RAJA Constanţa are deja un sediu în Slobozia

Distribuie articolul:

RAJA 4Centrul zonal, aşa cum este el perceput de către conducerea şi salariaţii societăţi, dar şi de către autorităţile publice locale, a fost gândit să funcţioneze chiar în clădirea în care, până nu demult, a funcţionat SC Urban S.A. Nu a fost stabilită data exactă în care va fi inaugurat noul sediu – zonal – al SC RAJA Constanţa. Dar, văzând cât de eficient au fost cheltuiţi banii alocaţi pentru modernizarea clădirii care a aparţinut Urban, chiar vreau să cred că imaginea dărăpănăturii în care a funcţionat Urban, a fost doar un vis urât…

Cum a ajuns Urban să fie nevoită a pierde clădirea în care-şi avea sediul este o poveste de multe ori depănată în paginile ziarului Ştirea. Cum a ajuns S.C. Amonil şi, mai apoi, S.C. Chemgaz să pună mâna pe sediul Urban, ştiu mulţi dintre cetăţenii care au aflat ce mari datorii ajunsese să aibă Urban către furnizorul ce apă şi agent termic pentru încălzirea locuinţelor din Slobozia. După tot felul de „permutări şi aranjamente” puse la cale şi săvârşite de onor consilierii municipali care formează Adunarea Generală a Acţionarilor Urban SA, după dezbateri desfăşurate mai mult „de urban fostochii lumii”, privind găsirea unor soluţii viabile pentru ieşirea din criza economico-financiară în care s-a complăcut conducerea societăţii, sediul Urban a fost scos la vânzare şi, aşa cum era de aşteptat, a fost adjudecat de către RAJA Constanţa, o societate cu potenţial financiar, dar şi dornică să devină (şi) în Slobozia, acel operator care poate să presteze servicii la standarde europene.
Căci, trebuie precizat, societatea RAJA a avut şi are în permanenţă ca obiectiv general, finanţarea din fonduri europene, în perioada 2014-2020, pentru continuarea strategiei locale pentru dezvoltarea sectorului de apă şi apă uzată, protecţia şi îmbunătăţirea calităţii mediului şi a standardelor de viaţă în România, conformarea acestora cu prevederile acquis-ului comunitar de mediu, iar ca obiective specifice, îmbunătăţirea calităţii şi accesului la infrastructura de apă şi apă uzată, prin modernizarea şi extinderea serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare în majoritatea zonelor urbane până în anul 2020 şi stabilirea structurilor regionale eficiente pentru managementul serviciilor de apă/apă uzată. Alături de alte mari judeţe este şi judeţul Ialomiţa. Conform datelor oficiale, în localităţile Feteşti, Ţăndărei şi Fierbinţi, valoarea investiţiilor care urmează să fie finalizate până la sfârşitul acestui an, va depăşi 172 milioane de lei. Localităţile respective sunt beneficiarele unor lucrări investiţionale cuprinzând, fiecare, câte-o Staţie de epurare moderne, la care se adaugă 170 km de reţele noi de alimentare cu apă şi canalizare. Faptul că RAJA Constanţa oferă o politică unitară de preţuri, menită să protejeze consumatorii de fluctuaţiile care apar pe această piaţă, ar trebui să-i facă pe consumatori să înţeleagă avantajele pe termen lung. Iar faptul că unii încă au teama că dacă RAJA preia serviciul public prestat acum de Urban, preţul practicat va creşte (pentru furnizarea unui mc de apă potabilă – plus canalizare şi epurare! – este azi de 7,12 lei), nu înseamnă că alţii nu au înţeles deja că mult mai mare ar fi preţul practicat de Urban, dacă la acesta s-ar aduna şi împrumutul acela de 500 de MILIARDE de lei vechi, başca dobânda pe care o avem de plătit 20 de ani, începând din 2008. Ca să nu mai vorbim despre sumele de bani pe care primăria Slobozia le tot cheltuieşte, an de an, pentru a ajuta Urban să facă faţă situaţiilor economico-financiare precare, în care se zbate această societate, din cauză că onorabilii consilieri locali au tot felul de interese politice şi de grup…


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *