Producătorii/procesatorii de porumb şi-au ales un alt preşedinte

Distribuie articolul:

  • Un constănţean, de-această dată. Fermierul Theodor ICHIM, latifundiar cunoscut în breasla agricultorilor. 

Forumul APPR a fost înfiinţată în luna Noiembrie 2012, în judeţul Ialomiţa, de către cei 26 de membrii fondatori şi reprezintă interesele filierei profesionale a cultivatorilor de porumb. Asociaţia are rolul de a reprezenta şi a promova cultura porumbului şi a fermierilor cultivatori la nivelul autorităţilor române şi europene. Forumul APPR este o asociaţie profesională formată din producători agricoli.

În prima decadă a acestei luni, în cadrul Adunării Generale a Forumului Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România (FAPPR), fermierul Theodor Ichim a fost ales președinte al organizației profesionale. Datorită faptului că deținea funcția de vicepreședinte, când fermierul ialomiţean Nicolae Sitaru a decis să se retragă din funcţia de preşedinte, cum era de aşteptat, dar şi firesc, vicepreşedintele i-a luat locul.

Theodor Ichim este constănţean, şi face agricultură de peste 20 de ani. Ferma i se întinde pe raza comunelor Adamclisi, Amzacea, Chirnogeni, Comana, Deleni și cuprinde peste 3.200 de hectare, la care se adaugă spații de depozitare de peste 40.000 de tone. Societatea Unigrains Trading, care produce și sămânță în trei stații de condiționare și tratament este una extrem de profitabilă, din moment ce în documentele financiar-contabile se vehiculează o cifră de afaceri de peste 20 de milioane de EURO.

Fiindcă, până zilele trecute, Asociaţia a avut ca preşedinte un ialomiţean, ne-am fi aşteptat ca Silviu MIHAI să preia conducerea, el fiind vicepreşedinte, tânăr şi cu o experienţă notabilă în ceea ce înseamnă “noul val” al politicii agrare.

Silviu MIHAI, însă, consideră că e mai bine aşa, şi precizează: “ Nu am candidat, e-adevărat! Sunt, însă, unul dintre cei trei vicepreşedinţi. Asociaţia este condusă de un Consiliu director format din 13 membri.

Theodor ICHIM a fost mai implicat, încă de-acum 2-3 ani, iar noi, ceilalţi, care facem parte din conducere îl vom sprijini în tot ce urmează să facă. Ichim, care ne va reprezenta în diferite întâlniri, de nivel naţional şi/sau internaţional, are deja un nume, ca fermier. Căci, important este să arăţi c-ai făcut treabă bună, mai întâi, la tine în Fermă, şi ştii, să vrei să împărtăşeşti şi altora din experienţă. FAPPR are cel puţin 10 ani de experienţă, a făcut multe pentru fermieri, pentru agricultori, şi intenţionăm să mai facem!

Vrancea, Iaşi, Constanţa, Ialomniţa, sunt judeţele în care funcţionează Asociaţia. Reprezentăm fermierii care administrează, lucrează un pic peste 1 MILION de hectare. Sigur că ne-ar fi plăcut să cooptăm mai multe judeţe! Suntem tineri, însă, şi pentru viitor, asta ne propunem să facem: să mărim numărul membrilor, ca să putem schimba, în bine, mai multe pentru fermieri.”

 

 


Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *