Primarul comunei Ciulniţa revigorează nişte „băieţi deştepţi”

Sfârşitul de an (cu-ale lui Sărbători creştine care ne îndeamnă să fim mai buni), ne-a determinat să ocolim unele subiecte care ar fi atras din partea noastră atitudine cârrcotaşă. Printre subiectele „fierbinţi” aflate pe agenda de lucru a redacţiei, se află şi activitatea UAT-urilor din mediul rural, cele responsabile de viaţa comunelor şi a satelor aparţinătoare.

Comuna Ciulniţa este o comună condusă de-un primar aflat în funcţie din 2004. Sunt, iată, 14 ani împliniţi de când Stelică Gheorghe păstoreşte această localitate. Aflată în proximitatea municipiului-reşedinţă de judeţ, primarul a avut norocul de a fi băgat în seamă, mai ales datorită faptului că a putut veni mai repede şi, deci, mai des la „Centru”, acolo unde Partidul l-a convocat…C-a fost PD-L, PLR sau, mai nou, ALDE, Stelică a spus: „prezent!” şi a câştigat mandat după mandat. De făcut, mare lucru n-a făcut musiul, dar de lăudat s-a lăudat cât l-a ţinut gura şi, mai ales, punga. Punga fiind bugetul Primăriei, desigur! Căci, din buget a tot cheltuit Stelică pentru a plăti jurnaliştii dispuşi a-i lăuda (in)activitatea. Prezentându-şi Raportul anual de activitate, Stelică s-a considerat „pus la adăpost” şi chiar demn de a fi urcat pe piedestal. Ce dacă Raportul de activitate cuprindea nişte „realizări măreţe” prea greu de analizat după recepţionarea lucră(tu)rilor şi, desigur, după cheltuirea banilor, nu? Întrebându-ne de ce n-a procedat primarul Stelică Gheorghe la postarea pe site-ul Primăriei, mai întâi a proiectelor de Hotărâre, iniţiative ce urmau să fie citite de către cetăţeni (şi de jurnalişti, bineînţeles!) şi, după caz, criticate, îmbunătăţite, retrase din agenda publică, şi tot „navigând” pe Internet, am ajuns la concluzia că site-ul Primăriei este o „bătaie de batjocură” la adresa transparenţei decizionale, pe acest site nefiind postate informaţiile vizând investiţiile, licitaţiile, HCL-urile, şi multe alte informaţii pe care, la o adică, orice UAT este obligată să ofere şi online. Pe cale de consecinţă am înaintat Primăriei Ciulniţa o serie de întrebări. Din răspunsul acestora am aflat ce investiţii şi/sau achiziţii a făcut primarul Stelică CIULNITA licitatiiGheorghe, câţi bani a „tocat” şi cine au fost constructorii/furnizorii agreaţi de el.

De ce n-apar pe site, adică „în văzul lumii”, Lista cu investiţiile, licitaţiile, e simplu de ghicit! Păi, dacă ar fi aflat, din timp, cetăţenii localităţii, dar şi jurnaliştii cârcotaşi, ce de bani „a spart” Stelică pentru fel de fel de hârtii ce poartă, generic, denumirea de SF-uri sau documentaţie, credeţi că nu ieşea scandal? Bunăoară, dacă ar fi aflat din timp locuitorii ce de bănet a trimis el în conturile firmei SC NOVA CONSTRIF SRL, credeţi că nu li se „aprindea beculeţul” unora, măcar cât să vrea să afle ce-i cu această asemănare de denumire? Şi credeţi că nu s-ar fi întrebat mai mulţi cum de-a ajuns să fie „pusă batista pe ţambal” peste racilele S.C. CONSTRIF S.A despre care în presa vremii s-a titrat că fiind cea mai mare societate de construcții din Ialomița a fost vîndută, managerul Cornel Anghel înstrăinând societatea la care deținea capitalul majoritar, pentru (doar) 3 milioane euro, unor „băieţi detepţi” aşa cum sunt Dorinel Umbrărescu și Costel Cășuneanu. Cum s-a procedat în procesul de vânzare-cumpărare, care a fost preţul, cine a pus mâna pe ceea ce cândva a fost „bun al întregului popor” , bun pe care, după aşa-zisa Revoluţie, a pus mâna Cornel Anghel, nu discutăm azi. Azi doar vă spunem că după ce a vândut CONSTRIF S.A., domnul Cornel Anghel şi-a tras un SRL. „Prietenii ştiu ce ce!” , cum se zice în reclamă, dar şi cum zicem noi, cei care vedem şi dincolo de aparenţe. De ce am făcut această trecere în revistă? Fiindcă, iată, văzând cum unii primari nu mai prididesc cu luCIULNITA lucraricră(tu)rile încredinţate aceloraşi firme considerate „de Curte”, n-avem cum să nu înţelegem ce înseamnă fasonul „brendului” şi cât de mult te poiţi folosi de el dacă eşti şi chiar acelaşi „băiat deştept” care ai „tras sforile” ani de zile, cu-acelaşi nume şi denumire de firmă!

Lucră(tu)ri suspect de puţin ştiute! 

  • Alei pietonale – 121.000 lei;
  • Racord multiplu canalizare – 177.005 lei;
  • Reabilitare „Pod de vase” pe DC 52 – 151.500 lei; Modernizare rigole de scurgere DC 24 – 382.347 lei;
  • Racord canalizare sat Ciulniţa – 53.950 lei;
  • Execuţie sală festivităţi, grădiniţa Şcolii Poiana –481.320 lei. Iată numai câteva dintre lucrările executate la comanda lui Stelică, de către firma domnului Cornel Anghel, directorul care nu se dezminte, atunci când vine vorba despre antreprenoriat…Cum spuneam, nu insistăm azi pe acest subiect! Nu de alta, dar şi-aşa sunt multe şi mari semnele de întrebare ce ne-apar în mintea atunci când vedem ce mari sume de bani a cheltuit, în fiecare an, şi acest primar! Căci, doar n-o să îmi spună cineva că dezvoltarea localităţii stătea în amenajarea drumurilor ce duc către exploataţiile agricole ale unor fermieri care, la o adică, nu dau cine ştie ce impozite la bugetul local, başca încasează şi „nesimţite” subvenţii de la APIA? Ei, bine, pentru nu se ştie câţi km, o astfel de lucrare în Ciulniţa a costat 4.681.565 lei, adică aproape 47 de MILIARDE de lei vechi. E-adevărat că banii nu au fost plătiţi din bugetul local, ci a fost susţinut prin vestitul Program ce poartă numele PNDR! Dar, asta nu înseamnă că Stelică Gheorghe să nu afişeze proiectele întru înştiinţarea celor care, la o adică, poate au ceva de spus, măcar la adresa patronilor cu care conlucrează atât de „strategic” domn’ primar, nu? Şi exemplele pot continua, în aceeaşi manieră investiţională procedându-se şi la lucrarea de „Modernizare serviciu de alimentare cu apă şi extindere canalizare în sat Ciulniţa”, acolo unde, de data aceasta prin Programul PNDL, firma SC PROCIVIL efectuând proiectul pentru lucrarea a cărei valoare totală este de 5.144.761 lei. Punem pariu că treaba va decurge „în oglindă” la fel ca în cazul CONSTRIF? Deşi putem continua cu multe alte exemple despre purcoiul de bani fituit de „veteranul” într-ale administraţiei comunei Ciulniţa, din cauza spaţiului în pagina ziarului, ne oprim aici, nu înainte de a vă mai spune că presa care l-a lăudat pe Stelică a fost răsplătită cu sute de milioane de lei vechi, în fiecare an. Nu, ziarul Ştirea nu apare în „cărţi”! Nu, nu din cauza frustrării am scris acest articol care, la o adică, nu este nici primul şi, negreşit, nu va fi niciu ultimul. Şi, nu, nu ne dorim să fim, astfel, în graţiile primarului care este Stelică Gheorghe!

IONICA GHINEA

Distribuie dacă ți-a plăcut:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *