R.L deţine Autorizaţile, firmei fiindu-i certificată realizarea măsurilor de securitate la incendiu, dar şi că poate desfăşura Zarnescu primarie 2activitate de alimentaţie publică.

Pentru asta, firma a realizat „ recompartimentare interioară restaurant – fără modificări structurale – schimbare de destinaţie”. Pentru aceste schimbări, patronului firmei i-au trebuit nu numai timp, ci şi bani şi, mai ales, priceperea managerială de a-şi păstra lângă el oamenii. Povestea păstrării salariaţilor este una cu final fericit, căci, iată, de-acum toţi se vor putea întoarce la munca pe care o desfăşurau înainte de a fi forţaţi să SANTILIANA„tragă pe dreapta”, nu pentru o zi, două, ci pentru atâta vreme…rea, din cauza vremurilor tulburilor tulburi…

Aşadar, Restaurantul Ingrid Ballroom are, de-acum, şi Autorizaţie I.S.U, nu numai calitatea preparatelor şi a servirii profesionale la evenimente ce ţin de partea frumoasă a vieţii, aşa cum sunt petrecerile ocazionate de aniversări, botezuri, nunţi şi alte întâlniri de suflet pe care le organizează oamenii, noi, toţi ! 

(P)


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *