Primarul, şedinţa extraordinară şi excedentul bugetar…

Distribuie articolul:

Pentru marţi,14.05.2019, primarul Mocioniu a convocat şedinţa extraordinară a Consiliului local al municipiului Slobozia. Oficial, încheierea exerciţiului bugetar justifică graba de a hotărî să se cheltuiască excedentul din anul trecut. Şi cum excedentul nu e deloc o sumă modică, sigur că există suspiciunea rezonabilă că primarul Mocioniu a pus ochii pe bani şi-i vrea împărţiţi chiar înainte de alegerile pentru europarlamentare…Conform datelor comunicate de către Trezoreria municipiului Slobozia, la sfârşitul anului 2018, s-a înregistrat un excedent în sumă de 3.093.587 lei, adică peste 30 de MILIARDE de lei vechi.‘ Această sumă care, după cum vedeţi, nu este deloc una de neglijat, urmează a fi cheltuită, în baza unei HCL obţinută prin votul consilierilor locali, ca sursă de finanţare a secţiunii de dezvoltare, dar şi pentru „acoperirea temporară a golurilor de Casă provenite din decalajele dintre veniturile şi cheltuielile Secţiunii de funcţionare şi dezvoltare în anul curent ”. Sigur că, dacă tot n-a fost în stare să administreze judicios bugetul local, măcar acum să nu risipească suma de 30 de MILIARDE lei vechi tot pe salariile alea de-a dreptul „nesimţite” pe acre le încasează birocraţii „fără număr”, cărora, deşi s-a lăudat, Mocioniu n-a reuşit să le micşoreze nconsilieri sloboziaumărul…!

 Peste 1.000 de MILIARDE lei vechi împarte ca primaru’

Până la următoarea rectificare, fix 102.723.078 lei înseamnă suma veniturilor/a cheltuielilor ce se înregistrează în evidenţele financiar-contabile ale Primăriei, instituţie a statului supervizată de către onor consilierii locali ai municipiului Slobozia. Ce vor face, şi în acest an, cu atâţia bani, toţi acei „băieţi deştepţi” angajaţi în cadrul administraţiei publice locale? Răspuns sec: ce au făcut şi anul trecut, şi-n toţi anii de „domnie” ai primarilor aleşi de o parte dintre cei puţini care s-au prezentat la vot. Adică,cornul abundentei mai nimic pentru cetăţeni, dar foarte multe pentru conducerea „de partid şi de stat” şi, desigur, pentru subalternii lor!

     1.000 de MILIARDE lei vechi? O MIE DE MILIARDE? Ce se vede că s-a făcut din purcoiul de bani proveniţi din impozitarea firmelor şi a cetăţenilor-contribuabili, îi lăsăm pe cititori să îi răspundă primarului care este Adrian Mocioniu!

IONICA GHINEA


Distribuie articolul:
Citește și articolul:   Consiliul Judeţean Ialomiţa cumpără 50.000 mp pentru o investiţie în domeniul deşeurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *