* Prezentă la mai toate manifestările desfăşurate în judeţ, deputata aleasă pe listele PSD Ialomiţa a simţit nevoia să comunice, încă o dată, cu privire la femei şi drepturile lor.
“Cred în egalitatea dintre femei și bărbați, care este și o valoare fundamentală a Uniunii Europene. Iar duminica aceasta, am participat – nu numai ca femeie, dar și ca Președinte Executiv al Organizației de Femei Social Democrate Ialomița – la o nouă campanie prin care am atras atenția asupra necesității conștientizării rolului nostru, al femeilor, în societate.
Deși femeile din România ar trebui să se bucure de egalitate, emancipare și securitate, pentru mult prea multe dintre ele, aceste drepturi nu sunt încă o realitate! Iar statisticile ne arată clar că femeile sunt subreprezentate în funcțiile de decizie din mediul politic și antreprenorial și că, în medie, salariul lor este cu aproximativ 16% mai mic decât cel al bărbaților, ca să nu mai amintesc și despre faptul trist că violența și hărțuirea bazată pe gen sunt, în continuare, larg întâlnite nu numai în mediile defavorizate, ci chiar și în cele urbane!
Singurul partid care promovează constant o reprezentare echitabilă a femeilor în funcțiile politice alese rămâne Partidul Social Democrat – și vă reamintesc că, la alegerile din 2020, 3500 de femei au fost candidate pe listele noastre, performanță de care nu s-a mai apropiat niciun partid politic din România!
Principii cheie, precum egalitatea între femei și bărbați, demnitatea, solidaritatea, incluziunea, nu sunt doar forme fără fond, ci și elemente solide pe baza cărora trebuie să reducem decalajul substanțial pe care îl avem în raport cu Occidentul.
De asemenea, în calitate de deputat în Parlamentul României, susțin toate procesele de adoptare sau de modificare a politicilor și legislației privind egalitatea de gen, precum și punerea lor în aplicare la nivel național și local, încercând să elimin stereotipurile de gen care se reflectă, spre exemplu, în repartizarea portofoliilor ministeriale și a funcțiilor administrative de conducere din cadrul ministerelor, unde bărbații domină portofoliile legate de funcțiile de bază ale statului precum apărarea, spre exemplu, în timp ce femeile sunt concentrate în ministerele de factură socio-culturală, întărind idei fixe conform cărora femeile sunt mai potrivite în domenii precum educația, sănătatea și cultura. Așa că m-am bucurat nespus când am aflat despre nominalizarea unei femei pentru portofoliul de ministru de externe, loc destinat, până acum, exclusiv bărbaților.
Militez pentru implicarea tinerelor femei în politica românească, pentru a elimina subreprezentarea din funcțiile elective. Iar campanii precum cea de ieri, de la Casa Tudorii, dublate prin activități de mentorat, cursuri de formare, campanii publice, dar și prin colaborarea în rețele profesionale, pot juca un rol important în încurajarea candidaturii femeilor și în pregătirea lor pentru o carieră politică!
Și mă adresez, pe această cale, tuturor femeilor, îndemnându-le să vină în rândurile noastre, pentru că numai împreună putem face mai bine!”, a declarat Raluca Georgiana Dumitrescu.