Primarul oraşului Ţăndărei a fost „săltat” de Poliţie

Distribuie articolul:

achizitii* În dimineaţa zilei de 17 septembrie 2014, poliţiştii din cadrul I.P.J. Ialomiţa au efectuat mai multe percheziţii la persoane bănuite de comiterea de fapte de corupţie în domeniul achiziţiilor publice, abuz în serviciu şi fals intelectual.

Potrivit comunicatului de presă, un număr de 80 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa au efectuat 14 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Slobozia şi oraşului Ţăndărei, la locuinţele unor persoane fizice, precum şi la sedii de societăţi, în baza delegării procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa. Percheziţiile au vizat probarea eventualei activităţi infracţionale a şapte persoane, bănuite de comiterea unor fapte de corupţie în domeniul achiziţiilor publice şi a infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual. Astfel, au fost puse în aplicare 4 mandate de aducere, persoanele bănuite urmând să fie conduse pentru audieri, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa.
Printre ele şi Cristian Roman, cel care conduce Primăria Ţăndărei, din poziţia de lider al organizaţiei orăşeneşti a PSD, dar şi vicepreşedinte al PSD Ialomiţa, şi membru al Consiliului Naţional al PSD. Îl vedeţi în fotografie avându-i alături pe „greii” PSD, atât de nivel judeţean, dar şi de nivel naţional. Doar că, aceste funcţii şi aceşti prieteni, nu au putut să-i împiedice pe poliţişti să-l „salte” pe domn’ primar pentru a-l duce, ca să dea cu subsemnatul, în faţa procurorilor. Şi cum toate de câte este bănuit şi, iată, cercetat, nici n-ar fi putut să le (de)săvârşească singur, alături de primar a fost „ridicat” şi Costică Ionescu, cel care este ditamai şeful Biroului de Achiziţii Publice din Primăria Ţăndărei. În dosarul deschis pe numele celor doi, aceştia „au calitatea de suspecţi şi vor fi cercetaţi pentru abuz în serviciu şi fals intelectual” sub acuzaţia că şi-ar fi exercitat în mod defectuos atribuţiile de serviciu cu ocazia derulării unor contracte de proiectare şi execuţie a unor lucrări la drumuri. Astfel, Cristian Roman, şi Costică Ionescu ar fi încheiat contracte pentru executarea lucrărilor, fără a respecta normele în domeniul achiziţiilor publice, devizele de lucrări, în baza cărora s-au efectuat plăţile fiind supraevaluate. Ba, mai mult, au şi făcut plăţi din bugetul public pentru lucrări care în realitate nu au fost făcute. Ca să dea impresia de legalitate, cei doi au întocmit mai multe documente în fals.
Ancheta procurorilor în acest dosar îi vizează, atât pe lângă cei doi reprezentanţi ai Primăriei, cât şi pe unii reprezentanţi ai societăţilor comerciale cu care aceştia au încheiate contractele alea de-a dreptul penal de oneroase pentru bugetul Consiliului Local al oraşului Ţăndărei.
(I.G.)

 


Distribuie articolul:

One thought on “Primarul oraşului Ţăndărei a fost „săltat” de Poliţie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.