Conform „Circularei” transmisă în data de 14 decembrie, de la Prefectură către Primăriile municipiilor şi oraşelor din judeţul Ialomiţa, edilii localităţilor Slobozia, Urziceni, Feteşti, Ţăndărei, Amara, Dridu au fost rugaţi să transmită „URGENT” (în aceeaşi zi, adică!) o „estimare a fondurilor necesare pentru amenajarea, dotarea şi asigurarea serviciilor de curăţenie în CENTRELE DE VACCINARE” . Şi-această raportare, nu trebuia să se facă oricum, ci „ după modelul ataşat”.
Iată de ce, trecând peste detaliile ce ne-ar determina să cârcotim, am considerat oportun şi necesar să-i luăm la întrebări pe „executanţii” cărora „decidenţii” le-au dat atare Ordin. Nu înainte de a concluziona că asta presupune că primarii respectivelor localităţi au şi identificat locaţia în care se va petrece vaccinarea.
Aşadar, l-am întrebat, azi, 17 decembrie, pe primarul Dragoş Soare unde, ce anume, pe banii cui se va organiza şi desfăşura VACCINAREA împotriva SARS- COV-2, virusul ce provoacă boala COVID, boală a cărei intenţie de eradicare, iată, a intrat în linie dreaptă, cică!
Din răspunsul oferit pentru ziarul Ştirea, am reţinut pentru cei interesaţi de acest subiect că primarul ştie ce trebuie făcut, care sunt problemele, numai în măsura în care cei responsabili prin „trasarea sarcinilor” i-au comunicat domnie-sale. Altfel, nu ne explicăm de ce, la întrebările noastre intrate în profunzimea problemelor născute din această acţiune a vaccinării „DE URGENŢĂ” (căci, timpul e scurt, data începerii vaccinării fiind devansată în toată România), domnul Dragoş Soare s-a simţit incomodat, fapt pentru care a ţinut să precizeze că îi trebuie timp ca să pregătească răspuns. În fond, noi îl întrebam despre rezolvarea problemelor legate de PANDEMIE, cea mai stringentă problemă pe care o are municipiul Slobozia. Mai ales că, de 4 (patru) săptămâni, localitatea pe care domnia-sa o păstoreşte se află în carantină, timp în care Primarul nu a excelat la comunicarea către populaţie (prin intermediul presei) a stării de fapt(e)!
Un răsuns de…care nu aveam nevoie!
Şi nu mai aveam nevoie, deoarece „pe surse” noi aflaserăm, şi chiar am anunţat pe facebook că un Centru va fi în incinta fostului Cinematograf „23 August” , celălalt la Clubul pensionarilor -aşezământ situat lângă Sanepid, pe lângă Casa Modei. Am aşteptat, totuşi, şi dinspre Primărie să ne parvină un comunicat de presă. Că doar de-aia are primarul Dragoş Soare şi consilieri pentru „relaţia cu presa”, nu? Cum, nici a treia zi (după Scripturi!) nu am văzut minimă informare cu privire la acest nou aspect al luptei (sanchi!) autorităţilor cu pandemia, l-am rugat pe primarul Soare să răspundă întrebărilor noastre. Şi răspunsul a fost…iată, ceva de genul:
„Da, sunt două Centre care respectă condiţiile necesare. Dacă vreţi vă dau şi datele legate de aceste două Centre. De asta s-a ocupat domnul Marinescu de la Protecţia Civilă. Pe banii noştri se vor face dotările. Dar nu trebuiesc anumite dotări, ci efectiv …este vorba despre frigider şi chiuvetă, dacă nu mă înşel. Ce ni s-a recomandat nouă, să avem un frigider pentru vaccinuri. (…) Trebuie un spaţiu cu toalete, cu mai multe camere, sală de aşteptare, dotate cu frigidere şi ce-o mai fi necesar (…) Nu se face o reamenajare, ci o reconfigurare a mobilierului (…)”
Ştiind că oamenii au multe întrebări, că vor să fie informaţi despre eventuale liste cu vaccinări, sigur că l-am întrebat pe primarul (care este, în opinia noastră, a cetăţenilor, cel care ar trebui să aibă răspunsuri „la minut”, tocmai fiindcă, nădăjduim, domnia-sa se preocupă să afle) ce anume face Primăria în această privinţă: a carantinei, a pregătirii pentru vaccinare, a problemelor pe care le au cetăţenii care se confruntă cu Măsurile impuse de către autorităţile judeţene? Doar că, atunci când l-am întrebat despre comunicarea dintre Primărie şi Prefectură, aflând că, în fapt, acolo, la Comandamentul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă nu participă şi un reprezentant al Primăriei desemnat în Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, domnul primar „s-a sucit” şi, mai întâi, din glas, apoi chiar din vorbe, a încercat să ne spună că el e …harnic, şi munceşte, că noi nu vedem că sunt atâtea probleme în Primărie, că are peste 700 de angajaţi şi că le-a repartizat sarcini, şi ei ar trebui să ne răspundă, ba chiar că domnia-sa ajunge târziu acasă din cauza muncii în slujba cetăţenilor care suntem…Cum suntem, discutăm altădată, măcar noi între noi, cei care l-am ales, mai întâi, susţinându-l în campania electorală pentru alegerea primarilor. Până atunci, reţineţi că, deşi la televizor guvernanţii şi „decidenţii” într-ale Pandemiei vorbesc „ca din cărţi” despre pregătirea României pentru vaccinare, în judeţele ţării pare că e jale. Nu vorbim azi despre alte „neclarităţi” într-ale carantinării, testării, internărilor, tratării, fiindcă riscăm să tragem concluzia că în Slobozia au fost patru săptămâni de „supărare mare”, acţiunile domnului primar Soare, pe problemele pandemiei, fiind de-a dreptul jenant de …puţine. Ca să nu zicem inexistente!